אין חלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין חלב
    אמא מבולבלת
    27/04/2011

שלום,
    בני בן חמישה חודשים ושבוע. אני מניקה הנקה מלאה עם שאיבות (כאשר אני בעבודה אני שואבת במקום הארוחה שמתפספסת) ועד כה הכול עבר חלק ותקין.
    אתמול בלילה הרגשתי גודש מסויים בשד, המשכתי להניק, אך הבוקר כבר קמתי עם תחושה שיש "גושים" ונראה היה לי שיש סתימה בצינורית/צינוריות של שד אחד. ניסיתי הכול- כרוב, מים חמים ולחיצות על השד באמבטיה, ניסיון להניק יותר משד זה ושאיבות. הערב כבר חשתי שיפור מסויים בעניין הסתימה אך הענין הוא שנראה לי שלא יוצא מספיק חלב. בשאיבות יצאה כמות של פחות מ- 50 (אחרי שבד"כ יוצא משהו כמו 100-120) וכל פעם שהתינוק מתחיל לינוק מהשד הזה הוא מתעצבן, בועט וצורח ואין ברירה אלא להעביר אותו לשד השני שם הוא מרוצה וניכר שיש מספיק חלב.
    האם ייתכן שנגמר החלב?
    אציין שהתינוק מקבל אנטיביוטיקה בגלל דלקת אוזניים ומצונן מאוד, אך לא נראה שזה ממש משפיע על התיאבון שלו. ובנוסף, כאמור, השד המדובר עדיין נפוח ויש עוד איזור מעט גושי ותחושת כבדות כללית בשד.
    אני כבר די כאובה ומיואשת- האם ייתכן שנגמר החלב? אם כן, מה לעשות?
    ומה עוד ניתן לעשות לגבי השד הנפוח והכבד?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אין חלב

הוספת תגובה

• אין חלב - תגובה

לילי עוזיאל
    02/05/2011

אמא מבולבלת שלום,

אני ממליצה לך להפגש עם יועצת הנקה ויפה שעה אחת קודם!

בהצלחה ובברכת בריאות טובה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו