מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון והנקהמנדי01/05/2011
שלום,
בתי בת 9 חודשים ניזונה כמעט מהנקה מלאה (אני מנסה כל יום מחדש לתת מזונות מוצקים- היא בעיקר טועמת אך לא מוותרת על ההנקה), בנוסף אני בחודש שלישי כמעט. יש לי שתי שאלות:
1. הרופאה שלי יעצה לי לגמול את בתי מההנקה כמה שיותר מהר כי לדעתה ההנקה בהריון מעמיסה על הגוף יותר ממה שיכול לשאת .השאלה שלי היא האם יש בסיס להצעה הזו שלה , כי לי נראה שאם הגוף תומך בזה אז זה אפשרי.
2. קראתי שככל שההריון מתקדם ייצור החלב פוחת- האם זה נכון?. אצלי כדרך קבע אם אני לא שואבת כמה פעמים בשבוע אז אין לי מספיק חלב, או אפילו אם וירתי על ארוחה אחת ביום אני מרגישה את התוצאה . אני די חוששת שבנוסף לכל זה בגלל ההריון פתאום יפסק לי החלב . האמנם?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון והנקה - תגובה
לילי עוזיאל02/05/2011שלום מנדי,
אכן במהלך ההריון יש ירידה זמנית בנפח החלב ועשוי להיות גם שינוי בטעמו - זו הסיבה שחלק מהתינוקות גומלים את עצמם מהנקה במהלך ההריון.
אם היא רוצה להמשיך לינוק אין מניעה לעשות זאת בתנאי שאת בריאה ושאין לך הסטוריה של צירים מוקדמים/לידה מוקדמת. הסיבה היא שגרוי הפטמות עשוי להביא לצירים. שוב - אצל אמא שלא סובלת מרקע בעייתי בתחום הזה, אין סיבה להפסיק להניק.
יותר מזה - יש לא מעט אמהות שמניקות את התינוק הגדול ואת התינוק הקטן במקביל. זה נקרא tandem nursing ואפשר לקרוא על כך באינטרנט או לשוחח על כך עם יועצת הנקה. יש לכך כללים כדי לדאוג לצרכיו של התינוק הקטן יותר.
אם יש מחסור זמני בחלב בתקופת ההריון - ניתן לשלב חלב מלאכותי ולהמשיך להניק לעיתים תכופות.
גם שימוש בצמחי מרפא על-פי הוראות הרבליסטית קלינית יכול לתמוך בהנקה בזמן ההריון. יש צמחי מרפא שאין בעיה לצרוך באופן עקרוני בזמן הריון.
המשיכי להניק ולהעניק...ולהנות.
בברכת הריון שקט ובריאות טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון והנקה
מנדי03/05/2011המון תודה רבה, התשובה שלך הגיעה ממש בזמן כי היום חזרתי שוב מהרופאה "ששטפה" אותי על כך שאני עדיין מניקה.... אז שוב, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)