מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חדים מפלחים ושורפים בגב תחתוןבר31/10/2011
לפני כיומיים, במהלך משחק כדורגל, חטפתי מכה מאוד חזקה מברכו של שחקן יריב שנכנס בעוצמה בגבי התחתון בדיוק מעל הישבן בצד ימין.
כבר באותו זמן הרגשתי כאבים איומים באיזור המכה ובשרירי הארבע ראשי של רגל ימין,
המשכתי לשחק למרות שהוגבלתי קשות, בקושי יכולתי לרוץ ומפעם ולפעם בזמן שעשיתי תנועה מסויימת הרגשתי כאב חד מאוד ומפלח שעקץ ושרף מאוד באיזור המכה, לאחר עשרים דקות הוחלפתי ומיד שמתי קרח במשך כל היום שלאחר מכן.
היום כעבור יומיים המצב השתפר אני מסוגל ללכת כרגיל אך עדיין מופיעים אותם כאבים מוזרים שלא עברתי לעולם [אותם כאבים חדים ומפלחים המלווים בעקצוץ ושריפה בגב] למרות שחטפתי מכות כאלו בעבר. חשוב לציין שמרגע המכה האיזור רדום טיפה עד עכשיו, ולא נראה שום סימן ויזואלי למכה.
אני לא מסוגל להתאמן כרגיל משום שברגע שאני עושה תנועה מסויימת הכאב הוא בלתי נסבל.
אני חייל ונבדקתי אצל רופא היחידה, הוא אמר שלפי בדיקתו אין חשש לפגיעה בכליות, בעמוד השדרה או בעצמות אחרות בגב, הוא אמר שזוהי פגיעה בשריר ועלי לנוח ולהמשיך טיפול אצל הפיזיותרפיסט בקבוצה.
שאלתי אליך היא מה בעצם הכאב החד המפלח והשורף בגב אומר, והאם עלי לגשת לטיפול אצל מומחה.
בתודה מראש בר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חדים מפלחים ושורפים בגב תחתון - תגובה
ד''ר גד ולן31/10/2011אני לא יודע מה הכאב הזה ואין לי ספק שללא בדיקה בידי אורצופד גם הוא לא יידע.
פנה לבדיקת אורתופד בשלב ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר נואש !!!!אמיר31/10/2011
לפני כחודשיים בעקבות תחושה של נימול ברגל ויד שמאל ( בערך 5 דקות ) הגעתי למיון בבית חולים . נבדקו סימני נוירולוגים שכללו בדיקת סי.טי ראש שיצאה תקינה , בדיקות מעבדה שכללו בדיקות קרישה ( pt - aptt - inr ) והכל יצא תקין .
למרות זאת החליטו לשלוח אותי הביתה ואמרו לי לעשות בדיקת MRI .
בוצעה בדיקת MRI מוח ועמוד שדרה צווארי. ( בלי ועם חומר ניגודי ) .
התשובות היו שבראש הכל יצא תקין לחלוטין ללא ממצאים בכלל ואילו בעמוד שדרה הצווארי בלט בין C3 -C4 ובין C5-C6 שמדגים לחיצה קלה על השק. הבדיקות נבדקו גם על ידי נוירולוג בבית החולים , וגם על ידי נוירוכירורג בכיר בבית החולים רמבם ונאמר לי שאין שום עדות לבעייה מוחית .
אמרו לי לפצוח בדיאטה מכיוון ששקלתי 150 קילו . תוך חודשיים נכון להיום הורדתי 17 קילו . בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין בכל הבדיקות כולל שומנים בדם ( 125 ) וכולסטרול ( 131 ) . הטיפול התרופתי שאני מקבל הוא 10 מ"ג אמלודיפין , 5 מ"ג קרדילוג , 100 מ"ג אספירין ו 5 מ"ג רמיטנס . ולוקח 3 פעמים ביום אומגה 3.
לחץ הדם שלי תקין בעזרת הכדורים ועומד רוב היום על ממוצא של 115 על 70 ודופק 75 . בסך הכל הכללי אני מרגיש טוב , נוהג , מטייל , ממשיך לעסוק במטלות הבית ולא מרגיש חולשה ביד או ברגל שמאל.וכמובן שאין שינוי בפנים או חולשה באחד משרירי הפנים בחיוך וכדומה. .
למרות זאת , מידי פעם אני מרגיש כמו תחושת עיקצוצים ביד שמאל וברגל שמאל במיוחד באצבעות , ובזמן האחרון אפילו בלחי שמאל ( בלחי זה יכול להמשך אפילו מספר שעות 8-9 שעות )
הלכתי שוב לנוירולוג באופן פרטי שאמר לי שהדבר נובע סביר להניח מחרדה שאני נמצא בא אבל למרות זאת ( ואולי כדי להצדיק את הביקור ) הוא שלח אותי לעשות דופלר של עורקי הצוואר כדי לשלול TIA לדבריו , למרות שבאישפוזים בבית החולים גם במחלקת קרדיולוגיה בגלל כאבים בחזה הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין כולל אקו לב תקין וכולל סיטי קורנרי תקין .
ראוי לציין כי ירדתי דרסטית בנושא התזונה , מצריכה של כמעט 7000 קלוריות ביום לצריכה מבוקרת של 1000-1200 קלוריות ביום , ולפעילות גופנית עדיין לא חזרתי מתוך חשש שאולי זה יגרום לנזק כלשהוא ( למרות שכל הרופאים ממליצים לי לחזור לפעילות )
תאמת ? אני כבר חסר אונים. אם אכן הכל תקין והדברים נובעים מחרדה אני מוכן לקחת טיפול בחרדה לרבות תרופות ושיחות עם אנשי מקצוע אבל השאלה אם זה הכיוון כי כבר בוצעו עלי כל כך הרבה בדיקות וכולן תקינות.
רוצה לציין כי לפני חמש וחצי שנים אישתי עברה ארוע מוחי קשה כחודש לאחר החתונה , שהשאיר אותה משותקת ביד שמאל וצליעה ברגל שמאל . .
מה לעשות ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה שלי
אמיר31/10/2011האם יתכן שהבלט שציינתי ב C3-C4 וגם בין C5-6 יכול לגרום לתופעות הנימול בגפיים במיוחד במיד שמאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה שלי - תגובה
ד``ר ליאור מרום31/10/2011מאוד סביר שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי טי עמוד שדרה מותנייניב30/10/2011
שלום רב,
גובה גופי חוליות ועמדת החוליות בגדר הנורמה,אין עדות לספונדילוליסטזיס, L4L5 בלט דיסק דיפוזי אחורי עם לחץ קל על השק התקאלי, ללא היצרות פורמינלית, בשאר המרווחים אין עדות לבקע דיסקלי,היצרות של התעלה המרכזית או נוירו פורמינלית, שינויים סקלורוטיים קלים ב- SIJ דו"צ מימין.
אודה לאבחנתך
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סי טי עמוד שדרה מותני - תגובה
ד''ר גד ולן30/10/2011האבחנה היא בלט דיסק ב-L4-5, השאלה היא מה עושים עם זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסי טי
יניב30/10/2011שלום רב,
תודה על תשובתך ומה הטיפול למקרה?
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסי טי - תגובה
ד''ר גד ולן30/10/2011זה כבר תלוי בתוצאות של בדיקה שלך, אני לא יכול לייעץ לגבי הטיפול בלי לבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב אשר מתמשכים למעלה משלוש שניעדנה29/10/2011
שלום רב דוקטור נכבד, שמי עדנה, עברתי ניתוח גב ששמו למינקטומי לפני כשלוש שנים ואפילו יותר, הכאבים נשארו כמו שהיו לפני הניתוח, ואפף החמירו, מה לדעתך עלי לעשות. עשיתי אמ.אר.אי נוסף ושם היו הצטלקויות קשות, והרופאה אשר ניתחה אותי בבית החולים סורוקה, אמרה לי כי קיימת אפשרות של ניתוח נוסף והפנתה אותי לפני כן למרפאת כאב, אך שם התרופות הן ידועות מראש, ואני אינני רוצה להגיע לגיל מבוגר ולהתמכר , האם ניתוח נוסף הוא נראה לך אפשרי, מסוכן, ויתכן כי הכאבים יעברו? אודה לך דוקטור נכבד, אם תענה לי על שאלתי בתודה מראש עדנה מהדרום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי
עדנה29/10/2011רציתי להוסיף כי ההליכה מאוד כואבת, אינני מסוגלת להלך יותר ממאה מטר, ולהתיישב, כנ"ל קימה וישיבה מאוד קשה לי, והתנוחה אשר מתאימה לי כמעט בלי כאבים היא שכיבה כמעט מוחלטת, אבל לטעמי ואני מקווה שגם לטעמך זו לו השיטה, את כל הפרטים האלה שכחתי להוסיף. שוב תודה לך על עזרתך המכובדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב אשר מתמשכים למעלה משלוש שני - תגובה
ד``ר ליאור מרום29/10/2011עדנה שלום,
אשמח ליעץ לך לאחר שאבדוק אותך ואת ה MRI שתעשי.
על סמך זה יהיה ניתן לחשוב על דרכי טיפול אפשריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת בטוחה שניתחה אותך רופאה ?
ד''ר גד ולן29/10/2011אני כבר מעל ל-10 שנים שמנתח בבי"ח סורוקה ואני לא זוכר שאי פעם היתה מנתחת בצוות של ניתוחי עמוד השדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובתי להודעתך ד"ר
עדנה30/10/2011בוקר טוב, תרשה לי לא להגיב להודעתך מבלי לפגוע בך, ממש לא ואין לי שום כוונה לכך, אם זה אפשרי אני יכולה ליצור איתך קשר? על מנת לשתף אותך ? אם כן אשמח מאוד ותודה לך עדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובתי להודעתך ד"ר - תגובה
ד''ר גד ולן30/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי ספא להקלת כאבים-ו-או לריפוימיכל גולדמן27/10/2011
ב-15 במאי עברתי ניתוח להרחבת התעלה והשתלת מקבע ד'ינמי בין L-5-S-1.
3 חודשים לאחר הניתוח התחילו שוב כאבים לאורך הירך,והאורטופד קבע -טרוכניק בורוסיטיס בשילוב כאבים מהעצב ששוחרר.
אורטופד מומחה לבעיות רגליים, נתן לי למשך חודש כדורים נוגדי דלקות.
רמת הכאבים ירדה,אך הם קיימים.
הומלץ לי לקבל טיפולים הידרותרפיים בספא בחול?
מאיזה טיפולים עלי להימנע בגלל השתל?
תודה-מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי ספא להקלת כאבים-ו-או לריפוי - תגובה
ד``ר ליאור מרום27/10/2011שלום מיכל,
מה שלומך ??
עקרונית אין מניעה מלקבל כל טיפול כל עוד לא לוחצים או מפעילים כח על אזור הניתוח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שדרה מתני - MRIאריק27/10/2011
שלום רב.
זהו ממצא סריקת MRI של עמוד שדרה מותני שעברתי:
" L5-S1 - פרגמנט דיסקלי קטן ימני-מרכזי , המתמשך מעט כלפי מטה מלווה אימפרסיה של שרוול S1 באיזור מוצאו מימין.
L4-5 - בקע לטרלי רחוק קטן משמאל נושק ל – L4 עם דחיקה מעטה.
ללא ממצא בולט במרווחים האחרים.
יישור הלורדוזיס.
אין רואים הפרעה מסננת במרקם הגרמי. "
1) ארצה לדעת בשפה פשוטה מה בעצם יש לי והאם ניתן לעשות משהו בקשר לכך ?
2) האם בדיקת EMG, תוסיף כאן אינפורמציה חיונית (כפי שאורטופד המליץ לי לעשות בנוסף).
בברכה,
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמוד שדרה מתני - MRI - תגובה
ד``ר ליאור מרום27/10/2011אריק שלום. בדיקת .emg לא תוסיף דבר. ממליץ לך להתיעץ עם מנתח עמוד שדרה אודות ממצאי הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמוד שדרה מתני - MRI
אריק27/10/2011תודה.
1) אך האם מדובר בפריצת דיסק ? אחת ? שתיים ? האם יש בלט \ בקע ?
2) בהנחה שיש לי התקף גב אחת לשנתיים בממוצע (שנמשך כשלושה שבועות כל פעם), ובזמן אי התקף השיגרה היא סבירה - האם עדיין יהיה צורך בניתוח מהאמור באיבחון ?
בברכה, אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמוד שדרה מתני - MRI - תגובה
ד``ר ליאור מרום27/10/2011אריק שלום,
אתה מנסה להתיעץ על בעיה פרטנית דרך פורום אינטרנט - מצטער, אך זו אינה הדרך.
לא ניתן להגיב על דו"ח פענוח MRI מבלי לראות את הבדיקה בעצמי, ויתרה מזאת, כמובן שלא ניתן ליעץ .
פריצת דיסק היא מינוח כולל ולא מדויק, על מנת לדעת בדיוק מה יש לך ומה ניתן לעשות, תזדקק ליעוץ ,ולא דרך האינטרנט ,של מנתח עמוד שדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש EMG שבודק גב אמצעי? חוליות Dיניב27/10/2011
אני סובל מכאבים בצלעות בצדי הגב כשאני ישן על הצד
יש לי סקוליאזיס בין D3-D7 עם שינויים ניווניים
יש לי גם כאבים ברגליים ואני מתלבט האם לבקש MRI לאיזור של D3-D7 או למה שיש לי ברגליים(L3-L4-בEMG התגלתה בעייה)
השאלה אם יש בדיקת EMG לאיזור הזה של הגב האמצעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש EMG שבודק גב אמצעי? חוליות D - תגובה
ד``ר ליאור מרום27/10/2011emg בודק הולכה עצבית פריפרית לגפיים וניתן לבדוק גם סוגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור לא הבנתי מה התשובה?
משה30/10/2011יש לי בעיה בין חוליות D3-D7 יש EMG שבודק בעיה עיצבית שם או לא?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור לא הבנתי מה התשובה? - תגובה
ד''ר גד ולן30/10/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת סי.טי. מותניאריאלה27/10/2011
נסרק האיזור המותני שבין L1 ועד S1
אין עדות לתמט או תזוזה. בחלונות עצם מדוגמת אי סדירות בולטת של החוליות עם איזורים ליטיים או איסטאופנים.
באבחנה מבדלת הפרעה מטבולית ואוסטאופורוזיס אך גם פיזור ולכן נחוץ המשך בירור.
סביב ה- SIJ
האורטופד היפנה אותי למיפוי עצמות.
האם אפשר לפרש מה זה אי סדירות עם איזורים ליטיים ואיסטאופנים.
אם מדובר באוסטאופורוזיס, הרי שיש בדיקה פשוטה לגלות אותה- למה לשלוח אותי למיפוי עמצות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת סי.טי. מותני - תגובה
ד``ר ליאור מרום27/10/2011זו הבדיקה המומלצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, האם אפשר התייחסותך
אריאלה27/10/2011לאי סדירות בולטת של החוליות עם אזורים ליטיים או איסטאופנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, האם אפשר התייחסותך - תגובה
ד``ר ליאור מרום27/10/2011אזורים ליטיים הם אזורים פתולוגיים. אוסטאופורוטים- הם כתוצאה מדלדול מסת עצם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
אריאלה27/10/2011הרגעת אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סי טיכפיר27/10/2011
שלום רב,
להלן תוצאות הבדיקה:
L4 L5 בלט דיסק דיפוזי אחורי עם לחץ קל על השק התקאלי,שינויים סקלורוטיים קלים ב- SIG דו"צ יותר מימין, אודה לאבחנתך .
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סי טי - תגובה
ד``ר ליאור מרום27/10/2011התשובה בגוף השאלה:פריצת דיסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מורכביםxzy26/10/2011
שלום רב
ברצוני לקבל יעוץ עד כמה שאפשר על מספר בעיות הקשורות לע"ש -
הנני בסוף שנות השישים שלי, סובלת שנים רבות מפריצות דיסק הן חוליות צואריות והן המתניות. במשך כל השנים טופלתי במספר טיפולים - כירופרקטי - דיקור - זריקות אפידורליות - פיזיוטרפיה וכד'. בשנה האחרונה או קצת יותר הופיעו לי כאבים באזור הצלעות - כאב חד - בזמן ישיבה - עבודה מאומצת - ושמתי לב שהכאבים מחריפים בזמן הפעלת מזגן. ההרגשה היא כאילו שאיזה שריר מתוח - כאילו שישנה גם נפיחות קטנה וממש לא יודעת מה לעשות - שאלתי היא האם הכאב החד בצלעות יכול להיגרם גם כקרינה של עמוד שדרה. תודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מורכבים - תגובה
ד''ר גד ולן26/10/2011כן, כאב כמו שאת מתארת יכול לנבוע מבעיה בעמוד השדרה הגבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום הרצס הלטרליחיה26/10/2011
האם הרצס הלטרלי של L4/5 נמצא בתוך תעלת השדרה או מחוצה לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקום הרצס הלטרלי - תגובה
ד``ר ליאור מרום26/10/2011רצס נמצא באזור.המוצא של השורש ובמעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים של בלט דיסקחיה טל26/10/2011
אני בת 64. בבדיקת ct של עמוד שדרה מותני, מצאו אצלי בין L2 ל- L5
3 בלטים של דיסקים. אחד משיק לשק התקאלי, אחד עם לחץ קל על שורש L3 משמאל
אחד נוסף בין L4 לL5 הגורם ללחץ קל על השק התקאלי.
נוסף על כך בין L5 ל S1 - ניוון הדיסק ללא בלט.
מידי פעם יש לי כאבים בגב תחתון ובמחזוריות יש לי הקרנות לתוך הרגליים.
שאלותי -
1.האם אפשר ליחס חוסר תחושה בפרקים העליונים של 3 אצבעות חיצוניות
ברגל שמאל,לממצאים האלה?
2. האם אפשר לשקם משהו?
3. מה ניתן לעשות כדי למנוע החמרה?
4. האם כירופרקטיקה מומלצת?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים של בלט דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום26/10/2011חיה שלום,הממצאים שצטטת מתאימים לשינויים ניוונים של אשה בגילך. לשאר שאלותייך פני ליעוץ פורמלי ולא אינטרנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארכינאודיטיסרונן26/10/2011
שלום ד"ר
יש לי 2 פריצות דיסק L5S1 L4L5 עברתי ניתוח בL4L5 לפני שנתיים בהצלחה.L5S1 שחוק ללא לחץ על השורש.
מלפני 11 חודשים כאבי שרירים באמצע הגב [יותר חזק בצד ימין].
החלו להופיע גם זרמים לרגל ימין.
4 אוטופדים ראו את הMRI וקבעו שאין לחץ מהדיסקים רק שחיקה ואין הסבר לכאבים. אוטופד בכיר אמר שיכול להיות ארכינואודיטיס
ביצעתי גם MRI גבי ללא ממצאים.
האם יכול להיות ארכינואודיטיס למרות שאין ממצאים בMRI למעט דיסקים שחוקים?
מה הטיפול במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארכינאודיטיס - תגובה
ד``ר ליאור מרום26/10/2011ארכנואידיטיס הוא ממצט דנצפה ב MRI. כך שיכול להיות שלא שמו לב או שבאמת אין ממצא כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין זריקה פורמינלית לSNRB?יניב25/10/2011
שלום
אתמול קיבלת 2 זריקות SNRB בC4 עד C6 כי יש לי כאבים בצוואר עם הקרנה לכתף ימין
הבעיה הנוספת שלי והיותר רמציקה היא ב-C2-3
האורטופד אמר לי שמכיין ששם אין הקרנה אז לא נוהגים להזריק אבל נויורוכירורג בשם צבי לידר שעושה ניתוחים
(יש לי שם היצירות של הפורמינה עם בלט דיסק) , המליץ לי שם על זריקה פורמינלית
רציתי לדעת מה ההבדל בין שתי סוגי הזריקות והם הזריקה הזו יותר מסוכנת או פחות או יותר משפיעה או פחות ומה ההבדל ביניהם בגדול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין זריקה פורמינלית לSNRB? - תגובה
ד``ר ליאור מרום26/10/2011אין הבדל עקרוני בינהם. משובר על זריקה סלקטיבית למוצא השורש שמבוצעת תחת CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יניב27/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעותשוקי25/10/2011
בוקר טוב
לפני כחצי שנה עברתי תאונת דרכים ומאז אני סובל מכאבי גב (בעיקר תתחתון) עזים.
בבדיקת CT נתגלה " הודגם בלט דיסק L4-5 אחורי המוחק את השומן האפידוראלי
הקדמי ולוחץ על השק הדוראלי "
1 - האם בלט דיסק זה מה שמכונה פריצת דיסק ?
2 - מה המשמעות של האבחנה הנ"ל ?
תודה מראש לכל מי שיכול לי להחכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשמעות - תגובה
ד''ר גד ולן25/10/20111. נראה לי שכל משפט שמכיל את המילה דיסק הופך ישר לפריצת דיסק:-) אבל לא, בלט דיסק אינו "פריצת דיסק".
2. משמעות האבחנה שיש לך פגיעה בדיק בין חוליות L4 ו-L5.
עכשיו צריך ללכת למנתח ע"ש ולהתייעץ מה לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)