מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופה- כאב בשדשלומית17/06/2011
שלום ,
צריכה את עזרתכן באופן בהול- אני מניקה בבוקר ובערב/ לילה לפני ההשכבה לישון ובדר"כ גם פעם אחת בשעות אחה"צ ( תלוי אם הבת שלי רוצה לעיתים לא מעוניינת- לא יונקת הרבה אחה"צ). ( אני עובדת וביתי בת 8 חודשים ולכן כך יוצא ה"סידור"- משתדלת זה לא קל).
אני לא בטוחה אני חושבת שיש לי דלקת בשד ימין- אני אתאר-
כאב לי השד אתמול - שד ימין בשעות הערב המאוחרות ולא הבחנתי מה - לא היה כלום, הנקתי כרגיל, בבוקר- קמתי עם גוש שממש מתחת לשד- כלומר יש את ה"קאפ" של השד אז הגוש ממש מתפרס בצורת ירח בשד למטה ( ממש היכן שהחיבור של השד לגוף - פס החזיה), כואב לי, וגם המקום חם. כשאני שוכבת ממש מרגישים גוש חזק - ממש קשה, כמו חלק אחר בגוף, לדעתי אני לא בטוחה זה דלקת?
האם זה דלקת? מה לעשות? איך להמשיך עם ההנקה? האם זה יכול לקרות ממדידה של שמלות עם מחוך? ( אני שואלת כי מדדתי שמלות בערך כשעה- אחותי מתחתנת וחיפשתי שמלה- יכול להיות בגלל הלחיצות/ סגירות חזקות? מה לעשות לגבי זה?)
מה אפשר לעשות על מנת להקל/ להיפתר מהבעיה? האם צריכה ליטול תרופות? האם הן מותרות בהנקה? בבקשה את עזרתכן הדחופה כדי שלא תחמיר לי הבעיה במיוחד שזה קרה לי בשישי ויש את שבת........
תודה רבה ,
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה- כאב בשד - תגובה
סיגל גולן17/06/2011שלום שלומית
מקוה שאוכל לעזור לך למרות שקשה לאבחן דלקת בלי לראות. יש דלקת מקומית ויש דלקת חיידקית. אם אין חום או מתחת ל 38.5 זה בדרך כלל מקומית ולא צריך טיפול תרופתי. אשפר ורצוי להיניק מהצד הדלוק, בתנוחות שונות ועם הרבה עיסוי כדי לפרק את המקום הקשה. אם החום עולה מעל 38.5 כדאי ללכת לרופא וסביר להניח שימליץ על אנטיביוטיקה, שאפשר להמשיך להיניק איתה. זה יכול להיווצר מחזיה הדוקה או לחץ באיזור הזה. אפשר לעשות עיסוי בעזרת משחת טראומיל שגם עוזרת קצת לשכך את הכאב. תניקי או תשאבי מהצד הכואב אבל גם אל תזניחי את הצד השני. תרגישי טוב ושבת שלום
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)