כאב בשעת התמלאות השד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בשעת התמלאות השד
    נורית
    15/06/2011

בני בן 5 שבועות, יונק הנקה מלאה. מהלידה כמעט אני מרגישה כאב בשעת התמלאות השד. בהנקות של שני הילדים הגדולים הרגשתי רק עקצוצים ואילו עכשיו אני מרגישה ממש כאב (אמנם נסבל אך לא נעים). הכאב חזק יותר בצד אחד. האם זה נורמלי או מצריך בדיקה?
    שאלה נוספת, התינוק כמעט תמיד בוכה לאחר ההנקה. יכול להיות שזה נובע ממשהו שאני אוכלת? או שאלו גזים? הוא עולה יפה מאוד במשקל, וישן טוב, אך במהלך הערות הוא לא רגוע.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בשעת התמלאות השד

הוספת תגובה

• כאב בשעת התמלאות השד - תגובה

סיגל גולן
    15/06/2011

שלום נורית
    יש הרבה תופעות הורמונליות מהתמלאות ומזרימת החלב. את יכולה לתאר את הכאב במילים? כאב חד? מפוזר? צורב? מקרין? לכמה זמן יש כאב? ל10 שניות או לדקות? מתי את מרגישה? בין הנקות? לקראת הנקה? סביר להניח שזה נורמלי אבל אני צריכה יותר מידע.
    תינוק באי-נוחות אחרי הנקה הרבה פעמים מסמן שיש לו גרעפס. כדאי לנסות להרים אותו ולאפשר לו להוציא. יש כל כך הרבה סיבות אחרות לבכי או אי-נוחות: צורך בהחלפת טיטול, עייפות יתר, משהו רגשי שעובר עליו. יכול להיות גם משהו הקשור לאוכל שלך. הרגישות הכי נפוצה בציבור היא לחלב פרה, אז אם את רוצה לנסות את הגורם הזה, תורידי מהתזונה שלך כל מוצרי החלב לשבועיים ותבדקי אם יש שיפור. לאחרונה שמעתי על הרבה אמהות שראו שיפור כשהורידו אורז מהתפריט. בהצלחה! סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה!

נורית
    15/06/2011

הכאב מופיע בתחילת ההנקה או בין ההנקות, מעין צריבה לכ10 עד 20 שניות. ההרגשה היא כמו העקצוצים של ההתמלאות רק יותר חזק עד כדי כאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה! - תגובה

סיגל גולן
    15/06/2011

נשמע לי יותר מתאים לתגובה לאוקסיטוצין--כשהחלב מתחיל לזרום. 20 שניות מאוד נורמלי ולא נראה לי שאת צריכה לדאוג. זה יכול להפחית עם הזמן. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו