מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב גב ורגל בבקשה תשובה מהירהשאלה29/07/2010
מזה יותר מחודשים אני סובל מכאב גב וזרמים ברגל שמאל .היתי אצל מומחה לבעיות עמוד שידרה והוא לא ראה שום בעיה מיוחדת ואמר שיכול להיות שרירים תפוסים בגב.האם יכול להיות ששרים תפוסים במשך יותר מחודשים ועם זרמים ברגל?לפעמים הכאבים הם בלתי ניסבלים. עשיתי בדיקת ct ויצא תקין , עשיתי גם בדיקת emg וגם זה יצא תקין. אז מה לא בסדר? למה אני מרגיש זרמים וחולשה ברגל וכאב גב? האם יכול להיות לחץ עצבי מהגב שלא רואים בבדיקות הנ"ל? אילו בדיקות אני צריך לעשות כדי לגלות מה הבעיה אצלי? נ.ב אני עושה פיזוטרפיה ובאחד הפעמים בזמן הטיפול לחצו לי בעזור העכוז והרגשתי כאב חד ברגל ולאחר מכן היו לי זמים חזקים ברגל מה זה אומר? בבקשה תשובה מהירה אני מאוד סובל ולא יודעה מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב ורגל
ד''ר גד ולן29/07/2010לא סיימת הבירור כי עדיין צריך לבצע MRI ע"ש מתני, ואם הוא תקין אז ייתכן והלחץ על העצב הוא באגן ואז זה נקרא תסמונת פיריפורמיס.
תמשיך את הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב גב שאלה נוספת תודה
שאלה29/07/2010תודה על התשובה המהירה. הרופא שלי שלח אותי לעשות מיפוי עצמות. האם זה מספיק כדי לגלות את הבעיה שלי? כי בדיקת mri הוא לא מוכן לתת. בנוסף האם זה לא יותר מידי קרינה אחרי שעשיתי ct לפני חודש ואחשב מיפוי עצמות. האם אפשר לעשות בדיקת mri באופן פרטי? ומה העלות של הבדיקה? תודה מקווה שוב לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיפוי עצם אין שום ערך
ד''ר גד ולן29/07/2010והבדיקה שאתה צריך היא MRI. כל בדיקה אחרת היא מניעת טיפול רפואי ואתה יכול לפנות לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות ולהתלונן על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רופא
אני01/08/2010אבל יש גם אפשרות שבעייתך שייכת לתחום הראומטולוגיה (דלקת במפרקים/סקרואיליטיס) או בעיה נוירולוגית (דלקת בעצבים).
סביר מאוד שמקור הכאב הינו פריצה או ניוון דיסק וכמו שהמומחה ציין אתה חייב לבצע MRI בשביל לשלול או לאשר זאת.
תלחץ על הקופה שיתנו לך לבצע את הבדיקה או שתפנה לרופא מומחה על מנת שיתן המלצה לביצוע הבדיקה (זה עוזר). בכל מקרה אל תוותר ותמשיך את בירור העניין.
ישנם מגוון טיפולים היכולים לעזור כגון דיקור, שיאצו, כירופרקטיקה, יוגה, הליכה על שפת הים ועוד.
ושוב חשוב לאתר את מקור הבעיה על-מנת שהטיפול יהיה יותר ממוקד ופחות על-בסיס ניסוי וטעיה.
כיון שהבירור עשוי להימשך זמן מה, כדאי לך, בינתיים, לנסות לבצע ספורט מתון = הליכות, שחיה, פילאטיס, ולראות עם זה מקל. (זה לא יזיק).
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה
אני02/08/2010ואגב להבנתי (איני רופא) כמות הקרינה בMRI הינה מזערית ונמוכה מ-CT. מבחינת המומחים MRI טובה ומדוייקת מCT.
מכך מתבקשת השאלה - מדוע לא מפנים ישירות לMRI ?!
והתשובה, שקיבלתי בעבר ממנתח עמוד שידרע, הינה "אם זה היה תלוי בי הייתי שולח את כל המטופלים לבצע בדיקת MRI. הבעיה שהבדיקה יקרה וקופות החולים רוצות לחסוך בכך שהם מצמצמות את כמות הנבדקים". אך אם אין ברירה, וכך במקרה שלך, אזי הקופה תאשר לך בסוף את הבדיקה פשוט תצטרך להתאמץ מעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלטי דיסקחגי28/07/2010
שלום רב,
אני בן 30 וקיבלתי את תוצאות הסיטי שלי ורציתי לקבל חוות דעת ממך להלן:
c3-c5 מודגם בלט דיסק אחורי הגורם ללחץ על הסק הדוראלי
c5-c6 מודגם בקע אחורי ימני גדול מאוד של הדיסק הגורם ללחץ ניכר על השק הדוראלי , השק נראה פחות.
c6-c7 מודגם בלט דיסק אחורי .
אני סובל מכאבים ניכרים, רציתי לדעת מה הפתרון הכי כדאי , האם לעשות ניתוח? האם פיזיותרפיה תעזור לי ? דיקור? מה השיטה העדיפה ביותר מבחינתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלטי דיסק צווארי
ד''ר גד ולן28/07/2010הקיום של בלטי הדיסק לכשעצמו אינו סיבה לניתוח, השאלה היא מה בלטי הדיסק עושים לחוט השדרה שלך.
רק לאחר ביצוע MRI ע"ש צווארי ובדיקה נוירולוגית שלך אפשר לדעת אם הניתוח הוא מתבקש, או שאפשר להסתפק בטיפול לא ניתוחי תומך להקלת הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת רגל - פריצת דיסקשיר28/07/2010
שלום, אובחנתי עם פריצת דיסק (חוליות 4-5) כרגע אני אחרי חודש וחצי של כאבי הקרנות לרגליים. מנסה דיקור ופיזיוטרפיה. האורטופד ממליץ על ניתוח.ץ אומר שכרגע אני לפני ניוון של העצב (כף הרגל רדומה כבר כחודש וחצי כאמור) לדבריו יש לי "מניחת רגל" אשמח לשמוע האם יש אפשרות במהלך אפיזודת התקף שהרגל תשאר משותקת. או להמתי לפני שאני הולכת לניתוח. יש שיפור מזערי בשבועות האחרונים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת רגל
ד''ר גד ולן28/07/2010אם יש לך כבר צניחה רגל זה אומר שיש שיתוק של שרייר שוק וזו מגבלה תיפקודית חמורה שלדעתי מהווה סיבה מצוינת לניתוח.
ככל שהניתוח ייתבצע מוקדם יותר כך גדל הסיכוי לחזרת הכח לרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח לצניחת רגל
איציק04/12/2010היי
לדעת האורטפד סובל מצניחת רגל DROP POOT
ממתין לבדיקת C.T ב5.12.2010
אשמח להתיעץ ולהתעדכן האם בחרת לעשות ניתוח?
ומה מצבך?
רפואה שלמה והמון בריאות
איציק
0544924701* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא לתת תשובה ממוקדת יותרההוא28/07/2010
אני מתקרב לגיל 62 אני מהלך בעזרת רולטור יש לי כאב גב תחתון שאובחן לפני מספר שנים כהיצרות חמורה של ע..ש מותני יענו גב תחתון לאחרונה נפלתי מס ' פעמים על הגב ומאוד כואבים לי הישבנים והרגליים האים אני צריך בכל זאת ניתוח, עשיתי הידרו וגם כירו' וקיבלתי זריקות נגד כאבי גב כבר הרבה שנים שאני סובל מכך ועדיין סובל כאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על סמך התיאור שלך הרי ש-
ד''ר גד ולן28/07/2010אם בבדיקת MRI ע"ש מתני אכן תודגם היצרות תעלת שדרה מתנית, אז אתה צריך ניתוח לתיקון המצב אם אתה רוצה להיפרד מהרולטור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- והאים יש קשר בין היצרות חמורה בעמודההוא27/07/2010
בעמוד השידרה לתופעות נאורולוגיות? כמו נפילות, ואו טרמנר והופמן כפי שציינתי מתחתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר גד ולן28/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה טרמנר והופמן דו"צההוא27/07/2010
אלו הם מבחנים אשר בודקים את קשת הרפלקסים שמקורה בעמ"ש צווארי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מתחת לשאלה שלי מה זה
ההוא28/07/2010טרמנר והופמן תשובה לשאלה שכאילו התשובה ניכתבה על ידי אבל זה לא כך לא אני כתבתי את התשובה שם אבל אשמח לדעת האים זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר יש בבדיקה סימני
ד''ר גד ולן28/07/2010טרמנר והופמן זנ צעיד על נזק לחוט השדרה הצווארי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- L4 formal stenosisתקוה27/07/2010
שלום,
אני מתגוררת בארה"ב. אובחן אצלי L4 formal stenosis.
מה המינוח המקביל "בעברית" בשימוש בארץ לבעיית הגב הזו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רחל
ד``ר ליאור מרום27/07/2010המינוח המקובל הוא באנגלית, גם בישראל.
הכוונה להצרות מוצא השורש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטיפול המקובל בארץ למצב זה?
תקוה27/07/2010אני בת 43 בריאה באופן עללי. לא מעשנת/שותה. לא שמנה.
שאר החוליות והדיסקים בריאים לחלוטין , לדברי המנתח.
הייתי שמחה לדעת מה הטיפול המוצע לזה בארץ.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטיפול המקובל בארץ למצב זה?
תקוה27/07/2010אני בת 43 בריאה באופן עללי. לא מעשנת/שותה. לא שמנה.
שאר החוליות והדיסקים בריאים לחלוטין , לדברי המנתח.
הייתי שמחה לדעת מה הטיפול המוצע לזה בארץ.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאז הגלובלאליזציה אין
ד''ר גד ולן28/07/2010הבדל בין הטיפול בארה"ב לזה בישראל.
הטיפול הוא בניתוח להרחבת מוצא השורש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותשרי27/07/2010
שלום, עשיתי מיפוי עצמות קיבלתי את התשובה האם אפשר לקבל הסבר פשוט שאוכל להבין את התוצאה , קיימת קליטה מעט מוגברת בטרוכנטר הגדול של פמור משמאל (יתכן בורסיטיס), קליטות מוגברות בגוף חוליה S1 . בפאסטה מימין של חוליה L5 - L4 בע"ש צווארי תחתון. בפטלות דו-צדדי ואי סדירות בקליטה בע"ש. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר ?
ד''ר גד ולן27/07/2010כנראה דלקת שטחית בירך שמאל ושינויים ניווניים (שחיקה) במפרקי חוליות תחתונות בע"ש צווארי ומתני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
שרי27/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- contained herniated prolapseohad27/07/2010
שלום רב,
בן 28. יש לי פריצת דיסק גדולה ב L5-S1 מזה כשנתיים.
שהייתה מלווה בכאבים נסבלים ואפשרות לעשות ספורט.
אם זאת בחודש וחצי האחרונים, כרעם ביום בהיר החלו כאבים חריפים שלא עוזבים אותי, כתוצאה מכך אני נמצא במיטה כבר 40 יום (אבל מי סופר) ואנני מסוגל לעמוד/ללכת/לשבת יותר משלוש דקות רצוף.
לקחתי כדורים, הייתי אצל כירופרקט וגם במסאז' - ללא שיפור משמעותי.
שלוש זריקות קורטיזון הקלו במעט את הכאב אך לא האריכו את זמן העמידה/הליכה/ישיבה.
הציעו לי שאיבת דיסק.
עפ"י מה שקראתי בספרות הפרוצדורה מתאימה רק במקרים מסויימים בלט או פריצה מסוג (contained herniated prolapse)
1. מהי בדיוק contained herniated prolapse ומתי מגדירים פריצה כך?
2. האם טיפול שאיבה מתאים למצב המתואר?
3. האם ישנו טיפול אחר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק?
ד''ר גד ולן27/07/2010מדובר במצב בו בקע הדיסק עדיין מוגבל ע"י הטבעת העוטפת אותו בד"כ, ואז צריבת הדיסק עדיין יעילה ומשיגה הורדת לחץ בתוך הדיסק.
על שאר שאלותיך אי אפשר לענות בלי ראות את בדיקת ה-MRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת דרכיםר26/07/2010
עברתי תאונה לפני כשנה ולאחרונה נגשתי ל CT מותני בעקבות כאבי גב
התוצאות הן
בכל מרווחי החוליות חוץ מאחד נרשם המבנה הגרמי-היפרטרופית פאצטים
מרווח L4/L5 יש בלט קל ולחץ על השק הטקלי
מרווח L5/S1 יש בקע אחורי זעיר ולחץ קל על השק הטקלי
אשמח לדעת מה זה אומר
ומה דרך הטיפול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ר
ד``ר ליאור מרום26/07/2010זה לא אומר דבר, אלו הם ממצאים שיכולים להמצא אצל כל אחד בגיל שלך.
לגבי דרך הטיפול- ראה הודעתנו בראש הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר תוצאות בדיקת MRI - שבר דחיסהשגיא26/07/2010
אימי עברה MRI ,לאחר שבמיפוי עצמות מלפני כ-5 חודשים התגלה
אצלה שבר דחיסה בחוליה D6.
עכשיו ב-MRI נמצא :
מודגם תמט חלקי בצורת יתד של גוף חוליה D7 עם יצירה
של זווית קיפוטית קלה.
אין ממצאים אחרים....
לסיכום:שבר דחיסה ישן של D7 ללא לחץ אחורי. יתר החוליות תקינות.
שאלות:
1. מה זה אומר תמט חלקי בצורת יתד של גוף חוליה ?
2. איך מ-D6 נהיה פתאום D7 ?
3. יתכן שהמצב השתפר משבר מלא לחלקי ?
4. נמצא שאין לחץ אחורי .אם הבנתי נכון, אין לחץ על העצבים. אז איך זה
שיש לה כאבים לאורך רגל ימין ?
5. האם ניתוח זה הפיתרון היחידי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בגוף חוליה
ד''ר גד ולן26/07/2010החוליה נמחצה בצורה כזו שבמקום חתך מרובע יש לה עכשיו חתך משולש או טרפזי, וזה נראה כמו יתד. אלה הכל תיארים מילוליים של מראה החוליה.
יכולה להיות טעות מיקום של חוליה אחת ובלי לראות את הצילומים עמם אני לא יכול להגיד מי טעה בספירה.
המצב לא השתפר מבחינה צורנית אלא שעם זמן השבר מתחבר.
הכאב לאורך רגל ימין לא קשור לפגיעה בגובה D7, קרוב לודאי שיש לה לחץ על שןרש עצב בחוליות ע"ש מתני תחתונות.
בלי בדיקה של אמך ועיון בבדיקות הדמייה אני ממש לא יכול לדעת איזה טיפול יהיה הכי טוב בשבילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב התחתוןעדנה26/07/2010
שלום, מזה שבועיים שלבת שלי כואב באזור הגב התחתון. כשהיא עומדת או הולכת או רצה לא כואב לה כלל אך כאשר היא יושבת על כיסא (כל סוג של כיסא) יותר מ- 10 דקות כשהיא קמה יש לה כאבים חזקים מאוד באזור הגב התחתון הכאב נמשך בערך כ- 5 שניות מרגע שהיא קמה מהכיסא לא מדובר על כאבים חלשים אלא על כאבים חזקים .. לעומת זאת אם היא תתיישב על אותו כיסא למשך דקה או חצי דקה לא יכאב לה כשהיא תקום.
קבעתי לה תור לאורטופד אבל רציתי לדעת בכל זאת על פי הנתונים האם אפשר לדעת כיוון כלשהו לבעיה ?
תודה מראש
עדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שהיא בת 13
עדנה26/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: עדנה
ד``ר ליאור מרום26/07/2010היות ואנחנו לא נביאים, ואין האפשרותנו לבצע יעוץ מבלי לראות ולבדוק, תזדקקי לבדיקת האורטופד כפי שציינת.
הגורמים לכך מרובים :החל מכלום וכלה בגידול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מהלך עים רולטור האים זה קשורההוא26/07/2010
לשרירים בגב, ובגלל זה אני נופל הרבה וגם כואב לי מאוד גב תחתון ויש לי מיגבלות קשות עקב כך, ואני מתקשה גם לדבר כאילו אין לי מספיק אויר לדבר יש לי עוד כל מיני פגימות ואני לא בחור צעיר אני מתקרב לגיל 62 ,האים כאבי גב תחתון והיצרות של תעלת ע.ש בין 5-L4 -ל-L3 קשה עד בינונית יכולים להביא גם בעיות נאורולוגיות הנובעות מעמוד השידרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ההוא
ד``ר ליאור מרום26/07/2010שאלתך מאוד לא ברורה, נסח זאת שגם אנחנו נבין......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת מזרן...רונה25/07/2010
איכות השינה שלי גרועה המזרון שלי הרוס לגמרי והגיע הזמן להיפטר ממנו כולי הסתבכתי מהמבחר הקיים...אבל ההתלבטות הכי קשה שלי מה לבחור מזרן ספוג או קפיצים מה נשחק יותר מהר? ואיזה תומך יותר בגוף אשמח לתשובה..אני רוצה לציין שאני צעירה בלי בעיות מיוחדות אבל בכל בוקר אני קמה תפוסה וחשוב לי מזרון איכותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מעדיף מזרן גומי
ד''ר גד ולן25/07/2010אבל זה ענין של העדפה אישית, מה שחשב זה מידת הנוחות שלך על המזרון. זה עניין של התאמה אישית ולא מה שיקר בהכרח עידף עבורך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
רונה25/07/2010באמת התעניינתי על מה המומחים ישנים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרך בוחרים מזרן
aviv25/07/2010ראשית אני כותב לך תשובה בתור מנכ'ל חברת הולנדיה, התשובה מקצועית ורצינית .
מזרן לא בוחרים על פי עמידותו לשנים מכיוון שהמזרנים היום בנויים בטכנולוגיות המאריכות חיים למוצר וכל המזרנים מגובים באחריות ארוכת שנים. אני ממליץ לרכוש מזרן על פי התאמה למבנה הגוף ועל פי הרגשה של נוחות ופינוק שמעניק המזרן, צריך להיכנס לחנות (אני ממליץ הולנדיה) לנסות תוך כדי שכיבה ולראות אך הגוף מגיב, חיוך רחב שלנו בזמן שנשכבנו על המזרן יעזור לקבל החלטה נכונה, יש לזכור כי מזרן קשה או מזרן רך ממש לא טובים לנו, מזרן גמיש שמתאים לצורת גופניו הוא המזרן הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך על התשובה
רונה25/07/2010אבל הולנדיה יקרים מאוד וזה קצלת יותר מדי אני מוכנה לשלם על מזרן איכותי אבל לא עד כדי כך חבל שבהולנדיה לא באים קצת למען העם :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת האמת קניתי מזרן שבוע שעבר
ליטל26/07/2010אני בטח לא יכולה לפרסם את החברה כאן, אבל אני ממליצה לך ללכת לחנות מזרנים ולישון עליהם - כן הם נותנים לך. אני גם סבלתי עם מזרנים איומים במהלך חיי
ומה אני אגיד לך אני חושבת שהגעתי למנוחה ולנחלה. יש גם אחריות של 10 שנים על המזרן!!!
ו...השוס המקום ממנו קניתי נותן לך אפשרות לנסות את המזרן לתקופת ניסיון!
בקיצור תנסי ותראי אני ממליצה בחום :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב וקשיים בהליכהיהודית25/07/2010
שלום,
אמי בת 85 יש לה כאבי גב בעמוד השדרה המקשה עליה ללכת. עשתה CT לעמוד השדרה והתוצאות:
בגובה המרווח הבינחולייתי L3-L2 : קיים תמט חלקי בלוחית העליונה של L2. דגנרציה של דיסק ובלט קל היקפי הלוחץ מעט את השק. מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה והנקבים הבינחולייתים.
בגובה המרווח הבינחולייתי L4-L3 : מודגמת דגנרציה של דיסק ובלט היקפי קל הגורם ללחץ על השק. מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה.
בגובה המרווח הבינחולייתי L4-L5 : מודגם בלט דיסק היקפי ודגנרציה הגורם ללחץ על השק. מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה.
בגובה המרווח הבינחולייתי L5-S1 : מודגם בלט דיסק היקפי ודגנרציה הגורמים ללחץ קל על השק. מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה.
מרקם גרמי - ללא הרס גרמי למעט שינויים ניווניים.
שאלותי:
1. מה זה תמט? וממה הוא נגרם? האם זה שבר מנפילה או יכול להגרם ממשהו אחר?
2. מה הכוונה לדגנרציה ולבלט ?
3 .האם ע"פ התוצאות ב- CT קשיי ההליכה שיש לאמי הם אמנם בגלל חוליות עמוד השדרה?
4. האם יש פיזיותרפיה או משהו אחר שיכול לעזור ולהחזיר לאמי את יכולת ההליכה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב וקושי בהליכה
ד''ר גד ולן25/07/2010לאימך יש שילוב של שברים בחוליות, כנראה עקב צפיפות עצם נמוכה, ומחלה שחיקתית בחוליות ע"ש שגורמת ללחץ על העצבים העוברים בתעלת השדרה.
לפיזיוטרפיה יש ערך מוגבל בטיפול בבעיות אלו.
צריך לבדוק אותה, לראות את בדיקת ה-CT ואז אוכל להציע אפשרויות טיפוליות יעילות לבעייתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)