מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מופתע מבקע צאוורי c4-c7מופתע רונן20/09/2010
ב 03 עברתי תאונת דרכים בוצע צילום רגיל בלבד במשך השנים סבלתי
מהצוואר ויד ימין כתף טופלתי הפיזיותרפיה וכדורים
לפניי שבועיים סחרחורות ולחץ בראש ובעניים עשיתי CT צוואר בו נרשם
בגובה c4-7 הודגמו שינויים ספונילוטיים בגופי החוליות עם יצירת זיזים
מרגיאנאלים אחוריים אשר בולטים לתוך התעלה הספינלית וגורמים להצרות של התעלה
בגובה c4-c7 הודגמו שינויים ספונדילוארטרטיים במפרקים הפאצלטיים ואונקוורטברליים אשר גורמים להצרות משנית של פורמינות נוירליות
דו"צ בגובה c5-c7 אין עדות להיצרות תעלה ספינלית גרמית
c6-c7 ו c5-c6 ו c4-c5 רשום בכולם אותו דבר מרווח בנחולייתי מוצר
הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה
הודגם בקע דיסקי אחורי לטרלי משמאל עם לחץ על השק הדוראלי
1. מה מצבי ? מה האפשריות במצב כזה ?
2. נראה לך שאפשר לקשור זאת לתאונת הדרכים עם צליפת השוט ?
3. מה השלב הבא שעליי לעשות ביקרתי אצל נוירולוגית והיא הפנתה
אותי לסי טי הזה
4. איזה בדיקה נוספת כדאי לעשות הנירולוגית נתנה לי עכשיו סי טי ראש
5. עושים ניתוח במצב כזה
המון המון תודה מראש וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מופתע מבקע צאוורי
ד``ר ליאור מרום20/09/2010שאלותיך אינן ניתנות למענה במסגרת הפורום- יש להתיעץ בצורה המקובלת עם מנתח עמוד שדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באתופן לאחר ניתוח צריבת דיסקשלומי18/09/2010
שלום!
עברתי תהליך צריבת דיסק לפני שלושה ימים.
עד כה ללא כאבים מיוחדים .
האם להמשיך עם האתופן? השפעות לואי שצריך לדעת עליהן??
ובהזדמנות זו - סיכום ראשוני:
עברתי צריבה ע"י ד"ר מרום לפני שלושה ימים. ההליך היה מהיר ,ידידותי ונוח. עד כה ללא כאבים (אך לוקח אתופן...) ניכרת הקלה משמעותית בלחץ על שורש העצב השמאלי- הקלה משמעותית בכאבי הקרנה לרגל שמאל.
אמשיך לעדכן לטובת אלו המתלבטים בנוגע להליך
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
שלומי18/09/2010בהמשך להודעה הקודמת שלי.
בהנחת החלמה מלאה וטובה. מתי ( בערך. אינני מצפה לתשובה מדויקת כאן) בערך אוכל לחזור לפעילות מלאה מבחינת רכיבה על אופניים ופעילות אירובית אחרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל השאלות הללו צריך לענות מי שניתח
ד''ר גד ולן19/09/2010אותך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאת: שלומי
ד``ר ליאור מרום19/09/2010נעבור את תקופת 4-6 שבועות לאחר הצריבה ואז נחליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאת: שלומי
ד``ר ליאור מרום19/09/2010שמח שאתה מרגיש טוב יותר. כפי שכתוב במכתב השחרור- ליטול אטופן ל 7 ימים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת וואקוםסמולןניק רחל18/09/2010
שלום רב,
עקב בעיה של "רגלים שורפות"הופניתי ע"י נוירולוג לבדיקת הולכות.הבדיקה היתה תקינה.בבדיקת c.t גב מותני נמצאה תופעת וואקום בין החוליות.לציין שלפני 11 שנה עברתי שאיבות דיסק בחוליות שהוזכרו.האם יש קשר בין השאיבה לתופעת הוואקום ולרגלים השורפות והכואבות?
תודה וגמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת הדיסק היא אחת הסיבות
ד''ר גד ולן19/09/2010לתופעת הווקום בדיסק, אך אינה מסבירה את הצריבה ברגליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת Diastomatoסורינא16/09/2010
ערב טוב,
יש לי קרובה בת 14 שסובלת מכאבי גב ולפעמים קושי בתנועה, לאחר שהופנתה לבדיקת MRI ע"י רופא אורתופידי הדיאגנוזה הייתה Diastomatomyelia
אני מאוד מעוניינת לדעת על תסמונת זו ולקרוא חומר מפורט שקשור לה,
אני מבקשת עזרתכם ומודה לכם אם תשלחו לי קישור שאוכל בעזרתו לדעת יותר על מחלה זו ...
מודה לכם מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Diastomato
ד``ר ליאור מרום16/09/2010תכלי למצוא חומר רב בחיפוש בגוגל תחת ערך זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גבורד16/09/2010
בס"ד
אני בת 27 אחרי 4 לידות מאז הלידה הראשונה אני סובלת מכאבי גב לסירוגין פתאום הכאבים מופיעים ,מאז עברו 8 שנים והכאבים מחמירים השבוע למשל כבר 3 ימים רצוף שאני לא יכולה להתכופף או לעשות תנועות מסוימות אני אמא ל4 וזה מאוד מפריע לי לתפקד
שלא לדבר על הכאבים (גם בזמן שאני שוכבת על המיטה אני סובלת מכאבים)מה זה יכול ליהיות ?ממה זה נובע? ומה אפשר לעשות ?
תודה מראש וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: ורד
ד``ר ליאור מרום16/09/2010לא ניתן לעשות אבחנה מרחוק, התיעצי עם מומחה עמוד שדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןאסי16/09/2010
שלום, בני בן 19 סובל מכאבי גב עזים בחלק התחתון בעיקר לאחר מאמץ גופני עמידה ממושכת או סחיבת חפצים לעיתים קרובות מוקרן הכאב לרגל ימין מה שגורם לו לקשיים בהליכה, אורטופד רשם ממצאים: הגבלה קשה בתנועות הגב, ספאזם שרירים פראורטבאלי ניכר בימין אבחנה- intervertebral disc disorders קיבל כדורי אטופן ואלגוליזין ,כמו-כן נשלח לביצוע בדיקת CT ע"ש מותני -פוענח ללא ממצא פתולוגי,
בזמן מנוחה הכאב נחלש וכשחוזר לפעילות הכאב חוזר מה יכולה להיות הסיבה והאם עלול להגרם נזק כלשהו אם ימשיך בפעילות מאומצת שמגבירה את הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון
ד``ר ליאור מרום16/09/2010ממליץ להמשיך לבדיקת מיפוי עצמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב תחתוןניר15/09/2010
שלום,
מזה כשבועיים יש לי כאבים בגב תחתון. לאחר כשבוע של קטיף שהתכופפתי הרבה החלה תחושת אי נעימות בגב תחתון (כמו שריר תפוס) לא משהו שמגביל בצורה כלשהי.
בעקבות כיפוף והרמה חדה של ארגז (כ 10 ק"ג) בצורה לא נכונה הרגשתי כאב בגב תחתון. יום לאחר מכן ההרגשה הייתה כאילו הגב כולו תפוס מהחלק העליון של הישבן עד לאמצע הגב. חימום המקום עזר וגם לאחר ריצה השרירים מרגישים משוחררים וללא כאב. הבעייה היא שעכשיו כעבור שבועיים וחצי השרירים לא מרגישים תפוסים ונשאר כאב פנימי בגב תחתון כאילו מתחת לעצם שבין הישבן לגב. כאב לא מקרין או משתק אך מפריע.שימוש במשחת וולטרן עשה רושם שעוזר כאשר השרירים היו תפוסים אך כעת לא עוזר. יש לציין שאין שום קושי בריצה וכדומה למרות שכרגע הפסקתי כדי לתת למקום לנוח.
שאלתי היא האם יכוללהיות שנפרץ דיסק? מה המלצתך? לחכות עוד טרם פנייה לאורטופד?
(אני בן 27, פעיל ספורטיבית)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב
ד''ר גד ולן15/09/2010הכאב שאתה מתאר לא אופייני לבקע או פריצת דיסק אך כעת לא ניתן לשלול זאת בוודאות.
אין תחליף לבדיקת אורתופד ובמקרה צורך בדיקת CT או MRI ע"ש מתני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיז או בלוטהמילי14/09/2010
שלום רב
רציתי לשאול שאלה מעט מורכבת ומוזרה... מקווה שאהיה מספיק ברורה.
אני בת 26. לפני מס' חודשים התנפחה לי בלוטת לימפה בצוואר, שבינתיים כבר נספגה... באולטראסאונד צווארי יש בלוטות תת לסתיות עד גודל של 1.5 ס"מ. בעקבות אותה נפיחות שהייתה מיששתי את הצוואר, ושם חשתי בבליטה קטנה. רופא אאג אחד אמר שיתכן שבכלל מדובר בחלק מעמוד השדרה ולא בבלוטת לימפה והציע לעזוב זאת בשקט. רופא אאג אחר אמר שגם יתכן שזהו זיז חולייתי וגם יתכן שזו בלוטה, אך מפאת הגודל (פחות מ10 מ"מ) אפשר להניח לזה כרגע.
רציתי לדעת האם אכן יש זיזים שכאלה באיזור שבין הלסת לאוזן? והאם ניתן למשש אותם? כשאני ממששת אני מרגישה מעט כאב, מרקם כזה כמו חוד של עפרון...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר אבל נראה לי
ד''ר גד ולן14/09/2010שבדיקת CT ע"ש צווארי אמורה לתת תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב תחתון עם הקרנה לרגלאירית13/09/2010
שלום, אימי בת 83 . בבדיקת ct אובחן פריצת דיסק בחוליות 4,5, בגב תחתון. היא סובלת מכאב עז המקרין לרגל בעת עמידה והליכה. הומלץ טיפול בזריקה אפידרלית.היות ואפשרות לניתוח נדחתהעקב מצבה הכללי :סוכר גבוה, יתר לחץ דם וכולסטרול גבוה מונעים זאת. מהי המלצתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני כנראה מפספס משהו?
ד''ר גד ולן13/09/2010ראשית נראה לך הגיוני שאני יכול להמליץ על טיפול לאישה שאפילו לא ראיתי, ראיינתי או בדקתי.
מצד שני אני לא בטוח שבמרפאת כאב יסכימו להזרקת סטרואידים לאשה עם סכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב תחתון צד שמאלחיים13/09/2010
מלפני יומיים שלושה יש לי כאבים בגב ברגע שאני קם משיבה. זה נעלם לאחר מספר שניות. הכאב מופיע בגב תחתון צד שמאל.
הפעילות שיחסית חריגה שעשית היא טניס וכמו כן אני ישן עם מזגן והחלפתי לשמיכה דקה מעבה גם אז מלפני שלושה ימים.
אשמח לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נקרא כמו התכווצות שרירים בגב
ד''ר גד ולן13/09/2010מה רע בעיסוי טוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי סריקהציפי12/09/2010
מה זה אומר? קל L4-L5 BULGING DISC
בקע סחוס הדיסקית אקסצנטרי לימין L5-S1
אם אפשר בבקשה לקבל הסבר לגבי הממצאים, ובאלו חולויות מדובר?חלק תחתון?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: דינה
ד``ר ליאור מרום12/09/2010מדובר בחוליות גביות 4-5-והחוליה האחרונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון , האם אפשרי עם פריצות דיסקליאת09/09/2010
האם אפשרי, מומלץ להיכנס להריון כשישנם 4 פריצות דיסק ? האם במהלך ההריון הכאב יחמיר ?
כרגע סובלת מכאבים מטופלת ע"י כירופרקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום קשר בין הריון לפריצות דיסק
ד''ר גד ולן10/09/2010את רוצה ילדים שלא דרך אימוץ ? אז הריון הוא הפיתרון היחידי, ובשום פירסום רפואי עלי אדמות לא כתוב שלאשה עם פריצות דסק בע"ש אסור להכנס להריון.
גם סביר להניח שמה שאתה מכנה פריצות דיסק הן בלטי דיסק, ואין צל הרים כהרים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרה- בהמשך להקרנות חוזרותשלום08/09/2010
אני מודע לזה שאתם לא נותנים תחליף לייעוץ מקצועי פרטני אולם לדעתי הבעיה שאני מתאר נוגעת למקרים לא מעטים של אנשים שעברו ניתוח גב ומרגישים עדיין הקרנות, לכן אני מבקש שוב שתקראו בקפדנות את ההודעה שלי ואם יש לכם איזשהו קצה חוט לעזרה, אני בטוח שאני לא היחיד שיודה לכם.
תודה רבה מראש, שתהיה שנה טובה, מלאה בריאות ורוגע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי ,לא ?
ד''ר גד ולן10/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן ענית... אבל חלקית...
שלום10/09/2010תודה על התשובה, אבל זה לא ענה לי לגמרי על השאלה...
במידה ואכן כמו במצבי שהעצב נלחץ במשך 4 שנים, מה בדיוק גורם/לא גורם לכאב לשכוח?
האם עניין של זמן הוא פקטור? מהיכן מגיע מצב שמיידית לאחר הניתוח הלחץ נעלם לגמרי וחוזר לאחר חודש- הצטלקות? לחץ חדש? - עדיין לא הובהר לי הנושא. ושוב- האם ניתן לקוות להיעלמות הלחץ?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תשובות
ד''ר גד ולן12/09/2010הכאב חולף כי הגוף מתרגל.
הכאב בד"כ חולף מיד לאחר הניתוח וחוזר ככל שהצלקת הניתוחית מתארגנת.
הלחץ בד"כ לא חולף אך הגוף מסתגל אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות הנוספות
שלום12/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנות חוזרות לאחר ניתוח גבשלום08/09/2010
שלום,
אני כחודש וחצי לאחר ניתוח כריתת דיסק L5-S1, לאחר כמעט 4 שנים של כאבים חוזרים ונשנים (עם תקופות של חוסר כאב, תקופות של כאב לאחר הליכה של כמה דקות ותקופות של כאב נון-סטופ) עד שהפריצה החמירה (פריצה ענקית מרכזית) למצב בו לא יכולתי לזוז כלל עם הקרנות לשתי הרגליים כשלרגל ימין הקרנה בלתי פוסקת ולחץ איום (בשבועיים שלפני הניתוח כמעט ולא זזתי מהמיטה, מתקפל מכאבים, וסטרס מטורף תמידי ברגליים).
לאחר הניתוח חשתי בהקלה מיידית והזרמים נעלמו כליל, אולם כאבי הגב נשארו (כפי שהונח, כיוון שהדיסק מנוון).
לפני כשבועיים החלו לחזור לי הקרנות קלות לרגל ימין (באיזור כף הרגל), אבל עכשיו, ההקרנות גם מתפשטות עד הברך, מלוות בהירדמויות קלות, ולעיתים מפריעות לי לישון. זה לא מפריע לי לתפקד, אבל זה מאוד מציק, אפילו כואב במשך כל היום.
הרופא המנתח אמר שאנסה לחיות עם זה ולהתעלם מהמצב, ולהודיע לו אם יש החמרה, אבל מבחינתו הניתוח הוא הצלחה.
מבחינתי, כאבים כאלה מפחידים אותי ומגבילים אותי, גם אם אני "מתפקד" וקשה לי להתעלם מזה במיוחד אם אני מחפש להרגיש אם יש החמרה במצב. אני ממש קלולס.
כמה שאלות, בבקשה תנסו לענות לכולם.
1. מה זה אומר על הצלחת הניתוח (רק חודש וחצי אחרי), כלומר, האם ההקרנות הללו מעידות על הדיסק שממשיך לפרוץ החוצה וללחוץ על העצב, או שמא אלה צלקות של העצב שחוזרות להשפיע (חודש שלם לא הרגשתי אותם בכלל וחזרתי לתפקוד מלא במאמץ מינימלי)? האם ייתכן מצב של הקרנות שחוזרות אבל ייעלמו עם הזמן?
2. במידה ואלו אכן צלקות, והדיסק לא פורץ הלאה, האם יש משהו שניתן לעשות כדי לפתור את בעיית הכאבים או שמא נגזר עליי לחיות עם המצב?
3. אם זהו הדיסק? כמה זמן עליי לחכות / עד שאחליט לעשות משהו בנדון, בהנחה שהמגבלה היא בעיקר הרגשת האי-נוחות והמוגבלות התמידיים?
חשוב לי לדעת איפה אני עומד בעיקר מחשש להחמרה במצב, ואם נגזר עליי לחיות עם הכאבים האלה, הייתי רוצה להיות סמוך ובטוח שאני לא אחמיר את המצב ב"נחכה ונראה" שיגרור מצב בלתי הפיך.
4. שאלת קשור/לא קשור- מאז הניתוח שמתי לב לכאבי עורף שלא עוברים לי... יכול להיות קשר?
תודה, שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנה לרגל לאחר ניתוח
ד''ר גד ולן10/09/2010כאב מישארי לאחר ניתוח כפי שאתה מתאר הוא שכיח, וירידת הכאב שאתה מתאר לאחר הניתוח מצביעה על הצלחה יחסית שלו. זה לא ריאלי לצפות להיעלמות מוחלטת של הכאב לאחר שבמשך 4 שנים היה לחץ על העצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בנושא כאבי גב תחתוןאייל08/09/2010
שלום רב,
זה מכבר אני סובל מכאבים בגב התחתון אשר מתפרצים בדר"כ בעונות מעבר או וברצוני לשאול מספר שאלות:
1. האם ניתן לאבחן בלט באופן אבסולוטי ללא MRI או CT?
2. האם ניתן להשיב את הנוזל שקיים בין החוליות לאחר היווצרות בלט?
3.מה מידת הקרינה והמסוכנות שקיימות במכונות מהסוג שצוינו בסעיף 1?
תודה ושנה טובה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר גד ולן10/09/20101. לא ניתן לאבחן בלט דיסק ללא בדיקת CT או MRI, וכל מי שמספר לך שחש לך בלט דיסק ע"ס בדיקה גופנית או עיון בצילום ע"ש עוסק בידעונות והעלאה באוב.
2. לא ניתן להשיב לחלל הדיסק שום חומר שיצא ממנו, בלט דיסק הוא בלתי הפיך ובד"ב קורה בדיסק שמלכתחילה איבד את תכולת הנוזל שלו.
3. CT כרוך בקרינה, אך היא סבירה ואינה אמורה לגרום לבעיות כלשהן בעתיד לפי המידע שכיום בידינו. בדיקת MRI אינה כרוכה בקרינה כלל, זו הבדיקה היעילה ביותר, הבטוחה ביותר והמדויקת ביותר להערכת פגימות ונגעים בעמוד השדרה.
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת mri
אייל11/09/2010תודה על התשובה...
ברצוני לדעת את השכיחות שבה רופאים שולחים אדם לבצע בדיקת MRI ? אני מבין שמדובר בבדיקה יקרה בהשוואה ל-CT ,אך מה השיקול שעומד בין לשלוח אדם ל-CT או ל-MRI ? האם השיקול כלכלי בלבד? אני סובל כבר שנים מכאבי גב חזקים - וטרם אובחן שורש הכאב על אף פגישותיי עם אורטופדים אשר שללו פריצת דיסק וטענו כי מדובר בשריר שנתפס עקב תנועה או מעמסה. מה כן יגרום לרופא של הקופה לשלוח אותי לבדיקת MRI ולא ל-CT? האם זה בכלל אפשרי?
שוב תודה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקופות בד"כ מאשרות MRI למי שמועמד
ד''ר גד ולן12/09/2010לניתוח, או כשיש בעייה אבחנתית משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק הד"ר
אני01/10/2010הקופות מאשרות MRI למי שמועמד לניתוח. לכן עליך לפנות למומחה עמוד שידרה ובמידה והוא ימצא לנכון הוא יבקש עבורך בדיקת MRI שסביר שתאושר על-ידי הקופה.
רופא המשפחה לא מבקש עבורך את הבדיקה כי ב-99% מהמקרים בקשתו תדחה מהנימוק שאינו מנתח עמ"ש ובשביל לתת לך משככי כאבים הוא אינו זקוק לMRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)