מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה ועלייה במשקלאפרת14/06/2011
שלום שמי אפרת ויש לי תינוקת בת 5 שבועות אשר ניזונה רק מחלב אם (הנקה ובקבוקים שאובים) השבוע שקלו אותה בטיפת חלב והיא עלתה רק חצי קילו בחודש, האחות טוענת שהתינוקת כנראה לא אוכלת טוב וההנקה לא מספיק איכותית . הטיטולים שלה תמידדד מלאים - כלומר היא כן אוכלת... שאלתי היא : האם יכול להיות שהחלב שלי לא מספיק מזין, אולי בגלל תזונה לקויה?? או מחסור בשינה?? אך חלב ישנו ובשפע.. כיצד עליי לנהוג ואיך אוכל להפוך ארוחת הנקה לאיכותית??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ועלייה במשקל - תגובה
סיגל גולן14/06/2011הי אפרת
אני שמחה שחשוב לך להיניק ושאת מתאמצת להגיע להנקה טובה. חסרים לי כמה נתונים: כמה בתך שקלה בלידה, באיזה שבוע היא נולדה, כמה ירדה במשקל בבית החולים, באיזה תדירות היא אוכלת, מתי פעם ראשונה שקלת אותה בטיפת חלב והאם שקלת אותה גם במשך החודש? לא מאמינה שיש בעיה באיכות החלב שלך. אפשר לבדוק את התפיסה שלה כדי לוודא שהיא מרוקנת ביעילות את השד. אשמח אם תעני על השאלות ששאלתי כדי שתהיה לי תמונה יותר ברורה. סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה ועלייה במשקל
אפרת15/06/2011היי סיגל,
ראשית , תודה רבה על התגובה המהירה!
התינוקת נולדה במשקל של 3.478 ושוחררה מבית חולים במשקל של 3.285 . שבוע מיום הלידה בטיפת חלב היא שקלה 3.365 והיום 5 שבועות מיום הלידה היא שוקלת 3.830.אני מניקה אותה בערך כל שעה וחצי ולעיתים בלילות אני נותנת לה בקבוק שאוב , (הרגלתי מהתחלה גם לשד וגם לבקבוק) ההנקה לא מסודרת , לעיתים היא יונקת כחצי שעה , 40 דק' ולעיתים רק רבע שעה. אני מקפידה על 20 דק' לפחות בכל צד.
מקווה שהפרטים מספיקים כדי לענות לשאלתי,
תודה רבה!!!!
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה ועלייה במשקל - תגובה
סיגל גולן15/06/2011הי אפרת
אני אגיב לתמונה כפי שאני רואה אותה עכשיו. אני בעיקר מתיחסת להפרש משקל בטיפת חלב כי לא נכון להשוות בין מאזניים (משקל בי"ח למשקל בטיפת חלב). היא עלתה בחודש קצת פחות מ 500 גר' או ממוצע בשבוע בערך 120-125 גר. עליה זו לא נוראית אבל גם לא מדהימה. אני בכל מקרה הייתי רוצה שתתיעצי עם יועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך שתראה אם יש מה לשפר בתפיסה שלה שיעזור לה לרוקן טוב יותר את השד ולעלות יותר במשקל. הייתי מגבה את ההנקות בשאיבה אחרי ההנקה כדי לייצר יותר חלב בשד שיעזור לה לינוק את החלב יותר בקלות. זה סוג ההתיעצויות שקשה לי מאוד לענות בשלמות בלי לראות אותכם ולשאול עוד הרבה שאלות. אשמח אם תעדכני בהמשך. בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)