מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האכלה משולבתדפי16/06/2011
שלום. הילדה שלי בת 13 יום, שקלה 3790 קג בלידה והשתחררה כעבור יומיים מבית החולים במשקל 3500. משמלאו לה 6 ימים היא נשקלה בטיפת חלב והייתה 3840.
בבית החולים הילדה לא הייתה רגועה כלל אחרי הנקה ולכן הומלץ לי לתת לה האכלה משולבת של חלב אם וסימילאק, והיא אכן הראתה סימני שובע.
אני חושבת שהיא אוכלת כיום מעל הממוצע, כ- 80 סיסי למנה.כל 2.5 שעות בממוצע.
יש לי שתי שאלות:
א. מה הממוצע למנת חלב/סימילאק לגיל שבועיים?
ב. כשאני שואבת חלב יוצא לי כ- 80 סיסי מכל שד. ציפיתי שעד כה יהיה לי כבר יותר חלב לתת לה ואז אולי אני לא אצטרך לתת לה סימילאק. אך בינתיים מה שיוצא לי אינו מספיק.
אני שואבת כ-2 פעמים ביום מכל שד. מה אני יכולה לעשות על מנת להגביר את יצור החלב שלי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האכלה משולבת - תגובה
סיגל גולן16/06/2011הי דפי
יש לך סיכוי טוב להגביר את כמות החלב שלך ולעבור רק להנקה/חלב אם. בשביל זה צריך לשאוב לעתים הרבה יותר קרובות. אני ממליצה לשאוב כל 2.5-3 שעות. כדאי שתשאבי עם משאבה רצינית שאת קונה או שוכרת. אפשר לקחת תוספים כמו כמוסות חילבה ו/או טיפות להגברת חלב שקונים בכל בית מרקחת. לשאוב עוד 2 דקות מכל צד אחרי שכבר לא יוצא חלב, ולעבור על שני הצדדים לפחות פעמיים. אין לי מידע לגבי כמויות פורמולה לתינוקות אבל בגיל ומשקל שלו אני מצפה לארוחה של 70-80 של חלב אם כל 3 שעות בממוצע. מבצע הגברת חלב לא צריך לקחת שבועות אלא ימים. מקוה שתלכי על זה וש"יזרום" לך. אשמח לענות על כל שאלה נוספת ולתמוך בך בתהליך
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)