פורום ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיי בתוך סיוט מהרופאים "דחוף"
    חאלד
    05/09/2010

שלום ד"ר

אני בן 39 בתאריך 08\01\2010 נפגעתי בגב עכב תאונת דרכים . לאחרונה בוצעה בדיקת ( MRI) התוצות הן :
    סיגנל תקין של מבנה גרמי ודיסקים בין חולייתים
    קשר של שק שמורל בגובה L12 ,L1 ,D12
    הודגמה הנמכה גובה של גוף החוליה D12 עם קיפוזיס קלה
    ובלט דיסק אחורי מרכזי גורם ללחץ על השק וחוט חשד לסיגנל גבוה בתוך החוט בגובה הזה כביטוי למאלימלציה
    ללא בקעים דיסקים בעמוד השדרה מותני
    שינויים דגנרטיביים במפרקים פצטליים ..
    זאת תוצאת הבדיקה שנערכה בתאריך 04\08\2010
    בתיקת ct :
    שינויים ניווניים קלים בגופי החוליות ובמפרקים הפאצטליים
    קוטר קדמי אחורי של תעלה הספינלית הגרמית תקין.
    בגובה L3-L4 בלט דיסקי נושק לשק הטיקלי .
    בגובה L5-L4 בקע דיסקי אחורי גורם ללחץ קל על השק הטיקלי .
    בגובה L5-S1 בקע דיסקי אחורי קטן גורם ללחץ קל על השק הטיקלי .
    לא הודגמו בקעים דיסקיים ביתר הסריקה .
    ממצא לוואי : שינויים טרשתיים קלים באאורטה ובעורקים איליאקליים .

בדיקת emg
    left soleus 3\10
    left tibialis anterior 3\10
    left vastus med 2\10

אלו תוצאות הבדיקות

אתם יכולים להבהיר לי מה מתרחש פה ומה הבעיה ?
    יש לציין שאני מתהלך אך ורק עם כביים בגלל המצב
    רופא ממליץ על ניתוח וקיבוע רופא אחר ממליץ על בלאטיין וגשר (ניתוח) ורופא אחר ממליץ על זריקות
    חיי בתוך סיוט נורא לא יודע מה לעשות
    מה אתם ממליצים במצב כזה ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חיי בתוך סיוט מהרופאים "דחוף"

ד``ר ליאור מרום
    06/09/2010

אילו היית קורא את הודעתנו בארש הפורום, היית יכול להמנע מכתיבה כה ארוכה.
    הפורום לא נותן פתרון אישי לבעיות ואינו מחליף יעוץ פורמלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסגנון אחר

חאלד
    06/09/2010

האם ניתוח יכול לפתור את הבעיה או המחלה ????
    והאם אני חייב להיות זהיר ברמה גבוהה ע"מ להמנע מהחמרה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה!!!!!
    רועי
    05/09/2010

אני סובל כבר כמעט שנה מכאבי גב תחתון מותני.הכאבים מקרינים לי לרגל שמאל עברתי סיטי גילו לי פריצת דיסק בין החוליות l4-l5
    האמנזות:
    בct פריצת דיסק מרכזית ופורמינלית שמאלית בגובה l5 l4 ,כמו כן לחץ על השק הדורלי ושורש l4 משמאל.

ובלט אנלורי דיפוזי ואחורי קל בl4 l3 .בתאריך(13.10.09)

עברתי גם mri וכתוב שם שהודגם בלט דיסק מרכזי l4-l5 עם לחץ על השק הדורלי
    ובl5-s1 בלט דיסק מרכזי נוסף גם הוא עם לחץ על השק הדורלי.בתאריך(15.2.10)
    וגם עברתי בדיקת emg לעצבים ברגל שמאל ונכתב שם:
    the above finding are suggestive for chronic neurogenic changes in muscles,innervated by l4-l5 l5-s1 lt.בתאריך(10.6.10)
    ועברתי מיפוי עצמות שרשום בו שהמיפוי עצם תקין ואין קליטות פתולוגיות בשלד.בתאריך(24.8.10)
    כמון כן עברתי 3 זריקות אפידוראליות במשך השנה הזאת וזריקת נברבלוק s.n.r.b,פיזיוטרפיה הידרותרפיה טיפול במחטים כירופרקטיקה ועוד' אך כל זה לא עזר לי. אבל ישנה הטבה מעטה(ז"א שהייתי על שתי קביים ולא יכולתי לדרוך על הרגל משהו כמו כמעט חצי שנה והיום אני על קב אחד בגלל הכאבים ברגל לזה אני מתכוון הטבה)
    הכאבים מתחילים מהגב לרגל שמרל ויש לי כמו פעימות לב כאלה קפיצות מוזרות לאורך כל הרגל וזרמים ,והאצבעות שליד האגודל,והאגודל קופצות בלי שאני יזיז אותם ובצד שליד הגודל באמצע של הכף רגל יש גם קפיצות.
    בזמן האחרון יש לי בעיה בשתן ואני לא מרגיש את זה מין טיפטוף שאנני מרגיש, וגם יש קצת הקרנות לרגל ימין.
    מבחינת תרופות אני לוקח רק שבאמת אני לא יכול לסבול את הכאב וקרו לי כמה מקרים שלא יכולתי לקום מהמיטה יומיים ואפילו 3 וברב המקרים גמרתי בבית חולים עם זריקות כמו וולטרן ומורפיום.

לסיכום אני עדיין מרגיש כאבים ויש לי הגבלה מבחינת הרבה דברים(הרמת דברים, הליכה,ישיבה ועמידה ממושכת ועוד). אני די לא יודע מה לעשות כבר אני רוצה כבר להבריא ולחזור לחיי הקודמים אשמח אם תיתן את דעתך ותוכל לעזור לי למצוא פתרון
    בתודה רועי

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה!!!!!

הוספת תגובה

• מאת: רועי

ד``ר ליאור מרום
    05/09/2010

ראה הודעתנו בראש הפורום!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי

רועי
    06/09/2010

השאלה שלי מה הפתרון? מה אפשר לעשות? האם צריך ניתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו הבנת ??

ד``ר ליאור מרום
    06/09/2010

יעוץ פרטני לבעיות עמוד שדרה

מנהלי הפורום חוזרים ומדגישים: הפורום אינו תחליף ליעוץ פורמלי רפואי, אין טעם להציג שאלות על בעיה פרטית מלווה תאור בדיקה וציטוט בדיקות- ולשאול אותנו: מה הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע דיסק
    ריקי
    05/09/2010

אני אשמח לקבל תשובה לשאלה שמטרידה ללא הפסקה
    יש לי בקע דיסק S-5 L-1 ובקע קטן ב C-5-6-7
    האם יש סיכוי שאכול לחזור לעסוק בספורט- ריצות חדר כושר התעמלות קרקע. ריקודי סלסה באופן מקצועי????

בבקשההה
    אשמח לקבל תשובה
    שיהיה שבוע טוב
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בקע דיסק

הוספת תגובה

• בקע דיסק

ד``ר ליאור מרום
    05/09/2010

שאלתך מאוד היפוטטית, ללא מעבר על ההדמיה ובדיקתך- לא ניתן לענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בשכמה ימין -חשד מוטעה לאבן בכל
    חגית
    04/09/2010

שלום , אשמח אם תוכל לעזור לי.אני די מיואשת מהמצב שאליו נכנסתי, מצב של אי וודאות מלווה באינספור בדיקות ורופאים. אני בת 30 וחצי, ברקע זיהומים חוזרים ונשנים בשתן, גסטריטיס, ציסטוסקופיה לפני כשנתיים, פעילה וספורטיבית בדר"כ.
    סובלת בחודשיים האחרונים מכאבים בשכמה ימנית, לפני כחודש וחצי היה אירוע ראשון של כאב עז בצד הימני שהקרין למותן , חשדתי באבן בכליה ובמשך יומיים הרביתי לשתות ולנוח והכאב נרגע. לפני מספר ימים שוב חזר הכאב אך הפעם לשכמה ימנית בתחילה בצורה עמומה ואח"כ התחזק..עובר במנוחה אך מתעורר בכל פעולה אפילו הקטנה ביותר- עמידה, הליכה.
    אציין שתקופה זו המשכתי לעבוד רגיל והכאב נעלם לזמן מה. בנוסף ,עברתי בירורים שונים לגבי הכליות ונמצאו ממצאים של הרחבה קלה של גביעים תחתונים ועליונים בכליה ימנית ושמאלית +פירור אקוגני זעיר בכליה ימנית.
    עברתי מיפוי כליות ( לא רציתי לעבור CT- כי עברתי 6 צילומי CT ב6השנים האחרונות ).ונצא רטנציה חלקית לאחר מתן פוסיד בכליה ימנית ללא ירידה בתפקוד הכליות.
    כשחזרו הכאבים לאזור השכמה הימנית והמותן + הקרנה נוספת לכיוון כתף,כאב שבכל מגע קל כואב, אי יכולת לשכב על צד ימיו, חזתי לרופא ושלחו אותי למיון שם לצערי הרב ערכו לי CTA לבדיקת ריאות ( חשד למשהו בריאות ) וCT פרוטוקול אבנים. הממצאים היו תקינים למעט : מום מולד בכליה ימנית של מאספת כפולה ( לא אמור ליצור כאבים כאלה למיטב הבנתי ),הגדלה של כבד ימני
    והמניגיומה (כנראה לדעת הרופא כתוצאה משימוש בגלולות )וציסטה קטנה בכליה ימנית וציסטה גדולה יותר בכליה שמאלית.( גם לא אמור ליצור כאב כזה ולכן לדעת הרופאים הכאב הוא ממקור אורטפדי.
    מה דעתך? האם כאב ממקרו אורטופדי עשוי לעשות כאבים מעין אלו ולהקרין גם למעלה וגם למטה?
    עליי לציין 2 אירועים של הירדמות הזרת בזמן עבודה ורקע של הירדמויות הידיים בשנה האחרונה ( הירדמויות לא קבועות , ממש לעיתים רחוקות ) והתכווציות בשוקיים, כאבי ברכיים  בחודשיים האחרונים.
    עברתי נפילה מאוד רצינית לפני 3 חודשים מאופניים ללא פגיעה בעמו"ש 0 נפלתי לפנים ).

בתודה מראש, חגית

הוספת תגובה

• כאב בשכמה ימין -חשד מוטעה לאבן בכל

ד``ר ליאור מרום
    05/09/2010

מרב עצים- לא רואים את היער.
    כוונתי ברורה??
    זה לא מקרה לדיון בפורום- מצטער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבט - האם טיפול כירופרקטי
    חוקוק
    03/09/2010

שלום רב. אני בן 24, סובל מגמישות יתר. היציבה אוימה - וכוללת גם פלטפוס חמור מאוד. סובל מכאבי גב, כאבי ברכיים, וכאבים (נוקשות) בצוואר לפעמים.

תמיד נאמר לי שחשוב לי מאוד לחזק שרירים. נשלחתי לפיזיו אך ללא הטבה. אודה ואגיד שלא התמדתי בביצוע הטיפולים תמיד.
    אציין שנבדקתי פעם גם על ידיך (ד"ר מרום) ואתה (בתור מנתח גב) שללת כל ארוע חריף הדורש התערבות, והפנת לפזיורפיה. (מובן בהחלט)

כמה שאלות קטנות ברשותך:
    1 למרות חולשת השרירים וטווח התנועה המלא והגדול של הגב והמפרקים - אני מרגיש שהגוף "תפוס", אני תמיד מותח את הגב והצוואר, ברוב המקרים גם משתחררים קליקים קטנים. איך בעצם יתכן שאני גם תפוס, וגם רפוי באותו זמן? (מופיע בעיקר כשאני לומד - לאחר ישיבה\שכיבה ממושכת יחסית. גם בהם, אני צריך לשנות תנוחה כל שניה)

2 אילו טיפולים הכי יעילם לשיפור היציבה למיטב ידיעתך? (אפוס? פילטיס? אלכסנדר? וכו)

3 האם כירופרקטיקה יכולה לעזור במצבי? האם גוף חלש עם יציבה לא נכונה וחולשת שרירים יכול להפיק תועלת ממתיחות ומניפולציות? יש לציין שכרגע אין נימול\הקרנות או חשד לממצא פתולוגי כלשהוא

4 אני בשלבים של בחירה - מה ארצה ללמוד - האם הכאבים והתפקוד הלקוי ילוו אותי בכל חיי? או שניתן להשתקם ולהעלים את הכאבים? לימודי סיעוד (ובהמשך התמחות בטיפול נמרץ או רפואה דחופה) מאוד מענינים אותי. מצד שני אני מפחד ללמוד, ולגלות שהעיסוק במקצוע מסב לי כאב וכאבים מגבילים את היכולת שלי לעבוד להתפרנס ולהתקדם. מצד שני - גם ישיבה ממושכת איננה חפה מכאבים אצלי. מה הקווים המנחים שיעזרו לי להתאים מקצוע לבעיה?

תודה - וסליחה על השאלה הלא קצרה. שבת שלום

הוספת תגובה

• מאת: חוקוק

ד``ר ליאור מרום
    05/09/2010

שלום,
    שאלותיך מענינות וחשובות, מדוע שלא תקבע תור למרפאות החוץ ברמב"ם ותדון אתיי?
    לא ניתן לדיין זאת על גבי הפורום- אלו שאלות אישיות מידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק האם לנתח?
    אבי
    02/09/2010

מבקש לדעת האם כדאי לעבור את הניתוח או שיש אלטרנטיבה טובה ובטוחה יותר
    לפי ד"ר אלי אשכנזי יש לי פריצת דיסק L5 S1 לחץ מרכזי וכן לחץ ימין ושמאל

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק האם לנתח?

הוספת תגובה

• פריצת דיסק האם לנתח?

ד``ר ליאור מרום
    02/09/2010

האם אתה מצפה לתשובה ברצינות ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק
    איתי
    01/09/2010

שלום רב.
    לאחר בדיקת c.t. נאמר לי ע"י רופא מומחה כי יש לי 2 פריצות דיסק בגב התחתון. הוא המליץ לי לעבור שאיבת דיסק. לטענתו הסיכוי להצלחת הטיפול הוא 70% והסיכונים שואפים ל-0. כמו כן נאמר לי כי ההליך נעשה בהרדמה מקומית וכי כבר לאחר מספר שעות ניתן לחזור לפעילות רגילה. האם נתונים אלו מדויקים? האם טיפול זה מונע הישנות של פריצות דיסק באותן חוליות בעתיד? האם ניתן לחזור לשגרת חיים מלאה, הכוללת ספורט בעומסים גבוהים? האם ישנם טיפולים אחרים שמומלצים לפריצות דיסק? אודה לכם אם תחזירו לי תשובה בנושא.
    בברכה, איתי, בן 28.

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק

הוספת תגובה

• מאת: איתי

ד``ר ליאור מרום
    02/09/2010

הנתונים שצטט- די מדויקים.
    הדבר היחיד- לא מבצעים צריבת דיסק על סמך CT אלא על סמך MRI שקובע מהם הסיכויים לכך.
    אם הטיפול מצליח- סכנת ההשנות דומה לכל סוג ניתוח אחר של דיסק .
    יש מגוון טיפולים- הכל תלוי בהדמיה ובממצאי הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבת דיסק

איתי
    02/09/2010

האם צריבת דיסק ושאיבת דיסק הם אותו הדבר?
    האם אתה חושב שעלי לבצע בדיקת MRI לפני שאני פונה לאחד מהטיפולים המומלצים?

איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאת: איתי

ד``ר ליאור מרום
    03/09/2010

לא מבצעים כיום שאיבת דיסק,רק צריבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות לא ברורות
    משה
    31/08/2010

שלום רב -
    אני סובל שנים מכאבי גב חזקים עם פריצות דיס L5-S1וכן D11 12- ENG נזק כרוני S5. בתקופה האחרונה יש לי תופאות של רגליים נרדמות וכן אצבעות כף הרגל שמאל נירדמות לי כמו כן מידי פעם יש לי בריחה "קטנה " של צואה .
    נבדקתי והרופא כתב לי " רגישות מעל SW אצבע רוצפה 50 מ"ם לסג חיובי 30 מעלות דו"צ תחושה מופחתת L5 S1 החזרים PTR תקין משמאל מופחת מימין ATR לא הופק 3/5 EHL משמאל .

אבקש לקבל הסבר לבדיקה זו וכן מה לעשות עם הגב שלי ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות לא ברורות

הוספת תגובה

• מאת: משה

ד``ר ליאור מרום
    31/08/2010

בבדיקה ישנם מספר סמנים המעידים אודות נזק שורשי, ממליץ לך להתיעץ עם מנתח עמוד שדרה באופן פורמלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת וזריקת אפידורל
    me
    30/08/2010

ד"ר שלום רב,

אובחנתי לפני שנים כבעלת עקמת (לפי מיטב זכרוני בחלק העליון של הגב בזוית 25 מעלות... אבל אני לא בטוחה, ולגבי החלק התחתון אני ממש לא זוכרת).

האם יש מניעה מקבלת אפידורל בלידה?
    האם המרדים יבקש ממני אישור אורטופד לשם כך?
    האם יש בכך סיכון?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    עקמת וזריקת אפידורל

הוספת תגובה

• עקמת וזריקת אפידורל

ד``ר ליאור מרום
    30/08/2010

אם אין עקמת משמעותית בגב תחתון שתקשה על המרדים בפעולה- אין מניעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות
    שאלה
    30/08/2010

שלום: אחרי כמה זמן אחרי מותר לעשות מיפוי עצמות. ? אם את בדיקת ct עשיתי לפני כחודש וחצי. אני חושש מקרינה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

הוספת תגובה

• מאת: בדיקת הדמיה

ד``ר ליאור מרום
    30/08/2010

לא אמורה להיות כל בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש מתגברים מאז מכה בגב
    נואש
    29/08/2010

שלום דר

לפני שבוע תוך כדי משחק קיבלתי כנראה זעזוע או מכה (מישהו קפץ עלי כששכבתי במיטה)כיוון שאני מיד אחכ הרגשתי שתפוס לי הגב העליון ממש בעמוד השדרה ולמחרת בבוקר ממש הייתי מוגבל בתנועה עם הראש והגב
    לאחר 3 ימים עבר לי אך החל לי כאב ראש ושוב רגישות בנקודה הזו בעמוד השדרה העליון
    כאב הראש הלך והתגבר ורק לאחר לילה של כאבים למחרת בבוקר העוצמה שלו פחתה
    המשכתי לתפקד כרגיל וכעבור 3 ימים שוב נתפס הגב שם ויש כאבים בגב עליון וכאב ראש שהולך ומתגבר במיוחד אם אני לא שוכב
    כאב הראש אופף את כל הראש ומעל העיניים-ממש תחושת לחץ

אינני בארץ כרגע ואשמח לקבל חוות דעת

שבוע טוב ותודה רבה

הוספת תגובה

• מאת: שלום רב

ד``ר ליאור מרום
    30/08/2010

הפורום אינו עוסק במתן יעוץ וירטואלי , ובודאי שלא על סמך תאור ללא בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני גר באפריקה

נואש
    30/08/2010

לצערי בלואנדה אין ממש שרות טוב של רופאים
    הפורום פה הוא היחיד שיכול לתת לי מענה כלשהו כיוון שתחילה חשבתי שזה יעבור אך מזה שבוע אני סובל וזה לא עובר-גם כאבי עורף כאבי גב עליון וראש

אודה לך מאוד באם תמליצ לי או תנסה לתת לי כיוון
    אני נואש פה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאת: שלום רב

ד``ר ליאור מרום
    30/08/2010

לצערי לא ניתן היות וללא בדיקתך - אין כוון.
    אם זה מספיק חשוב לך, טוס למקום שיש בו שרות רפואי הולם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר דחיסה
    נועה ברקוביץ
    29/08/2010

שמי נועה,
    אני בת 26 וכתוצאה מתאונת אופנוע ים יש לי שבר דחיסה בחוליו T12 וL5 אני מטופלת אצל רופא פרטי שאמר לי להיות עם חגורה במשך חודשיים ומייד אחרי זה פיזותרפיה בשלושה שבועות הראשונים הייתי בבית במנוחה במצב שכיבה ואכן חל שיפור בביקורת עכשיו שאני כבר חמישה שבועות אחרי התאונה יש לי כאבים חזקים ברגל שמאל ואני לא יודעת מה לעשות איתם מעבר לזה היפסקתי לעבוד ואני רוצה לחזור לעשות ביבי סיטר לילדים האשלה האם אני יכולה ? הורי מאוד מפחידים אותי מההשלכות של זה לעתיד אני מנסה להישאר אופטימית אבל אני נורא פוחדת האם עליי להגביל את השהות מחוץ לבית? האם להמנע מלהרים דברים כבדים? אם הרמתי משהו כבר האם הדבר יכול להוות מכשול או איזה שהיא בעיה לעתיד?
    אודה בתגובתך המהירה ...

לקביעת תור
    סגירה
    שבר דחיסה

הוספת תגובה

• נועה ברקוביץ

ד``ר ליאור מרום
    30/08/2010

שבר דחיסה אמור להחלים לאחר כ 3 חודשים
    יעוץ פרטני מעבר לכך לא ניתן לבצע מבלי לבדוק אותך ואת ההדמיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלישת חוליה
    צביה זהר
    28/08/2010

שלום,
    אני סוגלת מכאבים חזקים בגב תחתון וכמו כן דקירות חזקות לאורך הרגליים - בעיקר בישיבה.
    בבדיקת CT - סריקה L4-L5 : ספונדילוליסטזיס דרגה 1. בלט היקפי ניכר של הדיסק הגורם ללחץ ניכר על השק הדורלי מלפנים. מודגם רוחב תקין של והנקבים הבינחולייתיים. הצרות של תעלת השדרה הגרמית.
    הומלץ לי ניתוח קיבוע החוליה. האם יש גם אפשרות אחרת פרט לניתוח?

בתודה,
    צביה

לקביעת תור
    סגירה
    גלישת חוליה

הוספת תגובה

• גלישת חוליה

ד``ר ליאור מרום
    28/08/2010

אשמח להשיב לך לאחר בדיקתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק
    שרי
    27/08/2010

הי,
    קיבלתי השבוע את תוצאות הCT והן לא נראות מבטיחות:
    בסריקת L5-S1:
    מודגם בקע אחורי- ימני של הדיסקית המוחק את השומן האפידוראלי הקדמי ולוחץ על השק
    הדוראלי ועל שורש העצב הימני.
    הדיסק הבוקע משתרע אל הנקב הבינחולייתי הימני, ממלא אותו חלקית מלווה בזיזים באזור זה.
    נצפית דחיקת מוצא העצב הימני.
    ספינה ביפידה חבויה S1
    לסיכום: בקע אחורי- ימני של הדיסקית L5-S1 חלקו אינטרא פורמינלי.

איך אפשר לטפל בזה? אפשר בכלל לטפל בזה לצמיתות? האם ניתוח הוא הפיתרון?

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק

הוספת תגובה

• מאת: שרי

ד``ר ליאור מרום
    28/08/2010

הפתרון הוא להתיעץ עם מנתח עמוד שדרה.
    גם את כנראה לא קראת את ההודעה בראשית הפורום, יש פתרונות , אבל לא באופן וירטואלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רות
    26/08/2010

שלום!
    האם מגע רופף בחוט השדרה בצוואר ,ללא לחץ על חוט עצמו על ידי בלט דבר מסוכן שיכול להביא למצב שיתוק חלילה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כן, כמו הסיכוי להחליק על קליפת בננה

ד''ר גד ולן
    26/08/2010

ברחוב בכל רגע נתון.
    וברצינות, ע"מ שייגרם שיתוק צריך להיות לחץ קשה על חוט השדרה ולא מגע מזדמן מדיסק עובר אורח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד בנושא של בננות:)

רות
    29/08/2010

שלום דוקטור!
    ועוד שאלה.האם מצב של בלט דיסק בC5-C6 עם מגה רופף בקדמת שמאל החוט יכול להסביר עקצוצים בזמן בליעה? רק ברגל אחד.אני יודעת אולי זה נשמע טיפשי,אבל זה משה אני מרגישה.זה מורגש ברסול בחלק החיצוני של ו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא

ד''ר גד ולן
    30/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה