מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק מותניתעודד30/10/2010
יש לי פריצת דיסק L4 ו S5 עם לחץ קל על שק הטקלי שמלווה בכאב תמידי לפני 10 ימים עשתי זריקת הסטרואידים תחת CT ולאחר כמה שעות היה שיפור משמעותי בכאב עד ליפני יומים הכאב חזר העם זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק מותנית - תגובה
ד``ר ליאור מרום31/10/2010תמתין בסבלנות, תתיעץ עם הרופא שלך על המשך הדרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר הנכבדנועה28/10/2010
שאלתי היא כזאת:
יש לי כאבים בעצם הזנב כבר שנה..ואני לא יודעת איך לטפל בזה,
כל הכאבים הם רק שאני יושבת! ויושבת הרבה לא יכולה!
אז מה לעשות?
הייתי בפיזוטרפיה וזה לא עזר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר הנכבד - תגובה
ד``ר ליאור מרום28/10/2010תזדקקי לברור שיכלול צילום, מיפוי עצמות, ובהתאם אולי גם CT
דרכי הטיפול מגוונות, תוצאות לא ממש מעודדות.
ניתן להעזר בכרית מיוחדת לישיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק מרכזיציון28/10/2010
בבדיקת mri שביצעתי התברר לי שיש לי בגובה dl2-l1 בלט דיסק דיפוזי בעיקר בימין ובלט דיסק מרכזי הלוחץ על השק התקלי ב l5-s1 אודה לכם באם תוכלו לפענח לי את תוצאןת הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק מרכזי - תגובה
ד''ר גד ולן28/10/2010זה הפענוח, אבל המשמעות היא שיש לך בלטי דיסק שאולי הם סיבת כאביך ואולי לא, רק לאחר ראיון ובדיקה אפשר יהיה לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קובלציהאבי26/10/2010
שלום רב, אני בן 28 סובל מזה שלוש שנים מכאב גב הקורן לרגל שמאל.ביצעתי קובלציה לפני שבועיים ב-L5. מצב הכאבים כרגע (ובמהלך השבועיים האחרונים) הוא: עמידה - החמרה משמעותית (ברגל). הליכה - החמרה קלה. ישיבה - ללא שינוי. שכיבה - שיפור קל.
שאלותיי: 1. האם יש סיכוי לשיפור פתאומי או שאם שבועיים אין שינוי אזי סביר כי כבר לא יהיה כזה?
2. אני שוקל לנסות דיקור סיני. האם יש מניעה לעשות זאת שבועיים אחרי הצריבה ואם כן עוד כמה זמן עליי לחכות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קובלציה - תגובה
ד``ר ליאור מרום26/10/2010שיפור לאחר צריבה יכול לבוא לביטוי עד 4-6 שבועות מהניתוח.
אם אין שיפור לאחר תקופה זו- הפרוצדורה נכשלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצווארשמעונוב26/10/2010
שלום
קיבלתי את תוצאות בדיקת ה CT צווארי שלי האם אפשר לקבל הסבר לגבי המשפט הבא :
"שינויים קלים אונקו ורטברלים מימין עם היצרות מישנית של הנקב הניורלי מימין"
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצוואר - תגובה
ד``ר ליאור מרום26/10/2010המשמעות הינה שיש שינויים ניוונים במוצא תעלות השורש עם הצרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שמעונוב26/10/2010האם הדבר יכול לגרום לכאבי צוואר וראש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר ליאור מרום26/10/2010צוואר כן, ראש לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדתנעמה25/10/2010
שלום רב
אני בת 41
עשיתי היום בדיקת רנגטן התוצאה
סקוליאוזיס קמור ימינה. מרווחים בין חולייתים שמורים
האם זו הסיבה שמזה כשלושה חודשים אני סובלת מסחרחורות?
האם זו הסיבה שיש לי תפיחות קלה ליד השכמה?
איך זה שלפני כמה כארבעה חודשים לא היתה לי עקמת ?
יש לציין שהכאבים החלו לאחר שעברתי ניתוח פיסורה קטן בהרדמה מלאה - ניתוח שהתקיים לפני שלושה חודשים וחצי. מאז הניתוח אני הרגשתי כאבים בגב, האם יכול להיות שהעקמת נוצרה כתוצאה מההרדמה המלאה?
או שמא בעקבות גידול או ציסטה?
האם עליי לעבור בדיקה נוספת?
איך מטפלים בזה בכלל?
אודה לך באם תעשו לי סדר בראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת - תגובה
ד``ר ליאור מרום26/10/2010אשמח מאוד לנסות לעשות לך סדר בראש- כהגדרתך, אך עושים זאת בבדיקה פנים מול פנים ולא בפורום אינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלטL5S1אסף25/10/2010
לפניי כחודש החלו הקרנות לרגל שמאל לישבן הרופא המליץ על מנוחה וטיפול ארקוקסיה מאז חלפו שבועיים ההקרנות נפסקו וגם הכאבים בישבן אך אינני יכול לעמוד למעלה מ5 דקות רצוף ניסיתי שחייה דיקור פיזיוטרפיה אך המצב זהה האם להמשיך במנוחה שכיבה אולמרות הכאבים לחדש את השיגרה?לפניי 10 שנים עשיתי ניתוחבL4L5 הרופא אמר שהניתוח תקין מה לעשות כרגע אינני על טיפול תרופתי לחדש אותן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלטL5S1 - תגובה
ד''ר גד ולן25/10/2010אני ממליץ לך לפנות להתייעצות אצל מנתח ע"ש ורצוי זה שניתח אותך בעבר. התלונות שלך מחשידות לבקע נשנה או להופעת תסמונת פוסט דיסקטומיה בגובה המנותח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב חזקיםמשה שמעוני24/10/2010
דוקטור שלום רב
אמא שלי בת 71 סובלת מכאבי גב חזקים עם הקרנה לרגלים
מימצאי בדיקת סיטי הראו כך :
l1-l2 זיזם קידמים, קשר שמורל ב-l2 , אנלוס שטוח
l4-l5 ליסטזיס דרגה שניה ללא ליזיס , שינויים ניוונים היפרטרופים בולטים בפאצטים ,
פסוידו בלט אחורי של הדיסק עם לחץ על השק התקתאלי ועל שורשים בתעלה ובפורמינות , התעבות של ליגמנטה פלאבה והיצרות התעלה . תופעה ואקום ניוונית בדיסק.
אבקש המלצות לטיפול בממצאים ננ"ל .
בכבוד רב
משה שמעוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב חזקים - תגובה
ד''ר גד ולן25/10/2010המלצות לטיפול לא תוכל לקבל אבל ברור שמקור הכאב הינו בממצאים בגובה L4-5, ואני ממליץ לך לפנות איתה להתייעצות אצל מנתח ע"ש.
ואין פה פתרונות פלא, סביר להניח שהיא צריכה ניתוח אם היא רוצה שהכאב והסבל יחלפו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות כף רגליעל22/10/2010
בת 38 משקל 77 וגובה 1.75 עם פריצות דיסק מזה 20 שנה בגב תחתון בחוליות L4-5 ו L5-S1 עם הקרנה כאבים לרגל ימין (נכות 28% משהב"ט), ללא טיפול ניתוחי, בנוסף אני מטופלת בכדורים להורדת הכולסטרול, ויש לי נטייה לסכרת גבולי. לאחרונה הומלץ ע"י רופא משפחה בעקבות בדיקות הדם לעסוק בפעילות של הליכה או אופני כושר (רגילות) כחצי שעה ביום, לאחר הליכה של כ-20 דקות מרגישה תופעה חדשה שלא הייתה, ברגל שמאל של הרדמות ונימול כף הרגל, דבר שלא היה אף פעם וקורה רק בפעילות הנ"ל לאחר סיום ההליכה הכל חוזר לקדמותו, בזמן רכיבה על אופניים התופעה אינה קיימת.
מה יכולה להיות הסיבה והאם היא קשורה לפריצות הדיסק שיש לי?
האם יש פעילות ספורטיבית שמותרת ו/או לא מומלצת לביצוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות כף רגל - תגובה
ד``ר ליאור מרום23/10/2010סביר להנח שלא מדובר על ממצא שקשור לעמו"ש, דרושה בדיקה קלינית לאושש שכך הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
אני27/10/2010הנכות 28% היא בגין פריצת הדיסק בגב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גברעות22/10/2010
מה המשמעות של שברי דחיסה?
מה הטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום22/10/2010טיפול נע בין מנוחה וחגורה ועד לניתוח- תלוי לפי ממצאי ההדמיה, סבל ומשך התלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות תעלת השדרהמרים20/10/2010
שלום,
אני בת 64, ובודקת אפשרות של ניתוח להקלת הסימפטומים של היצרות תעלת השדרה.
לאורך שנים, אני סובלת מבעיה בריאות, ומטופלת תרופתית ומצבי מאוזן, ובכל זאת עדיף שלא להרדים אותי.
שאלתי: האם יש אפשרות, לערוך את הניתוח בגב התחתון, בהרדמה אפידורלית ולא בהרדמה מלאה?
תודה!
בברכה,
מרים.
שאלתי את אותה השאלה בפורום אורטופדיה בטרם ראיתי את הפורום הזה :-))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות תעלת השדרה - תגובה
ד``ר ליאור מרום21/10/2010קביעת סוג ההרדמה תלויה בסוג הניתוח. ניתן יהיה לתת תשובה מדויקת יותר אם תצייני מה הניתוח שמתוכנן עבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה, המלצות והסבר.
מרים21/10/2010ד"ר מרום שלום רב,
תודה לך על המענה.
לא בטוחה שהגדרה ברורה וספיציפית כבקשתך. אנסה בכל זאת :-))
האבחנה הכתובה היא:
SPINAL STENOSIS OF LUMBAR REGION
CRONIC
ההמלצות הכתובות הן:
מבחינה ספינלית ממליץ דקומפרסי וקיבוע L3-5
ההסבר שקיבלתי הוא:
ידועה עקמת אידיופטית.
חלו שינויים בעמוד השדרה המותני, זו היצרות הנרכשת עם הגיל.
יש צורך בניתוח לפתיחת התעלה בגובה ההיצרות, ושחרור הלחץ; וכן קיבוע L3-5.
אינני יודעת אם זו הגדרה המספקת למתן תשובה לשאלתי בנושא הרדמה כללית או אפידורלית, ואולי בכל זאת.
בכל מקרה תודה לך ומלוא ההערכה על הטרחה!
בברכה,
מרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה, המלצות והסבר. - תגובה
ד``ר ליאור מרום21/10/2010לניתוח מסוג זה נדרשת הרדמה כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב! סוף שבוע נעים!
מרים21/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי ניתוח של פריצת דיסקולדימיר גורלי18/10/2010
שלום שמי ולדימיר בן 60. עברתי ניתוח ברוסיה בשנת 95 ערב פריצת דיסק בין חוליה 4 ו
5 בזמן הראשון הכל היה בסדר אבל בשנים האחרונות מופיעים כאבים חזקים בגב ועמוד השדרה מתעקב בערך פעם בשנה מה שמנטרל אותי תקפופה של כשבועים כשא בשבוע הראשון אני לא מסוגל לקום מהמיטה. אברתי את כל הטיפולים המקובלים כמו פיזיאוטרפיה והזרקת אפידורל אבל בלי תוצאות חיוביות. הייתי רוצה לדעת העם קיימים טיפולים נוספים או ניתוח שיכולים לעזור לי להתגבר על הבעיה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי ניתוח של פריצת דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/10/2010אשמח ליעץ לך לאחר שאבדוק אותך ואת ההדמיה העדכנית שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חלילה לא רוצה לזלזלאמיר17/10/2010
אבל נראה לי מוזר שמקימים פורומים כדי לקבל תשובות כגון התשובה הזאת . אני מבין שישנם דברים שחייבים לראות כדי לקבל החלטה. אבל פה נמסר מצב נתון על מנת לשמוע חוות דעת על סמך מה שפורסם . להציע להגיע לקליניקה אני לא צריך את הפורום לצורך העניין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חלילה לא רוצה לזלזל - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/10/2010מנהלי הפורום חוזרים ומדגישים: הפורום אינו תחליף ליעוץ פורמלי רפואי, אין טעם להציג שאלות על בעיה פרטית מלווה תאור בדיקה וציטוט בדיקות- ולשאול אותנו: מה הטיפול?
האם הודעה כזו בראשית הפורום אינה ברורה מספיק ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 32 סובל מכאבי גב תחתון פריצת דיסאמיר17/10/2010
פריצת דיסק מלפני כ 10 שנים עקב תאונה דרכים
ב-CT בלט דיסק ,מרכזי וימיני,גדול למדי עם לחץ על השק התקאלי
עד לפני 8 חודשים חייתי בשלום עם המצב ללא הגבלה במצב גופני כעת
סובל מכאבים בלתי פוסקים במשך 8 חודשים מטופל ע"י משככים ואנטיביוטיקה וזריקות
ללא שיפור .
אשמח לקבל תגובה מקצועית חושש למצבי
מיותר לציין שאיכות החיים נפגעת בצורה משמעותית .
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 32 סובל מכאבי גב תחתון פריצת דיס - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/10/2010הפורום אינו תחליף ליעוץ, ולא ניתן לקבל תשובה כמו שאתה מקווה, ללא בדיקתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
אמיר20/10/2010האם אתה יכול להמליץ לי על רופאים מאיזור המרכז./השפלה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה - תגובה
ד``ר ליאור מרום20/10/2010ישנם רופאים טובים ומנוסים באזור המרכז, אם אמליץ על רופא א', רופא ב' יעלב- ולהפך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעשות או לאאיציק17/10/2010
אימי בת 80 מצב כללי לא טוב אישה חלשה מאוד אחרי ניתוח להורדת גידול ס
רטני בשד
אירוע מוחי לפני מספר שנים וכן פרקינסון קל . היום סובלת מכאבים איומים וכבר יש תור לניתוח קיפופלסטי האם כדאי? מה הסיכון בכלל ולה בפרט לאור מצבה הבריאותי אנו חוששים להרעה במצבה .מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לעשות או לא - תגובה
ד``ר ליאור מרום17/10/2010האם אתה באמת מצפה לתשובה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)