מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי הנקהטלטוש08/05/2011
יש לי תינוקת בת 5 חודשים. לפני כחודשיים היא התחילה לבכות ולהתפתל בזמן ההנקה.
ניסיתי להחליף צדדים, ללטף, לשיר לה, לטייל איתה וכו' ושום דבר לא עזר.
כיום, אחרי שניסיתי למשוך את הזמן כמה שיותר התחלתי לתת לה סימילאק- שהיא לוקחת בלי בעיה (ואפילו בכיף). אני נורא רוצה להמשיך להניק אותה אבל כנראה שהיא כבר לא רוצה. האם יש דרכים אחרות שאני יכולה לנסות???
בנוסף, האם אני יכולה להמשיך להניק אותה רק בבוקר כשהיא מתעוררת ובמשך היום לתת לה סימילאק? תמיד בהנקה הראשונה בבוקר אין לה בעיה והיא יונקת.
האם באמת ישאר לי מספיק חלב לארוחה אפילו אם זה רק פעם ביום?
אשמח מאד לתשובה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הנקה - תגובה
לילי עוזיאל08/05/2011הי טלטוש,
אולי את מרגישה קצת דחויה או פגועה מזה שבתך פתאום לא רוצה לינוק כפי שינקה בעבר אבל אני רוצה להבטיח לך שהיא אוהבת אותך מאוד מאוד.
יעזור אם תפרטי יותר: אחרי כמה זמן היא מתפתלת או בוכה בזמן ההנקה
האם זה קורה בכל הנקה או רק בשעות מסוימות
האם בלילה יותר קל
כמה הנקות יש ביממה
כמה בקבוקים היא מקבלת ביום של פורמולה
האם כבר קיבלת מחזור ראשון מאז הלידה
איך קצת העליה במשקל
ממליצה לך לקרוא את התשובה שלי מהיום לאמא אושרת - שאלה העוסקת בתינוקת הבוכה בהנקה. אולי המצב דומה?
אשמח לשמוע ממך שוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לילי, עוד פרטים.
טלטוש08/05/2011דבר ראשון רציתי להגיד תודה רבה על התגובה וההתייחסות המהירה. אני מעריכה את זה מאד. אז ככה:
האכלה ראשונה על הבוקר היא תמיד הנקה. בהנקה הזו היא אף פעם לא בוכה. היא אוכלת פחות או יותר כל 3 שעות וישנה לילה שלם. כשאני מנסה להניק אותה (לגבי כל ההנקות במהלך היום) היא מתחילה לבכות ישר אחרי כמה שניות. לפעמים אני עושה אפילו עיסוי לשד כדי לראות שבאמת יוצא חלב וכדי שהיא לא תצטרך להתאמץ יותר מדי, אבל היא מיד מתחילה לבכות. אני מלטפת, שרה, מחליפה צדדים, לפעמים גם מניקה בהליכה וכו' אבל היא ממש מתפתלת ובוכה. כאני רואה שהיא לא אוכלת הרבה, מה שקורה בד"כ אז אני נותנת לה בקבוק סימילאק 180ml. וחבל לי כי אני רוצה מאד להמשיך להניק אותה!! היא נולדה בשבוע 38, קטנה (2.65 קילו) בניתוח קיסרי חרום עקב מיעוט מי שפיר והאטות בדופק. לפני כחודש היא שקלה 5.15 קילו (אני הולכת לשקילה בטיפת חלב עוד כמה ימים). היא עולה במשקל בצורה איטית אבל עקבית מהלידה ועד היום. לפני השינה אני נותנת לה בקבוק סימילאק 240ml והיא מסיימת את כולו.
לפני כחודש קיבלתי מחזור ראשון אחרי הלידה.
אשמח מאד לעזרה שלך כי ההנקה שלה מאד חסרה לי..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לילי, עוד פרטים. - תגובה
לילי עוזיאל08/05/2011הי טלטוש,
האמת היא שקשה לדעת בלי לראות.
אני יכולה לשתף אותך בכיווני המחשבה שלי:
לפעמים אם יש שפע רב של חלב והיו חוויות של השתנקות על השד בגלל זרם חזק זו גם סיבה אפשרית. בכך די קל לטפל.
כיוון אחר אפשרי הוא שעקב שילוב בקבוקים היא החלה להעדיף את הבקבוק על-פני השד. אם משלבים בקבוקים בלי לשאוב בשעות הללו יוצא שחלב אם עומד הרבה שעות בשד. במצב זה הגוף מקבל שדר לא לייצר חלב וכך תפוקת החלב יורדת. בלילה מתייצר הרבה חלב בגלל רמות גבוהות של ההורמון פרולקטין ואופייני אצל רב הנשים שבבוקר יש הרבה חלב בשד. בשעות האחרות היא עלולה להיות מתוסכלת מכך שהזרם אינו מהיר וחזק כמו מבקבוק או כמו מהשד השופע בבוקר. אפשר לנסות ולטפל גם בכך.
תמיד כאשר משלבים בקבוק יש סיכון שהתינוקות יעדיפו בסופו של דבר את הבקבוק.
מכיוון שאת רוצה להמשיך ולהניק אני מציעה לך לפנות ליועצת הנקה מנוסה באזור מגורייך.
אם תחליטי שלא - תמיד תוכלי לתת לה חלב שאוב בבקבוק וכך היא תמשיך להנות מהיתרונות הבריאותיים המובהקים שבחלב אם.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילי, עוד שאלה קטנה..
טלטוש09/05/2011אני עדיין רוצה להניק אותה לפחות בבוקר, האם יש אפשרות שיהיה לי מספיק חלב להנקה אחת בלבד ביום? או שבמשך הזמן גם ההנקה בבוקר תדלדל ולא יהיה מספיק חלב בשד. במשך היום כשהיא לא יונקת אין לי גודש (זה נורמלי??)
שוב תודה רבה על הכל, עזרת לי מאוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילי, עוד שאלה קטנה.. - תגובה
לילי עוזיאל09/05/2011הי טלטוש,
כאשר חלב לא יוצא מהשד הגוף מקבל מסר לא לייצר חלב. מהסיבה הזאת סביר להניח שכמות החלב תתדלדל ואז מן הסתם התינוקת גם תאבד עניין.
יחד עם זאת כמו שאנחנו לא דומות מבחוץ אנחנו גם לא דומות מבפנים ויש אמהות שאצלן הדלדלות החלב תהיה איטית יותר.
הכי טוב לעבוד ולנסות להתגבר על משבר ההנקה. לפעמים לא מתאים לנו מכל מיני סיבות להלחם על ההנקה, אבל אז אם תשאבי לה חלב במשאבה דו-צדדית זה גם יעיל ומהיר, גם תוכלי לספק לה חלב אם ליותר זמן וגם יישאר לך חלב להנקה בבוקר :-)
תמיד שמחה לעזור,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)



.jpg)