גודש וכאבים בשד אחד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גודש וכאבים בשד אחד
    נירית
    11/06/2011

הי, אודה לעזרה דחופה אני ממש אובדת עצות:
    הילדון בן חודש וחצי, אני שואבת מההתחלה לא בהסטריה משהו כמו כל 5 שעות בידיעה והשלמה שלאט לאט הכמות אמורה לרדת וזה בסדר גמור מצידי (החלטה שלקחנו מראש, לא מעוניינים לחזור סיוטי שאיבה/הנקה קודמת בלידה מס' 1 שאותם לא אפרט כאן).
    בקיצור, זה עבד עד עכשיו די יפה וללא תקלות. תמיד בשד אחד היה יותר חלב מאשר בשני, אבל ללא גודש אף פעם. והנה כבר כמעט יומיים אני מרגישה גודש בשד ה"פחות מניב", ושום דבר לא עוזר: ניסיתי הכל - מקלחות חמות, עיסויים עקשים וכואבים, קומפרסים, שאיבות תכופות אבל משהו שם כנראה חסום ותקוע. המשונה הוא שהשד נשאר רך, בדיוק כמו השני. אין אדמומיות או נפיחות אבל החלב כמעט ולא מצליח לצאת. מיששתי למצוא צינורית חסומה ואני לא מוצאת משהו ברור. השד כואב וקצת גדול יותר יחסית לשני, וזהו.

שאלותיי:
    1. האם דווקא שאיבות תכופות מחמירות את הבעיה? (מה עוד שאני לא מצליחה לשאוב ביעילות מהשד הכואב..)
    2. לאיזה רופא פונים? משפחה או רופא הנשים שלי (אליו גם יש לי ממילא תור ליום ג' הקרוב)
    3. האם ניתן לקחת בשלב זה כדור לייבוש חלב? (כבר הצטיידתי מראש עוד מזמן, במיוחד כדי למנוע הישנות "סרטים" כאלה..)
    לקחתי עכשיו אדוויל בפעם הראשונה כדי אולי לנסות למנוע דלקת..

אודה לתשובות לשאלותיי, ומה עוד ניתן לעשות?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גודש וכאבים בשד אחד

הוספת תגובה

• גודש וכאבים בשד אחד - תגובה

סיגל גולן
    11/06/2011

הי נירית
    ממה שאת כותבת, לא נשמע לי מצב של גודש (כי השד רך) אלא סתימה (כי את לא מצליחה לשאוב ביעילות). האם יש פס אדום בשד? האם יש לך חום? מצוין שלקחת אדוויל, גם כי אנטי-דלקתי וגם כדי שיכאב פחות. נראה לי שאין ברירה אלא למצוא את החסימה--איפה שהכי כואב כשאת ממששת את השד, ולעשות שם עיסויים. אולי החסימה קרובה לפטמה? בשלב זה כדורי ייבוש יכולים לעשות תופעה הפוכה--גודש--והייתי מציעה לך לייבש בצורה טבעית אם זה הכיוון. שימוש בכרוב, שתית חליטת נענע ומרווה יכולה לעזור. אבל הכי דחוף לשחרר את הסתימה. קשה לדעת לאיזה רופא לפנות אבל לא הייתי מחכה ליום ג' אם מחר זה באותו מצב של היום. אם יש שיפור כנראה שהמגמה תמשיך עד שלא תהיה בעיה. סתימה יכולה להגרם מחזיה הדוקה מדי, שינה לאורך שעות על צד אחד, לא נראה לי שזה בגלל השאיבות. מקוה שתרגישי יותר טוב ושתמשיכי לשאוב. סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו