האכלת יתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האכלת יתר
    טלי
    28/05/2011

שלום בני בן חמישה שבועות. עולה יפה במשקל. הרופא טוען שעולה יותר מדי. נולד 3360 וכיום שוקל כחמישה קילו.
    לטענתו הילד סובל מהאכלת יתר. אציין כי אני רק מניקה. לעיתים הילד דורש אוכל כל שעה וחצי שעתיים ולעיתים כל שלוש שעות.
    האם עלה מדי בשמקל? האם תיתכן האכלת יתר בהנקה? אני כבר לא יודעת מה לעשות. שני רופאים אמרו שכן ואילו יועצות הנקה אומרות לי שלא. מה עליי לעשות? מה נכון עבור בני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האכלת יתר

הוספת תגובה

• האכלת יתר - תגובה

לילי עוזיאל
    02/06/2011

טלי שלום,

קשה מאוד לענות לך תשובה אחראית בלי לראות את הילד, את מבנה השדיים ואת ההנקה.
    את גם לא מציינת אם הילד נינוח בין הארוחות, ישן היטב והאם הוא מעכל בקלות.
    אם את מהאמהות השופעות חלב, אני יכולה להציע לך לנסות להסתפק בשד אחד בכל ארוחה. גם אם הוא מבקש לחזור ולינוק חיזרי לאותו צד ורק בארוחה הבאה (כעבור שעתיים וחצי-שלוש) תציעי לו את הצד השני.
    כדי שהגוף יתרגל לכך תצטרכי לנקז בכל הנקה מעט חלב מהשד ממנו לא הנקת - זה כדי למנוע גודש ולהתאים את ייצור החלב להאכלה בצורה כזאת. הרעיון הוא להשאיר שד מלא אך ללא סכנת גודש או תחושה לא נעימה.
    הכי קליל זה לעשות סחיטה ידנית אבל אפשר גם לשאוב מעט עם משאבה.

אולי תנסי את זה לשבוע ואז תלכי שוב לשקילה ותעדכני אותי?

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו