מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצות דסק שמקרינות על הבטן התחתונהאלון02/09/2011
שלום,
האם 2 פריצות דיסק L2-3-4-5 יכולות להשפיע על כאב בביצה הימנית?
יש לי כאב מקרין מהפריצות אל הטוסיק הימני עד לכף רגל ימין עם תחושת נימול באצבעות הרגליים.
הייתי בבדיקות אולטרה בטן וכליות על ידי אורולוג הכל תקין, גם בבדיקה ידנית שלו הכול תקין.
ועוד שאלה האם יש קשר בין הפריצות לכאב קבוע שיש לי מעל הברך השמאלית לעיתים עם כחלחל עדין. הכאב והרגישות בדרך כלל עובר לאחר שינה וחוזר שוב. ייתכן שאולי מעמידה או מישיבה ממושכת?
אודה לך על התשובות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצות דסק שמקרינות על הבטן התחתונה - תגובה
ד``ר ליאור מרום02/09/2011ישנם מקרים עם פריצת דיסק גבוהה שמלווה בהקרנה לאשכים.
ממליץ לך להבדק על ידי מנתח עמוד שדרה ולא לחפש פתרונות באינטרנט.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלון ידידי,גם אצליה הבעיה דומה
דוד03/09/2011שלום לך אלון,ידיד. לפי צילומי הרנטגן שלי אגן+ע"ש מותני:אגן ללא ממצא גרמי פתולוגי. שינויים דיסקוגניים בגובה חוליות L5-S1 ושינויים ספונדילוטיים קלים. אני סובל מזה כ4 חודשים מכאבים בע"ש גב תחתון,הכאבים מקרינים לבטן התחתונה ורגל שמאל,תחושת צריבה שרפה תרדמת ונימולים באזור כף רגל שמאל,בכל שעות היממה. לפני כחודש האורטופד היזריק לי זריקת דיפרוספן בע"ש גב תחתון,אני חש פחות כאבים אך אותן תחושות במקומות שציינתי. הרפואה עדיין מוגבלת,כניראה שלא קיימים בעולם תרופה/קרם/משחה להקל/להרוג בגופנו את התחושות הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CT והמשך טיפולזיו02/09/2011
אשמח לשמוע מה תוצאות הCT כי לא כל כך הבנתי
מרווח צ/3 צ/4 - ניצפה בלט דיסק אחורי מרכזי ללא לחץ על השק הטקטאלי
מרווח צ/4 - צ/5 - ניצפה בלט דיסק אחורי מעט ימני הגורם ללחץ מתון על השק הטקטאלי
מרווח צ/5 - צ/6 - נצפה בלט דיסק אחורי שטוח קל של האולונוס ללא לחץ על השק
שינויים היפרטרופים בגופי החוליות עם זיזים מרגינליים קדמיים .
כבר מעל חודש אני עם כאבים עזים בצוואר שמקרין לאורך כל כף היד עם הגבלת תנועה ונימול עד אובדן תחושה ב 2 באצבעות
כרגע אני מטופלת באוקסיקונטין וארקוקסיה יש הקלה מועטה אבל עדיין כואב ברמה של אי יכולת לתפקד ברמה היום יומית.
מה עוד ניתן לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות CT והמשך טיפול - תגובה
ד``ר ליאור מרום02/09/2011מומלץ להפגש עם מומחה עמו"ש ולהתקדם ל MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bulgging diskפרידמן יעק01/09/2011
מזה 7 חודשים אני סובל מכאבים בצד שמאל גב תחתון עם שריר העכוז תפוס
חזק וללא הקרנה לרגלים
באבחנת סי טי נאמר : עקב ספודיליליסטיזיס דרגה 1 של s1-l5 נוצר בלט דיסק
עם הצרות וניוון מתקדם שלו(ווקום גז)
יש לחץ מינימלי על הנקבים
השאלה:
1 טיפול כירופרקטי יכול לעזור?
2 זריקות קורטיזון? (קיבלתי אחת אפידורלית -לא כל כך עזר)
3 צריבת דיסק?
4 גלי רדיו?
5 עשיתי פזיוטרפיה שלא עזרה
או איזה טיפול אחר יכול לעזור ללא נתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר bulgging disk - תגובה
ד''ר גד ולן01/09/2011טיפול כירופרקט יכול לתת הקלה זמנית מדי פעם.
שיעור ההצלחה של הזרקות אפידוראליות אינו מסעיר.
צריבת דיסק אינה מתאימה כלל במקרה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מזרן לילדה לאחר ניתוח עקמתמירי01/09/2011
שלום
בתי בת 15 עברה לפני כ-4 חודשים ניתוח לתיקון עקמת.
אנו רוצים להחליף לה את המזרן. האם יש העדפה לסוג מסוים ? עם או בלי קפיצים ?
וכדומה.
בתודה מראש
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מזרן לילדה לאחר ניתוח עקמת - תגובה
ד''ר גד ולן01/09/2011אני חסיד של מזרוני גומאויר, בדרגת קושי לפי תחושת הנוחות של הילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת מזרן לילדה לאחר ניתוח עקמת - תגובה
ד''ר גד ולן01/09/2011אני חסיד של מזרוני גומאויר, בדרגת קושי לפי תחושת הנוחות של הילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן
אבנר02/09/2011צריך להתייעץ ברופא וכזה שסומכים עליו, כי גם הרופאים חלוקים בדעותיהם.
מניסיוננו, מזרן קפיצים מכריח את הגב להתאים עצמו למזרן, ולחולי עקמת זה מאד לא נוח, ופוגע בשינה ובמנוחה.
מזרני לטקס מתאימים עצמם לגב, ומאפשרים מנוחה והקלה בעומס עליו.
הטובים ביותר בין. מזרני הלטקס הם הטמפור האמריקאים.
אני חושב שהולנדיה מביאה אותם לישראל אפשר ל חפש בחנויות או באתר שלהם.
מנוחה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי
מיכלי04/09/2011הבן שלי רק בן 16 וכבר גבוה מאוד (1.96), הוא סובל מכאבי גב (הוא גם ספורטאי) והיה לנו קשה מאוד למצוא מזרן מתאים עבורו.
לפני כמה חודשים החלפנו לו למזרן ויטליטי של אירופלקס, והוא טוען שאלו רמות אחרות של נוחות.
הם מציעים חודשיים נסיון, ואם לא תהיה מרוצה (למרות שאין מצב) יזכו אותך.
רפואה שלמה לבתך!
מקווה שעזרתי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מכשיר לשיחרור גב תחתוןשילה30/08/2011
שלום,
אני מבקש לדעת איך קוראים למכשיר שמניחים מתחת לברכיים כששוכבים על הגב והברכיים מונחות עליו כך שהגב התחתון מורם מהרצפה והמכשיר מבצע תנודות קלות של הגב התחתון ובכך משחרר אותו קצת?
ואיפה ניתן לרכוש כזה?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצאתי, שמו: בק-לייף.
שילה30/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרונה29/08/2011
לפני כחצי שנה עברתי ניתוח למינקטומי בחוליות L4-L5
אולם
לא היה כל שינוי בעוצמת הכאבים והם אף החמירו. ביצעתי בדיקת MRI ותוצאותיה היו: סריקה L4-L5 בקע דיסק פורמינלי שמאלי, גורם להיווצרות של נקב ולחץ על שורש עצב L4 שמאלי.
סריקה L5-S1 בקע דיסק פרה מדיאני ולטראלי שמאלי עם קרע אנולרי בתוכו, גורם להיווצרות של הנקב ולחץ על שורש עצב L5 שמאלי.
לאחר הזרקת חומר ניגודי העשרה דיפוזית של רקמות רכות במיטת הניתוח.
האם תוכלו לומר לי מה זה אומר, בשפה שגם אני אוכל להבין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאור מרום30/08/2011ככל הנראה מדובר בפריצה חוזרת וממצאים נוספים בגובה מתחת. מומלץ יעוץ פורמלי של מנתח עמ"ש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקוליוזיסליאור29/08/2011
שלום,
ביצעתי צילום רנטגן לעמוד השדרה (חשד לעקמת)
וזה הפענוח:
סקוליוזיס בצורה S קמורה ימינה בחצי העליון של ע.ש. גבי
וקמורה שמאלה בע.ש. גבי תחתון-מותני.
האם ניתן לפתור זאת באמצעות פיזיותרפיה, או
שנדרשת חגורה לטיפול בבעיה זו?
(אציין כי פניתי לראשונה לאורטופד בגלל כאבים באיזור העליון של הישבן השמאלי.)
אודה על מענה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקוליוזיס - תגובה
ד``ר ליאור מרום30/08/2011פיזיוטרפיה לא מתקנת עקמת!
הטיפול כולל חגורה או ניתוח והוא תלוי בזוית העקומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקוליוזיס - תגובה
ד``ר ליאור מרום30/08/2011פיזיוטרפיה לא מתקנת עקמת!
הטיפול כולל חגורה והוא תלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקוליאזיס קל וכאבי גב ורגל?א25/08/2011
שלום רב,
לפני שנה ויותר החלו לי כאבי ברכיים, לאחר צילומי רנטגן הודגם סקוליאזיס קל ונטייה ימינה, הרופא לא התייחס לזה והמשכתי הלאה :)
בחודש האחרון החלו לי כאבים חזקים מאוד תחילה במפרק הירך ולאחר מכן התפשט בצורת זרמים לכיוון הברך. לאחר טיפול בארקוקסיה היתה הטבה למשך שבוע והכאב חזר וכיום (חודש לאחר תחילתו) כואב לי מאזור הגב התחתון ועד לברך שמאל. הכאב קיים רב הזמן, משככי כאבים לא עוזרים ומדי פעם ישנם זרמים לכיוון הברך.
האולטראסאונד ובדיקות הרנטגן יצאו תקינות... האם יכול להיות קשר כלשהו בין העקמת הקלה שלא הורגשה עד כה לבין הכאבים המתוארים?
אודה מאוד על התייחסותך,
יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקוליאזיס קל וכאבי גב ורגל? - תגובה
ד''ר גד ולן27/08/2011לא סביר שעקמת קלה תגרום באופן ישיר לכאב בגף תחתון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קובלציה שלא הצליחטלי25/08/2011
שלום' ע ברתי ניתוח קובלציה בגב תחתון לפני 4 חודשים, לאחר שיש לי בלט דיסק ב L4-5
שגורם לכאבים בעכוז ורגל שמאל,שגורמים לי סבל רב בעיקר בשינוי מצב ובנהיגה. מאז שילדתי את התאומים שלי לפני כשנה וחצי...
לא היה שום שפור ואני מאד מאוכזבת /מתוסכלת, מה גם שהסכום לא היה מבוטל ונעשה ע"י פרופ' שקיבלתי עליו המלצות מאנשים שעברו שאת בהצלחה.. האם יכול להיות שאני בסטטיסטיקה של ה 40% שלא משפיע או שלא ביצעו את הניתוח כראוי? איך אוכל לדעת?
היכן עוד ניתן לבצע את הניתוחבבית חולים ציבורי?? וגם מה הסיבה שגורמת למצב שזה לא משפיע? היום הCT כבר מראה פריצת דיסק ...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קובלציה שלא הצליח - תגובה
ד''ר גד ולן27/08/2011גם בידיים הכי טובות יש שיעור מסוים של אי הצלחה טיפולית.
כמובן שאין שום דרך לדעת האם הפעולה בוצעה נכון מבחינה טכנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת דיסק מלאכותישיר נחום24/08/2011
שלום,
בן זוגי בן 24 סובל מפריצת דיסק בעמוד שדרה צווארי, ברצוני לדעת האם רצוי לנסות להמנע מהניתוח בשל גילו הצעיר, והאם טיפול התמדה בטיפול פיזיותרפי יכול לעזור במקום הניתוח?
במילים פשוטות, הניתוח מסוכן? וגיל המנותח משנה משהו?
תודה מראש,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת דיסק מלאכותי - תגובה
ד``ר ליאור מרום24/08/2011שלום שיר,
קשה לענות על שאלתך מבלי לבדוק אותו ואת ההדמיה שלו.
פיזיוטרפיה לא מחליפה צורך אמיתי בניתוח-אם קיים כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לא נעימות
תמיר24/08/2011לליאור באמת היא שאלה פשוטה..היא שאלה אם כן זה מסוכן. הניתוח .ומה האופציות..ואתה מקשה עליה..יש כאן אנשים שסובלים..קצת רגישות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיר החוצפן
יריב27/08/2011ליאור עאלק, הוא חבר שלך ??, אתם שותים יחד בירה ??
תן כבוד לרופאים שמקדישים את זמנם החופשי למתן תשובות, גם אם הם לא מוצאות בעינייך או מקבלים תשובה ישירה שהפורום לא מחליף יעוץ.
וזה לא קשור ללחץ או לא.
תבינו דבר פשוט- במקצוע קליני לא ניתן לתת יעוץ על בעיה אישית ללא בדיקה-
מה כל כך מסובך בלהבין את זה ????????????י
לכל החכמים שחושבים שעושים רפואה באינטרנט ויחסכו ביקור מומחה, נו באמת ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין מי זה משה החוצפן !!!
חיה20/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת דיסק מלאכותי
שיר נחום24/08/2011את האמת, שבאיזשהו מקום קיבלתי את התשובה שלי.
יש אנשים שמתנגדים לניתוחים וטוענים שאם הוא יעשה פיזיותרפיה תוך חודשיים הוא כמו חדש! (אגב, אמרו לי את זה 2 פיזיותרפיסטים) ואני חושבת שזה ממש חסר תועלת ושאם צריך ניתוח אז למה לעשות הכל חוץ מאת הניתוח? נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
תמיר25/08/2011תראי יש מחקרים מבוססים שאומרים שיש תקופת החלמה מפריצת דיסק ספונטנית.
השאלה היא עד כמה חברך יכול להחזיק את הכאבים?ולהחזיק מעמד?זה יכול להעבור לו אחרי חודשיים וזה יכול להעבור לו אחרי שנה.אך גם ניתוח זה דבר טוב.הקטע שהניתוח נותן מענה מיידי.ואגב אפילו אם התסמינים של חברך יפסיקו זה לא אומר שאין לו פריצת דיסק.זה רק אומר שהוא צירך לשנות את אורחות החיים ולהזהר על הגב שלא יחזור לו.פריצות דיסק זה מחלה כרונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבריך לא מדוייקים
חיה20/09/2011ניתוח בעמוד השדרה הוא בעייתי מאד במיוחד בצוואר עושים אותו רק כשאין ברירה
אחרת וגם אז חלק לא מבוטל מתחרטים. כדאי להתיעץ עם לפחות 3 מנתחי עמוד
שדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבריך לא מדוייקים - תגובה
ד''ר גד ולן20/09/2011אם בגיל 24 קיימת בעמוד השדרה הצווארי בקיעה או פרצת דיסק הגורמת ללחץ על חוט השדרה, ובבדיקה הגופנית יש סימנים לסבל של חוט השדרה, אז שום פיזיוטרפיה לא תעזור. צריך או לקבל את רוע הגזירה על כל משמעויותיה ולא לעשות כלום, או לנתח ולשחרר את הלחץ מחוט השדרה.
בגיל כה צעיר אם המחלה מוגבלת לדיסק אחד אני מעדיף להשתיל דיסק מלאכותי שישמור ככל האפשר על תנועתיות במקום ויפחית את העומס על המפרקים הסמוכים. חלק מהדיסקים המלאכותיים מפסיקים לנוע תוך מספר שנים אבל זה עדיף בעיני על קיבוע מלא מלכתחילה.
ניתוחי עמוד השדרה, ולא משנה אם הם בע"ש צווארי, גבי או מתני אינם כרוכים בסיכון חריג, אם הם מבוצעים בידיו של מנתח מיומן.
מי שמגיע לניתוח כשאין ברירה תוצאתו הסופית תהיה הרבה פחות טובה ממי שמגיע לניתוח בשלב שבו מתחילים סימני הקטסטרופה אך היא עוד לא אירעה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחאו לא?תמיר24/08/2011
הי בחודש מאי עשיתי מרי כתבו שיש בלטי דיסק 5-6-7 c מסוייד ולוחץ על השק הדורלי ולוחץ על החוט השדרה.והיצרות תעלה.
המנתח אמר חייבים לנתח.כי יש לי זרם ברגליים.אך אני מתפקד רגיל בלי כאבים.ויש לי כאבים ביידים.שמקרינים.עכשיו זה השתפר ועשינו עוד פעם מרי עכשיו ויצא שיש שינויים נויינוים במפרקים החוליתיים.בc5-6 עם בלט מרכזי דיפוזי ולחץ על השק הדורלי.
c6-7 בלט משמועתי עם לחץ על השק והיצרות תעלה ומוקד מיאלופטי זעיר מול המרווח הדיסקחי בחלק התחתון.חזרנו למנתח..וזה התפלא ואמר שיש כבר נזק ממש קטן אך כבר אין לחץ על החוט השדרה.אז עדיף לא לנתח.אמר עדיף שיהיו הכאבים מאשר לנתח סתם.אמר זה ד"ר כספי מתל שומר.אמר נו אז יש קצת זרם ברגל אך אתה בתהךיך שיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחאו לא? - תגובה
ד``ר ליאור מרום24/08/2011זו הפינה -מה השאלה ???
את לא מצפה מאתנו לשמוע האם לנתח או לא.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוחאו לא? - תגובה - תגובה
ד''ר גד ולן27/08/2011אני מצטרף לדיון קצת באיחור, אבל:
1. יש לך סימני סבל של חוט השדרה כזרמים ברגליים.
2. ב-mri רואים מוקד פציעה בחוט השדרה.
במקרה זה כל טיפול שאינו ניתוחי הוא טיפול תסמיני בלבד, ולאור גילך הצעיר ופוטנציאל הנזק הצפוי לך, הבחירה המסוכנת יותר היא בטיפול לא ניתוחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב איומים -קשריות ע"ש שמורלשובל23/08/2011
שלום רב
בת 52 סובלת מכאבי גב חריפים כמעט לא יכולה לקום מהמיטה .
בהדמייה אבחנתית :
"שינויים דיסקוגנים בL5-S1 מספר קשריות ע"ש שמורל שינויים ארטרוטיים "
מה סוג הטיפול הנדרש - זריקות שיקום פיזיוטרפי?
לציין שהופיע אחרי שבוע של סחיבות קשות בבית של חפצים
תודה מראש
שובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב איומים -קשריות ע"ש שמורל - תגובה
ד''ר גד ולן23/08/2011מנוחה, משככי כאב וסבלנות.
לקשרי שמורל אין שטום קשר לכאב שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקאבי23/08/2011
בהמשך לשאלתי הקודמת המלצת לי לקבל זריקה אפידורלית נוספת כי מקובל לקבל 4 זריקות בטיפול
שאלתי היא האם עדיף זריקה אפידורלית רגילה או זריקה תחת שיקוף מה היתרונות והחסרונות של הזריקה השנייה על פני הראשונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - תגובה
ד''ר גד ולן23/08/2011עדיפה זריקה תחת שיקוף כי היא מדויקת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע דיסקי C6-C7נאור22/08/2011
שלום,
לאחר צילום CT הונחו בפניי הממצאים הבאים חוליות C6-C7 - בקע דיסקי אחורי מרכזי ולטרלי משמאל עם לחץ מהותי על השק הדוראלי ולחץ קל על מוצא העצב ההיקיפי השמאלי. רופא המשפחה גרם גרם לי להילחץ מהתוצאות ,
אשמח להבין מה פשר הבעיה שקיימת? כיצד נזק שכזה נגרם? והאם אוכל להחלים מזה בלי ניתוח?
נאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע דיסקי C6-C7 - תגובה
ד''ר גד ולן23/08/2011השאלה היא מה כואב לך. אם אין לך כאב בצוואר ויד שמאל אז למה לעשות משהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע דיסק - המשךנופר22/08/2011
שלום ד"ר ולן,
לא כל כך הבנתי את תשובתך.
כפי שציינתי, אני סובל כבר 4 חודשים ולא מתפקד.
לפי הרופאים שפניתי אליהם צריך לחכות חודשיים אך לאחר מכן צריך לחפש פתרונות. וזה בדיוק מה שעשיתי. לא מדובר כאן בחוסר סבלנות.
האם אתה אומר שכדאי להמשיך לחכות שההתקף יחלוף מעצמו? האם יש עדיין סיכוי כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע דיסק - המשך - תגובה
ד''ר גד ולן23/08/2011זה יעבור, רק שזה יכול לקחת 9 חודשים.
אם אין סבלנות אז אפשר לדבר על ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)