מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בעליה במשקלנטלי26/06/2011
שלום,
בתי בת חודש וחצי, נולדה בלידה רגילה במשקל 4110. מאז היא בהנקה מלאה, חוץ מפעם אחת בגיל 3 ימים כשקיבלתי עירוי דם אחרי הלידה ונתנו לה תמ"ל. לפי המדידות בתינוקייה היא ירדה במשקל במשך יומיים אחרי הלידה, וכבר אחרי זה התחילה לעלות בחזרה.
כשהתחלנו להגיע לטיפת חלב, האחות אמרה שהילדה לא עולה מספיק במשקל. היא אמרה להגיע כל שבוע לשקילות ליתר ביטחון (גם כי החליפו לאחות את מכשיר המשקל והיא לא הייתה בטוחה במדידות).
היום בגיל חודש וחצי היא שוקלת 4500 לפי המדידה, וזה באמת נראה לא מספיק! האחות אמרה שצריך לתת תוספות, ואני לא יודעת לגבי זה...
כרגע היא אוכלת בערך ככה (אני לא מעירה אותה לינוק): 8 בבוקר, 12, 4 או 5, 7, 9 בערב, ואז היא ישנה עד 4-5 בבוקר. כל פעם משני הצדדים, כ-20 דקות עד חצי שעה סה"כ. מדי פעם הייתי נתקפת חששות שהיא לא מקבלת מספיק חלב, אבל לפי כל הסימנים היא לא רעבה: היא לא בוכה אחרי ההנקה, היא ערנית וחייכנית, עם טונוס טוב, ישנה טוב, כמות יציאות מספקת (פעמיים הייתה הפסקה של יומיים בקקי, אבל היה הרבה שתן). אני משתדלת לאכול מסודר ולשתות הרבה, וגם מספיקה לנוח.
מה לעשות?? האם אני חייבת לתת תוספות? תיכננתי להמשיך בהנקה מלאה לפחות עוד חודש, ואז להתחיל להרגיל לבקבוק לפני שאני חוזרת לעבודה...
תודה רבה מראש על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בעליה במשקל - תגובה
סיגל גולן26/06/2011הי נטלי
ממה שאת כותבת נשמע שהיא באמת צריכה יותר אוכל. אנחנו מצפות ללפחות 8 הנקות ביממה. יש תינוקות שמתרגלים למעט אוכל ונראים מרוצים מהחיים, אבל היה טוב שיקבלו יותר. אם קבלת דם אחרי הלידה יכול להיות שבגלל שאבדת הרבה דם הגוף מתקשה עכשיו לייצר מספיק חלב. האם ניסית לשאוב? אם תשאבי תוכלי לתת תוספת חלב שלך ולא פורמולה. זה גם יגביר את כמות החלב ויהיה לה יותר זמין. אפשר גם לקחת תוספים טבעיים להגברה בנוסף לשאיבה. כדאי שיועצת הנקה צראה איך היא יונקת כדי לראות אם יש מה לשפר בתפיסה. מאחלת לך הרבה הצלחה! סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)