שילוב תמ"ל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב תמ"ל
    אמא לחצוצה
    19/06/2011

ביתי בת 3 וחצי חודשים. עד לפני שבועיים רק ינקה , לפני שבועיים התחלתי לתת לה תמ"ל במקום הנקה לפני השינה (ב7,8) כדי שאוכל לחזור להתאמן בחדר כושר.... (אני אומנם לא כל יום שם, אבל חשבתי שעדיף שזה יהיה קבוע ולא יום ככה ויום ככה...).
    בכל אופן, אני די סובלת מעניין ההנקה מכמה וכמה סיבות וכבר די מיואשת. יש לי חזה גדול כך שזה יותר מסובך לי ומחוץ לבית זה בכלל פרוייקט כי לא נוח לנו והיא גם אוכלת פחות טוב. בבית היא מונחת על כרית הנקה ואוכלת במשך המון זמן עם המון הפסקות (בחוץ אין לי סבלנות לשבת איתה 40 דקות...וגם לה לא נוח כשאני מחזיקה אותה ועוד עם הכסוי הזה....). היא בוכה מלא במהלך ההנקה , לא ברור לי מתי היא סיימה ומתי לא. לא ברור לי אם היא רעבה או לא ואני בעיקר נורא מתוסכלת כבר מההנקה. היא כמעט ולעולם לא ניראת לי נונוחה ורגועה אחרי האוכל (ואלו לא גזים או כאבים אחרים...) אלא רק אחרי בקבוק תמ"ל.
    אני מושכת את ההחלטה כבר כמעט חודשיים ואני רוצה להתחיל לתת לה בקבוק תמ"ל במקום הנקה בחלק מהפעמים.
    חשבתי להוסיף תמ"ל במקום ההנקה בערך ב 1 בצהריים ובמקום זו בערך ב 4 ולהשאיר רק את ההנקות בלילה (הנקה אחת), את ההנקה בסביבות 7 בבוקר כשהיא קמה, ואת זו בסביבות 10 בבוקר. האם זה אפשרי או שסביר שאם אני אניק ב 10 בבוקר ושוב אניק רק ב 4 וחצי בלילה (כלומר יותר מ15 שעות בין ההנקות) ייפסק לי החלב? אני לא רוצה להפסיק לגמרי להניק אבל מעדיפה להניק בלילה ובבוקר (שעות שיותר סביר שאני גם ככה בבית...)
    תודה רבה.
    דרך אגב, גם שאיבה לא באה בחשבון, ניסיתי והפטמה שלי כ"כ גדולה שהיא נתקעת שם במכונה וזה לוקח שעות גם כן...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תמ"ל

הוספת תגובה

• עצה

ג
    19/06/2011

הי,
    הייתה לי את אותה הבעיה עם החצוצרה של השאיבה. אז אם במקרה את משתמשת במדלה (איזשהי), שימי לב שהחצוצרה הסטנדרטית שנמכרת בחנויות היא בגודל בינוני ויש כל מיני גדלים.

לי הם שלחו בדואר רשום (הזמנתי בטלפון ושילמתי באשראי). שימי לב שאם את מתקשרת אליהם, צריך להשאיר הודעה ואז הם חוזרים אליך.

מקווה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

אמא לחצוצה
    19/06/2011

האם אני יכולה פשוט להחליט שאני ממשיכה להניק אבל כשאני מחוץ לבית, באופן לא קבוע להאכיל בתחליף חלב?
    כפי שאת מבינה אני ממש, אבל ממש מבולבלת ואכולת רגשות אשמה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה

אמא לחצוצה
    21/06/2011

כלומר, אם אני בוחרת להמשיך להניק 3 פעמים ביום ( בלילה, ב 7 בבוקר וב10 בבוקר ובשאר הפעמים (עוד 3 פעמים -2 בצהריים ובערב) להאכיל בסימילאק , הגוף שלי יקבל את זה ויישאר לי חלב לכך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה - תגובה

סיגל גולן
    21/06/2011

כן--הגוף מייצר לפי הביקוש, אבל תורידי הנקות ממש לאת כדי לתת לגוף את הזמן להגיב! תמשיכי לשתות ולנוח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה - תגובה

סיגל גולן
    20/06/2011

שלום מיואשת
    מקוה לתת לך קצת יותר תקוה
    כמובן שאת יכולה להיניק ככל שאת בבית ומתאים לך ולא להיניק כשאת בחוץ. רק תשימי לב שלא נוצר גודש מזה שאת לא מניקה כמה שעות. אולי ההמלצה של ג' תעזור לגבי החצוצרה. בכל מקרה, אם את רוצה להוריד הנקות, תעשי את זה בבקשה לאט לאט. להחליף הנקה אחת בתמ"ל ולחכות כמה ימים שצריך עד שהגוף שלך יתרגל כדי להחליף ארוחה נוספת. ככל שאת מניקה כמות כלשהי, הגוף אמור להבין את הביקוש ולהתנהג בהתאם. אני מקוה שתמשיכי כמה שאת יכולה להיניק ושזה גם יהפוך לכיף! בהצלחה, סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו