מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהסיון07/01/2008
ילדתי את ביתי הבכורה רותם- בת 9 יום.
עד עכשיו התעקשתי על הנקה , למרות שיש לי פטמות שקועות, אני משתמשת בפטמות סיליקון ,שעובדות מצויין, העניין הוא שהתחילו לי פצעים וסדקים וזה כואב מאד כשהיא יונקת.
עכשיו התחלתי לשים משחה וישנה הקלה אבל לא מספקת והיום בבקר נאלצתי לתת לה מטרנה.
להפתעתי , היא פשוט זללה את המטרנה בחצי מהזמן שהיא יונקת (כשהיא יונקת זה לפחות שעה עם כל ההפסקות באמצע), וגם נרדמה בכוחות עצמה בעריסה.
אני מאמינה שזה גם בגלל שיותר קל לאכול מבקבוק מאשר לינוק, אבל האם יכול להיות שאין לי מספיק חלב בשבילה (חלב האם שלי) ולכן היא פשוט הסתערה על המטרנה? - אכלה 100 CC . - שוקלת 3 ק"ג בערך.
אני לא רוצה לןןתר על ההנקה ועל החלב שלי בשבילה,אבל אם אין לי מספיק חלב אולי כדי לשלב?
יכול להיות בכלל אין לאישה מספיק חלב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיון
ג'ניס זאוסמר07/01/2008שלום רב,
לשימוש בפטמות סיליקון כמה בעיות :
1 - עם התפיסה עם פטמת סיליקון לא מושלמת עלולה להיות הפחתה או מיעוט במעבר חלב לתינוק
2- הגירוי לשד מופחת וזה עלול גם לגרום להפחתת יצירת חלב
3 - התינוק "יונק" לפעמים על ריק - כאילו על מוצץ - נהנה מהמציצה אבל לא מקבל הרבה חלב
לכן יש להזהר מאוד עם פטמת סיליקון ולבדוק אם התינוק עולה טוב במשקל.
העובדה שיש לך פצעים מרמז שהיא לא תופסת טוב ולועסת את הקצה של הפטמה בתוך פטמת הסילקון.
משחה יכולה להרגיע קצת אבל לא יפתור את הבעיה.
כאשר נותנים לאכול מבקבוק ,ובמיוחד תינוק רעב, הוא "יזלול"כי החלב יוצא מהר ואף אומרים מהר מדי ולא בגלל שקל יותר. בוודאי קל יותר לתינוק לאכול מבקבוק מאשר מפטמות שקועות אמיתיות.
אני מאוד ממליצה שתמצעי יעוץ הנקה די דחוף ותנסי להניק לל פטמת סיליקון או להשתמש בה כראוי.אם את לא מצליחה כדאי לשאוב ולתת חלב אמא ולא תמ"ל אם הפצעים מאפשרים שאיבה.
התנוקת נרדמה כי היא באמת קבלה ארוחה מלאה ולכן נרדמה. לי לא ידוע אם יש לך מספיק חלב אבל ברור לי שכך היא לא מקבלת מספיק .זה הזמן לעשות משהו כי אחרת באמת תרד לך התפוקה.
אישה המניקה בצורה יעילה בדרך כלל מייצרת מספיק חלב ואף יותר מזה - הטבע של האנושות מבוססת על זה - נכון - הטבע לא יודע שיש משהו אחר.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)