מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בגב התחתון ובירךעומר25/10/2011
שלום
לפני כ 3 חודשים התחילו לי כאבים כמו כאבי שרירים בחלק העליון של הירך. הכאבים הם כמו התכווצויות כאלו. לאחרונה הם השתלבו עם כאבי גב תחתון.
אורטופד נתן לי ארקוקסיה שלא עזרה. עשיתי צילום אגן ב.מ.פ וע"ש מתני שינווים ספונדילוטיים בגובה L4 L5
יש ירידה תחושתית בפיזור L2 L3 וירידה בהחזר פיקה מימין
כח של קוודריצפס הינו 4-5 מימין.
אודה לחוות דעת מה זה וממה זה נובע ומה מומלץ לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב התחתון ובירך - תגובה
ד''ר גד ולן25/10/2011מתי כבר יירד האסימון לרופאים בקהילה והם יבינו שלצילום רנטגן אין כאן כל ערך.
אני הייתי רוצה לראות CT ע"ש מתני וחושד מלכתחילה בבעיה ב-L3-4.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוני25/10/2011
אהלן קורארים לי יוני אני בן 23 ומזה תקופה (בהיותי בצבא בשירות סדיר ) אני חש בכאבים בלתי נסבלים בשחמה השמאלית המקרינים לצוואר ואל הכתף, הכאב מורגש כמעין צריבה, שריפה, מכת חשמל וקור מקפיא לעיטים.
יש לציין שסיימתי את שירותי הצבאי למעלה משנה אך הכאבים לא נפסקים.
נוסף לכך יש לציין שלא כל יום הכאבים פוקדים אותי אלא לאחר "היתאמצות" כמו ישיבה מול מחשב או נסיעה בקטנוע/רכב או אימון בחדר כושר.
נוסף לזאת אציין שלעיתים התקף כאבים חריפים לא נפסק עד ללקיחת כדור אדוויל נורופן וכדו.
אשמח אם תוכלו לעזור לי.
בתודה, יוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר גד ולן25/10/2011לך לרופא, תיבדק, הוא בטח יישלח אותך לבדיקת הדמייה של ע"ש צווארי ואז לפי הממצאים אפשר יהיה להתקדם בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןבר25/10/2011
שלום,
במשך השנים האחרונות סבלתי מכאבי גב קלים יחסית כשהרמתי משקלים כבדים או עקב עמידה ממושכת. ביקרתי אצל כמה רופאים שטענו ש90% מהאוכלוסיה סובלת ואין מה לעשות עם זה.
לפני כחודש תקפו אותי כאבי גב עזים במיוחד בעצם הזנב שהקרינו על רגל שמאל - בקושי יכולתי לשבת או לשכב.
(חשוב לציין שזה לא עקב נפילה או חבלה כלשהי)
פניתי לרופא שנתן לי וולטרן במשחה ואתופן 400. האתופן הרגיע את הכאבים מעט (אני מסוגל לשבת עכשיו, אבל עדיין הרגשה לא נעימה).
למרות זאת, מאז ההקלה הראשונית אני מרגיש שאין שינוי במצב כבר שלושה שבועות ואף להפך - התחלתי להרגיש כאבים בכל הגב - גם העליון. כמו כן תקף אותי כאב בטן חזק ביום ספיציפי אחד (הסיבה שאני מציין את זה כי כתוב את זה בתופעות הלוואי שמצריכות התייחסות).
במהלך השלושה שבועות החליפו את האתופן באביטרן 100, והופניתי למיפוי עצמות שאבצע בעוד כשבועיים)
האם מיפוי עצמות יוכל לחשוף את הבעיה או שעליי לעבור CT או MRI?
האם להמשיך לקחת את האביטרן? האם זה בסדר לשבת למרות שזה לא נעים (זה לא מזיק?) או שעליי לשכב?
תודה רבה,
בר.
פרטים נוספים - גיל 25, זכר, משרת בצה"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
בר25/10/2011שכחתי לציין שכבר לפני שנה הייתה החמרה שכאבי הגב העירו אותי בלילה.
כמובן שבנוסף לשאלות הקודמות, אשמח מאד לשמוע מה יכול לגרום לבעיות הללו.
תודה שוב,
בר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
ד''ר גד ולן25/10/2011למיפוי עצם אין שום ערך אבחנתי במקרה שלך ועליך לבצע CT או MRI ע"ש מתני שלפי תוצאותיו אפשר יהיה להתקדם בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות CT
ענת11/11/2011L1-L2 - מבנה גרמי תקין, רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק
L2-L3 - מבנה גרמי תקין, רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בלט דיסק כללי קל.
L3-L4 - מבנה גרמי תקין, רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בלט דיסק כללי קל משיק לקאודה.
L4-L5 - מבנה גרמי תקין, רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בלט דיסק כללי קל משיק לקאודה.
S1-L5 - מבנה גרמי תקין, רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בלט דיסק כללי קל משיק לקאודה.
מפרקי הSIJ שמורים
ממצא לוואי - כילה ימנית אטרופית קטנה עם הסתיידות פרנכימטיות קטנות. לייעוץ נפרולוג.
האם יש לי 4 בלטי דיסק? מה יכולה ליהיות הסיבה לכך?
האם עליי לפנות לMRI או שאין בכך תועלת?
בעיקר אני לא מבין את השורה האחרונה - "ממצא לוואי - כילה ימנית אטרופית קטנה עם הסתיידות פרנכימטיות קטנות. לייעוץ נפרולוג."
מה הקשר בין הגב לכליות (נפרולוג?)
אני ממש מודאג ואשמח לקבל עזרה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב תחתון - תגובה
ד''ר גד ולן13/11/2011למיפוי העצם אין שום ערך אבחנתי.
אתה צריך לעבור בדיקת CT או MRI ע"ש מתני.
כאבי הבטן יכלו להיות תופעת לואי של הטיפול התרופתי שקיבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח תוצאות הסיטי
ענת13/11/2011הוספתי את תוצאות הסיטי (שתי הודעות למעלה)
אשמח לשמוע חוות דעת נוספת ומה הן המשמעות שלהן.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה..haim24/10/2011
שלום
מגיל צעיר אני סובל מכאבי גב תחתון
לפני כ חודשיים הכאבים החמירו מאוד
רופא המשפחה ציווה עליי לנוח בטענה שזה יעבור
לפני שבועיים הכאבים גם הגיעו לצוואר וממש החמירו
איני מסוגל להירדם מהכאבים
היום עשיתי כמה צילומים
ולהלן הממצאים:
היצרות קלה של מרווחים בין חוליות L1,D11,D12
ספינה ביפידה בחוליה S1
היצרות קלה של מרווח בין חוליות L5 S1
אשמח אם תוכל להתייחס
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה.. - תגובה
ד''ר גד ולן25/10/2011ממצאי ההדמייה לא מסבירים את כל כאביך, ואני ממליץ לך לפנות לבדיקת מנתח עמוד שדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב חזקים מאודרותם24/10/2011
שלום לכם
עקב כאבי גב חזקים מאוד, שהקרינו לי לרגל, לא יכולתי לשבת, לא לעמוד, לא לשכב שום דבר, כאבים שפשוט אי אפשר לסבול. הגעתי לרופא אורטופד, והוא טען שככל הנראה יש לי דלקת בדיסק. היפנה אותי לצילום C.T. גב מותני.
והנה התוצאות: אשמח אם תוכלו לעזור לי
מירווח L2\L1:
קוטר תעלת השדרה תקין. בלט דיסקלי דיפוזי נושק לשק דורלי ללא לחץ לשורשים.
הפורמינה הנויירלים ושרשי העצבים משני הצדדים בגדר הנורמה.
התבנית הגרמית של החוליות בגדר הנורמה.
מירווח L2\L3:
קוטר תעלת השדרה תקין.
בלט דיסקי דפוזי לוחץ לשק הדורלי ללא לחץ לשרושים.
הפורמינה הנויירלים ושורשי העצבים משני הצדדים בגדר הנורמה.
מירווח L4\L3:
בלט דיסקלי דיפוזי לוחץ לשק הדורלי ונושק לשורשים L3 משני הצדדים וביחד עם התעבות של לגמנטה פלבה גורם להיצרות של תעלת השדרה עד 11 ס"מ.
האם עלי לפנות לרופא שמומחה לבעיות שדרה. הכאבים פשוט סיוט, אני די מוגבלת קשה לי ללכת הרבה, והרגל פשוט משגעת אותי. הבנתי שזה קשור לכאבי גב.
תודה לכם על תשומת הלב
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לתשובה
רותם24/10/2011שלום לכם
סליחה אבל לא שמתי לב שיש גם מאחורה, אודה לכם על ההמשך. תודה מראש
המשך להודעה, וסליחה פשוט ברחה לי ההודעה
מירווח L4\L5:
קוטר תעלת השדרה תקין.
בלט דיסקלי דיפוזי לוחץ לשק הדורלי ושורש L4 מימין
הפורמינה והנויירלים ושרשים העצבים משני הצדדים בגדר הנורמה.
התבנית הגרמית של החולציות שינויים במפרקים פצטליים.
מירווח S1\L5:
בקע דיסקלי אחורי ופורמינלי משמאל לוחץ לשק הדורלי ושורש S1 משמאל, ונושק לשורש S1 מימין וגורם להיצרות תעלת השדרה עד כ-10 מ"מ.
לסיכום:
בקע דיסקלי והיצרות תעלת השדרה במרווח S1-L5 כמתואר.
דיסקופטיה בשאר מרווחים.
היצרות קלה של תעלת השדרה בגובה L3-L4.
ע"ש סרקאלי ללא מימצא חריג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה - תגובה
ד''ר גד ולן25/10/2011נראה שלא תוכלי להימנע מביקור אצל מנתח עמוד שדרה, ה-CT מעיד על קיומה של בעיה הניתנת לפיתרון אם תטופל בצורה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה, ואפשר עוד שאלה?
רותם25/10/2011שלום לך
ואיזה כייף שענית לי מהר.
האם אפשר לטפל בזה ללא התערבות ניתוחית?
תודה רבה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה, ואפשר עוד שאלה? - תגובה
ד''ר גד ולן25/10/2011בד"כ כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות....רמונה23/10/2011
שלום.
בשנת 2001 עברתי ת.ד . תוצאות ה CT עמ"ש צווארי משנת 2001 הצביעו כך :
"לפי הפלאנר מודגמת עמדה לורודוטית שטוחה".
בגובה C3-5 מבנה שמור.
בגובה C5-6 בלט אנולוס אחורי שטוח עם מגע בשק התקלי.
בגובה C6-7 בלט אנולוס אחורי שטוח עם מגע בשק התקלי.
בגובה C7-T1 מבנה שמור.
בשנת 2009 החלקתי במדרגות. תוצאות Cא עמ"ש צווארי משנת 2009 הצביעו כך :
בגובה C1-2 בגדר הנורמה.
בגובה C2-3,C3-4 - המבנה הגרמי תקין .בלט דיסקי לא גורם ללחץ על השק התקלי .
בגובה C4-5 - בגדר הנורמה.
בגובה C5-6 - המבנה הגרמי תקין.המרווח הבין חולייתי מעט מוצר.בקע דיסקי אחורי גורם ללחץ על השק התקאלי.התעלה הספינאלית הגרמית בקוטר תקין.
בגובה C6-7 - המבנה הגרמי תקין.בקע דיסק אחורי ולטרלי משמאל לוחץ על השק התקאלי והעצב ההקפי מאותו צד.
בגובה C7-D1 - ללא ממצא מיוחד.
שאלותיי הן :
האם ייתכן כי מדובר במחלה ניוונית של הדיסקים? (אני בת 34)
האם יש קשר בין החבלה בשנת 2001 לשנת 2009 ???
האם ישנה אפשרות כי מדובר ב"החמרה" ?
בברכת שנה טובה ותודה מראש
ר.פ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות.... - תגובה
ד``ר ליאור מרום23/10/2011רמונה שלום
שאלותייך הם שאלות בתחום חוות דעתרפואית משפטית, והן חורגות ממטרות הפורום.
שאלותייך תכלנה להענות לאחר מעבר על כל החומר הרפואי כולל בדיקתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בירך וברך לאחר פריצת דיסקרינה תל אביב21/10/2011
שלום רב . אובחנתי כ"פרוצת דיסק" אל 3-4 לפני כחודשיים.טופלתי במשככי כאבים חזקים.לאחר חודש עשיתי צריבת דיסק.כמו כן עושה דיקור סיני.יש הטבה ניכרת בגב (היו לי כאבי תופת שהשביתו אותי כליל) , הלחץ ירד כפי הנראה.אך, נותרו לי כאבים חזקים בישבן ורגל ימין כולל הברך. אני צולעת וכואבת...שאלותי :
1. האם בעצם בעיית הדיסק לא נפתרה ולכן הכאבים ברגל?
2. הפסקתי עם ארקוקסיה 90 לאחר כחודש שימוש...האם יעזור ומותר להמשיך לקחת?
3. מה עוד אפשר לעשות כדי לחיות ללא כאבים??? (הפסקתי עם משככים )
בתודה רבה מראש ונפלא שיש מקום להתייעץ.תודה מראש.רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בירך וברך לאחר פריצת דיסק - תגובה
ד''ר גד ולן21/10/20111. ייתכן וצריבת הדיסק הועילה חלקית בלבד ויש מקום לפרוצדורות משככות כאב נוספות כהזרקה תחת שיקוף או אף מיקרודיסקטומיה של החלק הפרוץ.
2. אם בבדיקות הדם אין עדות לפגיעת כבד או כליות אפשר לקחת ארקוקסיה במשך חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
רינה תל אביב23/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןאמנון אוחיון21/10/2011
בבדיקת CT נתגלה בגובה L5 S1 זיזים קדמיים אנולוס קמור עם מגע בקידמת השק התאקלי .אודה על תשובתכם מה עלי לעשות הסבל בל יתואר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון - תגובה
ד''ר גד ולן21/10/2011לפנות למנתח ע"ש בשר ודם ולא לחפש עצות באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד הירך+דקירות ישבן שמאלסובל20/10/2011
שלום רב אני בן 34 סובל יותר מכמה חודשים מכאבי ירך שמאל + כאבי ישבן שמאל שזה מחמיר בעת ישיבה במיוחד לאחר CT גב תחתון .בלט דיסקL5-S1 לי נמאס מהכאבים הללו בלילה זה מחריף אני כרגע נוטל תרופות בשם ארקוקסיה 120 כדור אחד ביום לפני שינה מזה שבועיים רצוף אני ממתין למיפוי עצמות בסוף החודש נא להרגיע אותי בנושא אני מציין שאני הולך רגי ללא כאבים וללא צליעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד הירך+דקירות ישבן שמאל - תגובה
ד''ר גד ולן20/10/2011אוקיי,הבנתי. אתה רוצה שאגיד לך שהכל בסדר והחיים דבש. האמת, זה המצב. התקף כמו שלך בסוף עובר, זה רק לוקח המון זמן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני סובלת מכאבים כמו שתיאר קודמי
יעלה21/10/2011מה זה המון זמן? כמה זמן זה לוקח? אני סובלת חודשיים וחצי (הכאבים הכי נוראים בישיבה) ומאד משתפרים בהליכה. הגעתי למצב שאני אוכלת בעמידה?
נשלחתילצילום רנטגן. אפשר לראות בעיה בצילום זה. האם כדאי לבקש סי.טי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני סובלת מכאבים כמו שתיאר קודמי - תגובה
ד''ר גד ולן21/10/2011לצילום רנטגן אין כל ערך אבחנתי ויש לבצע CT או MRI ע"ש מתני.התקף יכול להימשך מספר חודשים ויותר מכך אך ב-90% מהמקרים זה חולף תוך כ-3 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת דיסק.19/10/2011
שלום,
יש לי בקע דיסקלי מרכזי עם סימני לחץ קל-בינוני על השק הטקלי בגובה L4-L5 ו L5-S1
אני סובל המון זמן מכאבים בכל מצב שאני נמצא בו, וכאבים ברגל ותחושת נימול.
הוצע לי לעשות שאיבת דיסק.
שאלתי היא האם לאחר שאיבת דיסק אוכל לחזור למסלול קרבי בצבא? אם כן, תוך כמה זמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום20/10/2011עקרונית, אם הפעולה מצליחה ותחול הטבה במצבך-השמיים הם הגבול...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבת דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום20/10/2011עקרונית, אם הפעולה מצליחה ותחול הטבה במצבך-השמיים הם הגבול...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, וכמה זמן זה התאוששות
.20/10/2011כמה זמן זה התאוששות בערך עד שאוכל לחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, וכמה זמן זה התאוששות - תגובה
ד``ר ליאור מרום20/10/2011מאוד אינדיוידיאלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה ואופן טיפולשיר18/10/2011
אבקש עצתך, אני מתנדבת עבור נערים ממשפחות מהשכבה החלשה-
נער בן 18 עם הממצאים הבאים: שורש שמאלי מעובה בגובה s1-l5 וסקרום. ספונדילוליסטזיס ב-s1-l5.אין עדות לבלט דיסק משמעותי או לסימני ספיינל סטנוזיס.
הרופא נתן לו חגורת לחץ לתקופה בלתי מוגבלת.ללא בדיקות נוספות.
האם קיימים טיפולים נוספים במקרים מסוג זה- כמו פזיוטרפיה או שישנן מיקרים שאין צורך בכך והחגורה מספיקה.האם יש תנוחות שלא רצוי להיות בהן בתקופת ההחלמה או פעולות מסויימות.האם השבר הזה תמיד מתאחה בסופו של דבר?
האם ממליץ לפנות לייעוץ עם רופא נוסף לשם קבלת חוות דעת נוספת.
תודה מראש
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה ואופן טיפול - תגובה
ד''ר גד ולן18/10/2011צריך לבדוק אותו ולראות את בדיקת ההדמייה שנעשתה.
אני לא חסיד גדול של חגורות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנתח לדיסק מלאכותי?כדורגלן18/10/2011
השאלה נוספת האם צריך מומחיות מסוימת לניתוח השתלת דיסק מלאוכתי?או מנתח שעושה קיבוע הוא גם מנתח להשתלה דיסק צלאוכתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנתח לדיסק מלאכותי? - תגובה
ד''ר גד ולן18/10/2011אין כלכך הבדל, כל מי שמבצע השתלות דיסק מלאכותי גם מבצע ניתוחי קיבוע, אך לא כל מנתח המבצע ניתוחי קיבוע יש לו ניסיון בהשתלת דיסק מלאכותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנתח לדיסק מלאכותי? - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/10/2011כל מנתח עמוד שדרה מיומן מסוגל לבצע את הניתוח.
עקרונית- אין כל הבדל בגישה הניתוחית, למעט ההבדל שבמקום קיבוע משתילים דיסק מלאכותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסק מלאכותינחמן17/10/2011
היי לכ חג שמח.
קראתי כאן על דיסק מלאוכתי.שאם יש פריצה אחת בצוואר אפשר לעשות דיסק מלאכותי במטרה לשמור על הגמישות.
אך באירופה הבנתי שכבר עושים את זה אפילו בשני גבהים.
בלי קיבוע.אז למה אתם לא עושים?שם בדקו והגיעו למסקנה שבשני גבהים הוא יחזיק ולא יגרום לדיסקים אחרים לבלוט.מהאתם אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסק מלאכותי - תגובה
ד''ר גד ולן18/10/2011באירופה יש אפילו מנתחים שמבצעים זאת ב-4 גבהים.
עד כה ב-FDA בדקו בצורה יסודית רק השתלת דיסק בגובה אחד ומצאו שהוא עדיף על קיבוע באנשים תחת גיל 50. לכשיגיעו למסקנה שהשתלת שני דיסקים עדיפה על קיבוע אתחיל להשתיל 2 דיסקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתל דיסקים באירופה?
כדורגלן22/10/2011תודה על תשובתכם.
אך מה המניעה לא לעשות 2 דיסקים בישראל?מה אנו תלויים בארצות הברית?מה הרופאים באירופה סתומים יותר מהאמריקאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתל דיסקים באירופה? - תגובה
ד''ר גד ולן22/10/2011הם סתומים באותה המידה, אבל הרופאים בארה"ב (ובישראל) זהירים יותר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה אחרונה
יעקב15/10/2011כמובן אבחר בנוירולוג שהוא הבכיר ומנהל מח' נוירולוגיה בבת ימון בבת ים.
אני חושב שהוא כלי חשוב עבורי למרות שהאורתופד השמיץ אותו.
כאשר יהיו התוצאות יתכן ואמסור אינפורמציה.
בינתיים תודה רבה על התמיכה.
חג שמח!
ותירוה נחת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות שידרתיתיעקב14/10/2011
שלום!
אני בן 59 ויש לי היצרות שידרתית.
לאחרונה אני לא יכול ללכת הרבה מכיון
שיש לי נימול בעוצמה גבוהה שמחיבת אותי במנוחה והמשך דרך ועוד הפעם עצירה וכו'.
הנוירולוג שלח אותי ל mri .
האורתופד אמר שאני לא אתקרב אליו יותר אלא רק באם אני מסכים לניתוח.
אני מודאג מכיון שיש די סיכונים בניתוח זה.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות שידרתית - תגובה
ד``ר ליאור מרום14/10/2011חסוי שלום, עליך להחליט האם להתקרב לאורטופד שאיים עליך, או לבחור במישהוא אחר שלא מאיים עליך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרופא
יעקב15/10/2011חג שמח!
זה יפה מאד שאתה עונה לאנשים המצפים למעין תיקוה שהיא.
אוקיי הבנתי למה שאתה אומר במקרה זה הרופא הוא מנהל מח' ניתוחי ע"ש
בבלינסון.
עכשיו גם וולפסון הוא טוב כי הוא בעירי.
השבוע אני עושה mri ונהיה יותר חכמים.
בבדיקת emg מצאו פגיעה חלקית בעצבים ברגל ימין.
זוהיא תופעה של "רדמת" ברגל ימין בהפסקות וזה לא נעים.
האם זה סוף הדרך? וזה אומר שאני צריך לגשת לניתוח קיבוע או שישנן אופציות לא חודרניות כמו ירידה דרסטית במשקל (104 ק"ג).
נישאר לי דבר כואב שהוא הנימול , מה אפשר לעשות בקשר לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרופא - תגובה
ד``ר ליאור מרום15/10/2011אין ספק שלאחר MRI הדברים יהיו ברורים יותר,אז תבחר ברופא שיבדוק אותך ויציע לך עצה על סמך מה שימצא בבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת לאחר ניתוחרונן14/10/2011
שלום ד"ר,
עברתי ניתוח לפני שנתיים L4-5 סובל מכאבי שרירים כבר 10 חודשים וכחודש מזרמים בכף רגל ימין לא עוזר פיזיותרפיה והידרותרפיה ולא כירופרקט.
MRI מראה דיסקים שחוקים L4-5 L5S1 בקע דיסק ימני מרכזי מלווה באוסטאופיט לוחץ קלות על קדמת השק ומשיק לשורש S1 היצרות פורמנילית מתונה מימין
מה יכול לגרום לתופעה ממנה אני סובל כל כך הרבה זמן?
יכול להיות צלקת לאחר ניתוח?
האם היו רואים את הצלקת בMRI?
במרפאת כאב נאמר לי שיכול להיות דליפה מאחד הדיסקים שלא רואים בMRI יכול להיות לדעתך?
עזרתך בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר ליאור מרום14/10/2011רונן שלום,אשמח לסייע לך לאחר שאראה בעצמי את הבדיקה ואבדוק אותך. עקרונית רואים צלקת בבדיקת ההדמיה אם היא נעשתה ברצפים הנכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)