מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצבנות על השדה. נ17/06/2011
עזרה דחופה, אני נןאשת. ביתי בת השבועיים מדגימה חוסר יציבות משגע. לדוגמה היום בבוקר, ינקה יפה משני השדיים ולאחר מכן נרדמה בעגלה (בטיול), עמו כן ינקה יפה ב18:00 וכו'. עכישו בארוחה של 24:00 היא שוב כהרגלה לא רגועה על השד ומרבה להתנתק הרבה וכמובן לבכות בעצבנות, דבר שמביא אותי לתת לה חלב שאוב.
שאלותי הן: 1. מה ניתן לעשות עם העצבנות על השד?
2. האם שאיבה פוגעת ביצור החלב?
בבקשה עזרה
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבנות על השד - תגובה
סיגל גולן17/06/2011שלום ה.נ
שאיבה לא פוגעת -- להיפך. היא מגבירה את ייצור החלב בשילוב עם הנקה. זה נכון שבאופן פיזיולוגי יש פחות חלב בערב--ככל שיש פחות חלב בשד מה שיש שם יותר שומני ומכניס לשנת לילה. אם היא לוקחת את החלב השאוב ונרדמת, מצאת פתרון טוב. אפשר לנסות להרגיע אותה בהפשטה--להוריד לה את החולצה ולהיניק במגע של עור לעור. להשען קצת אחרוה. אולי לעשות לה אמבתיה בשעה זו ואחר כך הנקה אם אמבתיה מרגיעה אותה.
אני מכירה תינוקות שלפעמים מתעצבנים על השד כי הם רוצים רק מציצה ולא את החלב שיוצא. מקוה שיהיו לך לילות יותר רגועים
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצבנות על השד
ה. נ18/06/2011קודם כל אני שמחה לגלות ששאיבה איננה מזיקה לייצור החלב. אבל אני עדיין מוטרדת מהתקפי העצבנות על השד. היא מתחילה לינוק באופן יפה ושלו ולפתע היא מתנתקת ומתחילה לבכות. כל ניסיון לחברה בחזרה מביא ליותר בכי ולהיסטריה. לעיתים גם בקבוק עם חלב שאוב לא מביא לשיפור. הדבר קורה אחת לכמה הנקות (יש הנקות שהולכות חלק). עם כל רצוני להנקה מלאה זה בלתי אפשרי ככה ואני ממש מוטרדת, מה ניתן לעשות כדי לפתור את העצבנות הזו? ואיך לבסס לה את ההנקה?. דבר נוסף...איך אפשר לדעת שבכי נובע מגזים? והאם מוצץ עוזר בזה?
ממתינה לתשובה
ה.נ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצבנות על השד - תגובה
סיגל גולן18/06/2011תשתדלי לא להפוך הנקה למאבק. אם היא מתנתקת מההנקה, תתני לה. אם אחרי כמה דקות היא משדרת שרוצה עוד, תקרבי אותה לשד. בלי לחץ. יש שיטה יחסית חדשה שהגיעה גם לארץ: שיטת דנסטן--להכרות סוג וצליל הבכי והבנת מה הבעיה: רעב, כאבי בטן, עייפות וכו. בתחילת בקשר בין אם לתינוק זה די ניסוי ותהיה. אולי תעזרי ביועצת הנקה באזור מגוריך. יש מספר קופות שמסבסדות את היעוץ. אם מישהי מקצועית תראה את ההנקה ואת ההתנהגות של בתך אולי תקבלי יותר הבנה מה קורה שם. מאחלת הרבה הצלחה! סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)