מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גביפיתוש10/10/2011
שלום,
אני בת 30 אחרי שתי לידות בניתוח קסרי, בראשונה קיבלתי אפידורל.
אחרי הלידה הראשונה היו לי כאבי גב קשים, הגיע למצב שכשקמתי בלילה לילדה פשוט לא הצלחתי להזיז את הגוף הייתי ממש משותקת.הייתי חייבת לשבת בדרך אליה, הרגליים לא הצליחו לשאת את המשקל. באיזשהוא שלב זה עבר (או שפחות קמתי בלילה כי הילדה גדלה....:))
לפני שמונה חודשים ילדתי שוב, ואני סובלת הרבה הרבה יותר מהגב, אם פעם היה כואב לי בעיקר בלילה, היום זה מלווה אותי לאורך כל היום, אני ממש מרגישה זרמים לרגל ימין וכואב לי לקום ממצב ישיבה, וכמובן גם בלילה מאד כואב לי, ויש מצבים שאני רוצה להסתובב לתנוחה אחרת - ואני פשוט לא מצליחה (מזכיר בערך את המצב של לנסות להזיז צוואר תפוס ), זה ממש כואב , ואני לפעמים מוותרת על שינוי התנוחה, או מסתובבת ממש ממש לאט. חשוב לציין שזה קורה בעיקר בשבוע של הווסת , כמה ימים לפני וכמה ימים אחרי עד שהכל נרגע.
מה אני עושה? מה אתם ממליצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/10/2011אנחנו ממליצים להבדק,חבל שאינך קוראת את הכיתוב בראש הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליזיס מימיןרחל10/10/2011
ביתי ספורטאית (אתלטיקה קלה, אצנית) סובלת מכאבי גב תחתון, הופנתה ל MRI הכל תקין פרטי לליזיס מימין.
מה משמעות הממצא, האם יכולה להמשיך בפעילות ספורטיבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליזיס מימין - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/10/2011ליזיס הוא פגם מולד ככל הנראה במקרה של בתך. לשם המשך ענין מומלץ להתיעץ עם מנתח עמו"ש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוסיםצבי08/10/2011
אמי בת 81. סובלת מאוד מכאבים עזים באזור הגב התחתון, המתמקדים בצד ימין. בבדיקת ct נמצאה שחיקה של הסחוסים. האורטופד המטפל אינו מציע כל טיפול לבד מתרופות משככות כאבים, אולם הסבל הוא גדול. נודע לנו על אפשרות של טיפול לפרסקופי, אולם איננו יודעים לאן לפנות. נודה על קבלת ייעוץ בהקדם או הפנייה לכל דרך טיפול שעשויה לסייע.
בתודה,
צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוסים - תגובה
ד''ר גד ולן09/10/2011אין טיפול לפארוסקופי בשחיקת סחוסים בע"ש מתני.
מדובר במחלה שחיקתית שללא עיון בבדיקות CT ו/או MRI לא ניתן להעריך את התאמתה לטיול ניתוחי כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטומיה של הגבאיציק08/10/2011
שלום למומחים
האם חוליה D11 שייכת לגב התחתון או המותני?
יש לי הפניה לצילום CT עמ"ש מותני + סקראלי. האם הצילום אמור להדגים גם את החוליה הזו?
בתודה מראש
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטומיה של הגב - תגובה
ד``ר ליאור מרום08/10/2011איציק שלום,
T11 שיכת אנטומית לחלק החזי התחתון, בד"כ CT מתני כולל גם את האזור הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושיםאיציק07/10/2011
בן 56 חולה בראומטיד ארטריטיס
מטופל במטוטרקס
עקב נוקשות בצוואר ובשכמות ללא הפרעות נירולוגיות בגוף ללא כאבים
עשיתי CT עמוד שדרה צווארי
טכניקה: טומוגרפיה מחשבת של עמוד שדרה צווארי מגובה C1 עד D1
בוצעו שחזורים קורונליים וסגיטליים.
שחזורים מולטי פלנריים: עמדה לורדוטית תקינה של עמוד השדרה הצווארי.
המבנה הגרמי והמפרקי הודגם בצורה תקינה
אברי הצוואר המודגמים תקינים, במגבלות העדר הזרקת יוד.
התעבות רירית בסינוס ספנואידלי משמאל.
סריקה C1-C2 :
המבנים הגרמיים כולל הקשתות הקדמית וההאחורית של האטלס והשן של החוליה צווארית השניה (אקסיס) תקינים
לרבות המסות הלטרליות עם המפרקים ביניהן.
סריקה C2-C3 :
בלט דיסק מרכזי, משיק לשק טכאלי
התעלה העצבית ברוחב תקין.
המפרקים האונקו וורטברליים תקינים.
אין הצרות פורמינלית.
סריקה C3-C4 :
בלט דיסק מרכזי עם לחץ בינוני על שק טכאלי.
התעלה העצבית ברוחב תקין.
אין הצרות פורמינלית.
סריקה C4-C5:
בלט דיסקמרכזי, בחלקו מסוייד עם לחץ בינוני על שק טכאלי.
תעלה העצבית מוצרת.
היצרות מרווח דיסלקי מלווה באוטאופיטים
שינויים ניוונים בחיבורים אונקוורטברלים משני הצדדים וחיבור פציטלי מימין
גורמים להיצרות נוירופורמינלית יותר מימין.
סריקה C5-C6 :
בלט מרכזי עם לחץ קל על שק טכאלי.
התעלה העצבית ברוחב תקין.
היצרות מרווח דיקלימלווה באוסטאופיטים.
שינויים ניוונים בחיבורים אונקווטברלים משני הצדדים.
היצרות נוירופורמינלית משמאל.
סריקה C6-C7:
היצרות מרווח דיסקלי מלווה באוסטאופיטים . הזיז אחורי בתבלט לכיוון תעלה
ספינלית עם לחץ קל על שק טכאלי.
התעלה העצבית ברוחב תקין
שינויים ניוונים בחיבורים אונקווטברלים משני הצדדים.
היצרות ננוירופורמינילית משמאל.
סריקה C7-D1 :
אין עדות לבקע.
התעלה העצבית ברוחב תקין.
אין הצרות פורמיננלית.
סיכום
בלטי דיסק ניכרים בגבהים C3-5
מבקש המלצה לטיפול כל שהוא
מה הסיכון לגביי כיום לגביי הדיאגנוזה של הCT
האם פיזוטרפיה תספיק
נב מזכיר כרגע איך שום כאב או סוג של נימול רק נוקשות שמופיעה בצוואר
בתודה איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים - תגובה
ד``ר ליאור מרום07/10/2011איציק שלום,
הפורום לא מחליף רופא ולכן ואיננו יכולים להמליץ על טיפול.
כל מה שטרחת להעתיק מפענוח הבדיקה הינם שינויים ניוונים תואמי מחלתך הבסיסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בשביל מה יש פורום ??????????
איציק08/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בשביל מה יש פורום ?????????? - תגובה
ד''ר גד ולן08/10/2011כדי להסביר דברים לא ברורים... אבל זה לא תחליף לייעוץ רפואי מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב עליוןגיל06/10/2011
שלום רב
אני בן 25 וסובל מכאבי גב עליון וצוואר מזה 10 שנים
אין לי ממצאים רפואיים משמעותיים פרט לעקמת קלה והעובדה שאני עומד עקום
לפני כשנה הוספתי הגבהה לנעל שמאל של 3 סמ ומאז הייתה הקלה
שאלתי היא לגבי אביזרים אורטופדים
האם מחוך לייצוב המרכז או חגורות אורטופדיות שמייצבות את הגופ במרכז או מזקפות כתפיים עשויים לסייע?
אני שוהה בחול והתייעצויות עם רופאים אינה סיפור פשוט לביצוע פה
מקווה מאוד לתשובה
תודה רבה
קרבן גב עליון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב עליון - תגובה
ד``ר ליאור מרום06/10/2011גיל שלום,
בגילך אין צורך במחוך- זה לא יעיל ואינו נחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בצלעות צד שמאל שמוקרנים מהגבמי06/10/2011
שלום רב,
אני בת 40 סובלת כבר הרבה שנים מלחצים שמוקרנים מהצואר והשכמות לכל מיני מקומות , פעם זה היה הראש ושאלתי היא האם יתכן שבשבועיים האחרונים כואב לי מאד בנקודות מסוימות בצלעות צד שמאל, מוקרן למתחת לשד שמאל.
בצילומי רנטגן כמו כן כל בדיקות הדם תקינות.
הכירופרקט שלי (פרטי) אמר לי שזה מהגב,מעמוד השדרה והוא ישפר את הרגשתי.הוא גם אמר לי לשים קרח 3 פעמים ביום על הצואר והצלע שמקרינה את הכאב.
האםהוא אמר זאת כי הוא פרטי והוא רוצה להרוויח כסף? או באמת זה יתכן,
רציתי לציין שאני לא עושה פעילות גופנית, והחלטתי להתחיל מיידית.
תודה וגמר חתימה טובה.
מי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בצלעות צד שמאל שמוקרנים מהגב - תגובה
ד``ר ליאור מרום06/10/2011מי שלום,
לאיזו תשובה את מצפה בדיוק שנגיב????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בגב תחתוןמירב05/10/2011
לאחר זלילת חג החלטתי להתחיל הליכות. במשך יומיים הלכתי כשעה על כביש וחזרתי עם כאבים חזקים מאד בגב תחתון בחלק האמצעי אזור עמוד השדרה. קיבלתי זריקת וולטרן שקצת עזרה אך במהלך שלושת הימים האחרונים עדין כואב לי וקשה לי להתיישר לאחר ישיבה. מעולם לא סבלתי מכאבי גב. מה המלצתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בגב תחתון - תגובה
ד``ר ליאור מרום05/10/2011להתעזר בסבלנות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בגב תחתון
מירב10/10/2011תודה על תשובתך המרגיעה...
כרגע עברו כ-10 ימים הכאב פחת צילום רנטגן של החוליות תקין
אך הרגלים התנפחו ויש לי משיכות ביד שמאל - קלות
האם שייך ?
האם להמשיך להמתין
תודה
מירב
(בת 47 ללא בעיות גב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בגב תחתון - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/10/2011יד שמאל לא קשור. להמשיך ולהמתין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר מרום - קביעת תורטל04/10/2011
ד"ר מרום שלום רב,
לאחר שענית לי על מס' שאלות (בנוגע לצילום רנטגן עמ"ש צווארי) נראה כי אקבע אצלך תור באופן פרטי על מנת שתהיה לי אבחנה מדוייקת של מצב הצוואר שלי.
תודה, טל מיכאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר מרום - קביעת תור - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/10/2011אנסה לעזור כמה שניתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסקkaaa04/10/2011
שלום!
אני סובלת מבלט דיסק L4-L5, טופלתי בפיזיותרפיה, כירופרקטיקה, בנוסף התאמנתי, אך שום דבר לא עזר עד עכשיו, הכאב לא חולף, לאחר מאמץ פיזי (גם כזה שנחשב לשמרני כמו הליכה) אני סובלת עוד יותר מהכאב.
הוצע לי טיפול תרופתי (naxyn), אך אני חוששת לתהחיל אותו כי לא ממש ברור לי מה הוא יכול לפתור. בנוסף הוצע לי לנסות טיפול שיאצו.
באופן כללי, מה ניתן לעשות עם הבעיה הזו על בסיס יום-יומי?פילאטיס?יוגה? לאן ניתן לפנות, שיבנו לי תכנית טיפול\אימונים שתכלול את כל האפשרויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/10/2011שלום לkaaa, הפורום לא עוסק בפתרון בעיות אישיות ויעוץ וירטואלי.
עליך להבדק על ידי רופא עם בדיקות רלוונטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת בעמ"ש צווארימאיה04/10/2011
בבדיקת MRI הודגמו מספר פריצות דיסק, כמעט בין כל חוליות הצוואר, החל מ-C3-4. אני סובלת מכאבים חזקים וממתינה לתור שנקבע לי במרפאת כאב. יחד עם זאת, העורף שלי "נפוח" ויוצר תחושה של כעין כרית נוזלים פנימית. לאחרונה אני חווה תופעה מוזרה מדי בוקר, לאחר קימה משינה: דלף מים מ-2 נחירי האף. מדובר בנוזל שקוף לגמרי. האם יכול להיות מצב שהבצקת מתנקזת דרך האף? אם כן - האם זה טוב ליהודים? אני מרגישה קצת הקלה בנפיחות בעורף באמת... זה אולי נשמע בדיוני, אבל זה המצב לאשורו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה לעיל מכוונת לד"ר ולן
מאיה04/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה לעיל מכוונת לד"ר ולן - תגובה
ד''ר גד ולן04/10/2011דלף של נוזל שקוף מהאף מחשיד לדלף של נוזל מח-שדרה ועלייך להתייעץ בענין זה עם נוירוכירורג.
זה מאד לא טוב לאף אחד כולל נוצרים, מוסלמים ובודהיסטים, ובמחשבה שניה גם אתיאיסטים לא ייהנו מזה.
לא ממש מתחברת לי המחלה השחיקתית בע"ש צוארי לתופעה הזו, וייתכן שהדברים מתקיימים בו זמנית ללא קשר סיבתי של ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא. תודה ו-ב. בפנים
מאיה04/10/2011ואני לתומי חשבתי שמשרד הדתות בוטל.... :)
למרות שאינני רופאה, אני נוטה להניח שיש קשר בין הממצאים ב-MRI, לבין כאבי התופת שסבלתי (גם היום, אבל פחות אקוטי ותכף אבהיר) לבין ההתנפחות/בצקת בעורף. התופעה של דלף מהאף סיקרנה אותי, דווקא משום שבעקבות התופעה הוקל לי קצת הכאב בעורף ותנועות הצוואר קצת פחות מוגבלות ומגבילות. אגב, הכאבים העזים הם מהעורף עד לקודקוד, טיפה יותר בצד שמאל, אבל לא רק. אם תכתוב לי שמעניין אותך, אכתוב לך כאן את תמצית הפיענוח של - ה-MRI שמצביע גם על היצרות השק והחוט ובתמונה ניתן לראות שאין כלל נוזל שידרה ב-4 המקומות הפרוצים והמוצרים.
מנתח עמ"ש הזמין אותי רק לעוד מספר חודשים והפנה בינתיים למרפאת כאב (התור רק בדצמבר).
תודה רבה על התייחסותך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא. תודה ו-ב. בפנים - תגובה
ד''ר גד ולן04/10/2011התשובה של ה-MRI לא כלכך תעזור, אני צריך לראות את הבדיקה עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה לקבוע תור
מאיה04/10/2011האם יש לך הסכם עם קופ"ח מאוחדת? ברמת אביב? לב"ש יהיה לי קשה להגיע....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה לקבוע תור - תגובה
ד''ר גד ולן04/10/2011צר לי, אך אין לי הסכם עם מאוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מפריצת דיסק..אושרת03/10/2011
הייי
אני בת 24 סובלת כבר חצי שנה מפריצת דיסק בגב תחתון חוליות L5-S1 וכמו כן הקרנה לרגל ימין כאבים עזים מאד.
לציין כי הייתי בחורה פעילה מאד-ריצה+הליכה מהירה 3 פעמים בשבוע, בנוסף פעמים בשבוע אירובי למשך שעה וחצי. לכן הטענה שפריצת דיסק נגרמת עקב חוסר פעילות איננה נכונה..אולי עקב יתר פעילות...?
בכול אופן אני מטופלת בפיזיוטרפיה בלבד כרגע ויש לי תור למרפאת כאב לזריקת אפידורל בדצמבר..
ברצוני לדעת מספרר דברים..אודה לכם אם תוכלו לענות לי..
1) האם יכולה להתווסף הקרנה נוספת גם לרגל שמאל בשלב מאוחר יותר?
2) האם זה יכול להתפתח לפריצת דיסק צווארי בנוסף?
3) האם זריקת אפידולר יכולה להשפיע לרעה בעתיד-לדוגמא עם הריון?
תודה רבה רבהה על תשומת לבכם!!!!!! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מפריצת דיסק.. - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/10/2011אפרת שלום,אין קשר בין פריצת דיסק צווארי למתני. לשם המשך ברור ממליץ לבצע mri ולהתיעץ בצורה פורמלית עם מנתח עמו"ש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה..
אושרת04/10/2011תודה רבה
רציתי גם לדעת האם זריקת אפידולר יכולה להשפיע לרעה בעתיד-לדוגמא עם הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה.. - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/10/2011לזריקה אפידורלית אין כל השפעה על לידה, אדרבא- במהלך לידה יש יולדות רבות שנזקקות לזריקה אפידורלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר מרום - המשך צילום עמ"ש צוואריטל03/10/2011
ד"ר מרום שלום רב,
תודה על תשובתך אולם, לא הבנתי ממנה מה זה אומר לגבי מצבי? מה לבקש? האם תמונת המצב שלי יכולה להיראות שונה בבדיקת דימות ספציפית יותר? אולי יש לי בעיה מורכבת יותר ולא רק "איבוד/יישור לורדוזיס"? מה עליי לעשות?
אודה לתשובתך, טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר מרום - המשך עמ"ש צווארי
טל03/10/2011ד"ר מרום שלום
אני מתנצלת שאני שואלת עוד משהו פשוט, לא ברור לי מה המשמעות של הדיאגנוזה נכון להיום בנוגע לאיבוד לורדוזיס, האם התשובה שלך שצילום רנטגן לא משקף מאומה למעט דברים גסים מתכוונת שחשוב שאעשה בדיקת דימות ספציפית יותר על מנת לוודא שאין דברים נוספים? אני מפחדת ללכת לפיזיוטרפיה ולפילאטיס וזה לא יעזור כי אולי יש בעיה מורכבת יותר ואין לי כ"כ הרבה זמן לסבול מכאבים מכיוון שיש לי תינוק שאני צריכה לטפל בו, לכן אבחנה מדוייקת מאוד חשובה לי בשלב זה בחיים.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר מרום - המשך עמ"ש צווארי - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/10/2011טל שלום. איבוד לורדוזיס הוא פרט תצפיתי בצילום -ברב המקרים ללא כל משמעות. אם את עדיין סובלת יש להתקדם בהדמיה ל ct צוואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר מרום תודה רבה
טל04/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לתיקון עקמתמיילי03/10/2011
עשיתי לפני כחודשיים ניתוח לתיקון עקמת, ועכשיו כל הגוף שלי נוטה לצד אחד.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לתיקון עקמת - תגובה
ד``ר ליאור מרום03/10/2011מיילי שלום,
מה לעשות ??- לחזור למנתח .......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד סקלרוטיחיה03/10/2011
שלום לרופאים, בצילום C.T. של עמוד שדרה מותני התגלה באיזור הסקרום מממצא סקלרוטי עגול שוליים לא סדירים
מה פירוש האבחנה?
כמו כן מה פירוש תוצאה של אי גרמי או אחר?
אודהו על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד סקלרוטי - תגובה
ד``ר ליאור מרום03/10/2011חיה שלום,
ממצא סקלרוטי הוא ממצא ללא משמעות קלינית, כל הנ"ל משקפים שינויים במרקם העצם ללא משמעות אחרת למעט תיאורית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)