מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בעצם הזנב מלווים בקשיי נשימהד``ר ליאור מרום26/08/2010
ד”ר שלום
לאחרונה צצו בעיות רבות שאף אחד לא מצליח להצביע על כיוון כלשהוא
אחת לחודש מופיע לי בפתאומיות כאבים חזקים באיזור עצם הזנב מיד עם הופעת כאז זה אני מתחיל לקבל טשטוש וקשיי נשימה עד כמעט עילפון למשך מספר דקות ולאחר מכן זה עובר
אציין שלאחרונה הנני סובל מפיסורה והתקפת חרדות
ההנני אדם בריא לא מעשן ומבצע ספורט ופשוט אובד עצות כל הצרות באו במכה אחת ואני לוא יודע מאיפה להתחיל
בבקשה עזרה\המלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיוון שאתה מתאר כאב של פיסורה
ד''ר גד ולן26/08/2010והתקף חרדה אופייני הרי שהבעייה אינה בע"ש ואני לא יכול לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק L4 L5ארתור25/08/2010
שלום
לאימא שלי יש פריצת דיסק , לאחרונה עקב סבל רב הרופאה הפנתה אותה לקבל שלוש זריקות קורטיזון
לאחר 3 חודשים אחרי הזריקות כעבים חזרו. אחרי שיחה עם רופאת משפ' הומלץ לאימי ניתוח, היא כמובן נלחצה שתהפוך לנכה.
הייתי רוצה לדעת מה הוא סדר הפעולות שצריך לעשות כדי להגיע להחלטה איזה ניתוח איזה מנתח וכו'.
אם אפשר לפי סדר בנקודות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארתור
ד``ר ליאור מרום25/08/2010ההקשה האוטמטית שהופכים לנכים אחרי ניתוח עמוד שדרה - טפשית וחסרת בסיס.
מכאן אפשר להתחיל לדון.....
סדר הפעולה הנכון הוא :להתיעץ עם מנתח עמוד שדרה בצרוף ההדמיה שבצעה ומלווה בבדיקתה.
החלטה תנתן על סמך נתונים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידודים
ארתור25/08/2010(התיעץ עם מנתח עמוד שדרה בצרוף ההדמיה שבצעה ) זה לא חייב להיות מנתח שינתח את אימא??? ומלווה בבדיקתה- מי זה , ומה זה :) סליחה על הבורות.
ותודה על תשובה כה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאת: ארתור
ד``ר ליאור מרום25/08/2010מה הכוונה- "לא חיב המנתח שינתח את אמא" ?
גש למנתח עמוד שדרה שאמין עליך, וממנו תשמע מה הוא מיעץ לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי סוג ניתוחתמר25/08/2010
אני עם פריצת דיסק L4 L5 . הוצעה לי האפשרות לקיבוע והאפשרות לדיסק מלאכותי. אני בת 44 ומעוד ספורטיבית. מעוניינת לחזור ולעסוק בספורט אחרי הניתוח (ריצה למרחקים ארוכים). איזה מהפרוצדורות עדיפה? מהם הסיכונים בכול אחת מהאפשרויות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגבי סוג ניתוח
ד``ר ליאור מרום25/08/2010לאשה פעילה בת 44 עם פריצת דיסק ראשונית בגבהים הללו אין שום מקום לדיסק מלאכותי או קיבוע !!!
ניתוחים כאלו, במידה ומה שאמרת נכון, אין להם מקום לפי הספרות המקצועית.
ניתחתי בעבר ספורטאי עילית , מרים משקולות, מתחרה ב"איש הברזל" ועוד רבים אחרים בשיטה זעיר פולשנית , והם חזרו לפעילות מלאה כעבור זמן קצר יחסית.
לפי מה שאת מתארת, הספרות המקצועית לא מציעה פתרון קיבוע או דיסק מלאכותי כפתרון ראשוני.
מעבר לכך, אצטרך לראות אותך ואת בדיקת ה MRI שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ליאור שלוםהעטלף25/08/2010
האים היצרות עים כאבים יכולה להביא לנזק בילתי הפיך? קיבלתי תוצאות MRI מ-11/8/2010 להלן ה-MRI החדש 11/08/2010 סיכום הבדיקה: 1)L4-5 היצרות ספינאלית ופורמינאלית ניוונית בינונית כמתואר.היתרות פורמינאלית משמעותית יותר מימין. 2)היצרות השק הדוראלי בגובה L5-ו-S1 יתכן על רקע לימפוטוזיס אפידוראלי. 3)L3-L4 לחץ היקיפי בינוני על השק הדורלי על רקע בלט דיסק .ארטרופיה פצטרית ועיבוי ליגמנטה פלבה.הדיסק מתבלט אל הפורמן הנוירולוגי השמאלי וגורם להיצרות הבינונית שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: העטלף
ד``ר ליאור מרום25/08/2010יכולה לגרום, אך התשובה מעורפלת כמו השאלה- לא ניתן להשיב יותר מכך ללא בדיקתך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עים הסבר לסיכום של ה-MRI ?
העטלף29/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשינהלאונרד24/08/2010
לפניכשנה וחצי פתאום התחיל לי כאבים בטוסיק בצד שמאל. לקחתי אתופן ועשיתי פיזיוטרפיה ו שיאצו והכאבים עברו אבל עדיין היה איזה רגישות לכאבים בטוסיק.
לפני שנה נסעתי לחול מטעם העבודה , וזאת היתה נסיעה מאוד לחוצה. והכאבים חזרו לי ובנוסף התחילו לי כאבים בלילה בשינה , כאשר אחרי כמה שעות שינה , כשאני זז , כואב לי הגב , כאילו הוא תפוס, ואני כל פעם שאני שוכב כואב לי , אפילו לפעמים כואב לי בבטן. וכשאני קם או יושב הכאב פוחת ,עשיתי MRI וזה התוצאות:
מודגם בלט דיסק קל דיפוזי עם קרע אנולרי יתכן עם אלמנט קטן שלבקע נוגע קלות בשורש s1 משמאל.
שינויים ניוונים קלים בגובה L5-S1 יתכן עם בקע דיסקלי קטן הנוגע קלות בשורש משמאל.
לאחרונה גם הכאב עבר לצד טוסיק הימני ואין לי כאב בטוסיק בצד שמאל.
הכאבים בלילה מאוד מפריעים לי ולא מאפשרים לי לישון , וכל כמה זמן הכאב בטוסיק חוזר.אני די מיואש ואני לא יודע מה לעשות , בחודש האחרון שחיתי גב ו שחייה והמצב השתפר רק קצת. האם בשחייה תעזור? אני יודע שהליכה מרובה גורמת לי גם לכאבים לאחר יום יומיים, למרות ששמעתי שהליכה עוזרת לכבי גב. מה לעשות , לעשות הליכה או לא? איך לשחות? איך לישון שלא יהיה לי כאבים ,האם אני אצא מזה? האם התופעות פה יכולות להיות סימפטום של מחלה אחרת? בתודה לאונרד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים
ד``ר ליאור מרום24/08/2010אשמח לנסות ולעזור לך לאחר בדיקתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מרכזי בצווארשלום24/08/2010
שלום עשיתי MRI לאחר שהרמתי 4 ימים דלים ומיכל של 25 קילו ועמדתי בתנוחה מכופפת עם מקל קצר יותר, כמו של מטאטא, ומאז אני עם זרמים נימול כאבים ביידים, תחושה של משהו חם נוזל ביד ואף כאילו היא רטובה סחרחורות כאב חזה גב
גילי 28
תשובת ה-MRI הינה:
C5-6 בקע מרכזי מלווה אמפרסיה בינונית על השק, ללא השפעה משמעותית על החוט או הנקבים.
מרכיב של שינויים דסקוגנים. שינוי מרקמי מועט בגוף C5, כנראה חלק מהספקטום הספונידילוטי.
ללא ממצא בולט במרווחים האחרים.
אין רואים השפעה מסננת במרקם הגרמי.
עשיתי בנוסף בדיקת ה- EMG והיא תקינה האם היא מקיפה את כל העצבים מכיוון שהזרמים ביידים הסחרחורות כל הזמן אף ולפעמים זה אף מפריעים לישון חזה גב
האם יכול להיות שבתזוזות מסוימות יש לחץ על עצב שגורם לזרמים ועל כן יש לחזור על ה- EMG
כי איך זה הגיוני שאני מרגישה כל הזמן זרמים משיכות שהבנתי שבבדיקה היו צריכים לראות את זה
האם זה פריצת דיסק
אודה על מענה לכל שאלותי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשלום
ד``ר ליאור מרום24/08/2010שאלותיך טובות, רק שלא ניתן לענות עליהן ללא בדיקתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חלקית לשאלותיך!
כפיר01/02/2011היי שלום.
שמי כפיר ,אני לא רופא ,אך בעל ידע ונסיון רב בתחום פגיעות עמוד שדרה כולו!
אני תמיד שמח לתרום לאחרים מהידע והנסיון האישי שרכשתי לצערי שנים רבות בתחום
לגבי הבדיקה שעשית והדגימה את הממצאים הנ"ל - חובתי לציין שמלבד בדיקה זו שאמנם נותנת מידע לגבי עמוד שדרה צווארי ,אין בכוחה לתת מידע מקיף יותר ממה שהיא אמורה ,ולכן טוב הדבר אם תעמוד על שלך לקבל הפניות לבדיקות הדמיה שנעשות בשקלולים שונים ומדגימות גם יותר בפירוט מידע לגבי היצרות עמ"ש צווארי+טווחים+ועוד... ,בדיקת CT צוואר חובה אף היא ומשלימה את בדיקת MRI - ויש להבדיל בין שתי בדיקות אלו שתפקידם וייעודם שונה אחת מהשנייה! כדאי ללכת להתייעץ עם יותר מרופא מומחה אחד שגם יפענח את ההדמייה עצמה - אל תסתמך על הרדיולוג שפיענח את הבדיקה ורשם את הממצאים שלו בהתאם -נסיוני לימדני לקח טוב
הזכרת את בדיקת הEMG שיצאה תקינה והבעת חששות ושאלות רבות על כך... - ובכן קראתי מאמר של ד"ר רנד מאסותא נודע בתחום הזה שכותב שבדיקה זו לחלוטין לא רלוונטית למיאלופתיה צווארית (בלט דיסק או פריצת דיסק הלוחץ על חוט השדרה) או לנזק אלונרי...,הבדיקה יכולה לאבחן נזק לעצבים ההיקפיים ולא לחוט השדרה! חזרה על בדיקה נוספת לא תשנה שום דבר! מה שאתה מזכיר לגבי הסימפטומים של הזרמים ואולי גם יתפתח לך חולשה בידיים בהמשך+עוד תסמינים לא עלינו במשך הזמן באם לא תטפל בממצא הצווארי - מוכר לי היטב ומלווה אותי שנים רבות ,גם אצלי בהתחלה בדיקת EMG תמיד הייתה תקינה וגם אני ייחסתי אליה יותר מידי חשיבות עד שקראתי את המאמר המדובר,אבל קודם כל תיגש להתייעץ עם ניורוכירוג,תבקש לעשות בדיקות שציינתי להשלמת התמונה,תחזור שוב להתייעץ ואפילו עם רופא נוסף אחר,ואז תדע כבר מה לעשות לפי הייעוץ שלו - אבל אני נותן לך עצת חכמים מנסיון... ,אולי יגידו לך שאתה יכול לחיות עם זה ואין מה לעשות...ויציעו לך טיפול שמרני ותרופתי -אבל ידידי תזכור דבר חשוב מאוד - סביר להניח שהממצא בצוואר יחמיר עם הזמן עד שהוא ילחץ על חוט השדרה ,וזה מה שלא רצוי בכלל -רק ניתוח צווארי יכול לפתור את הבעייה,אבל זה במידה שעשית אותו לפני לחץ על חוט השדרה או בראשית לחץ קל על חוט השדרה - אם הלחץ ממושך על החוט ,ומסיבה זאת או אחרת לא עלו על כך או פיספסו...-הנזק שייגרם לך יכול להיות לעיתים בלתי הפיך וגם כשתעשה ניתוח -הניתוח אמור רק לעצור את ההחמרה ,אבל מה שנגרם בעקבות הלחץ הממושך יישאר! אני ממליץ גם לקרוא לגבי פגיעות צוואריות ומונחים באינטרנט כל מה שתמצא בנידון - ותאמין לי שתרכוש המון ידע ,וידע הוא גם כוח להתנהל יותר נכון בדברים -שיהיה בהצלחה עם הסיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצות דיסק בצווארדני24/08/2010
ד"ר נכבד,
מצ"ב קובץ שמכיל M.R.I מ 02/2009.
אני בן 55 וסובל מהצוואר כבר כ 15 שנה, זה התחיל עם פריצת דיסק אחת ב C5 ל C6 והמצב מחמיר מעת לעת.
בד"כ ההקרנה של הכאב הורגשה ביד שמאל.
ב3 שבועות אחרונים יש לי כאבי תופת באזור השכמה, כתף ויד ימין (כנראה עקב הרמת מזוודה בחו"ל).
ביקרתי אצל רופא אורטופד וכרגע אני מטופל ע"י:
1. arcoxia 120 mg.
2. oxycontin 10 mg.
3. 6 זריקות synacthen depot 1 mg.
המצב נכון לעכשיו, לאחר כ 3 שבועות של טיפול תרופתי הוא שעוצמת הכאב יורדת אבל יש ירידת כוח
ביד ימין במצב של דחיפת היד (למשוך אני עדיין מסוגל) ונימול של האגודל האצבע והאמה.
הרופא שלח אותי לפיזיותרפיה ולאבחון נוסף אצל ניורוכירורג בכיר ביותר אותו ביקרתי ב 02/2009.
האמת היא שאני אובד עצות מכיוון שהניורוכירורג אותו ביקרתי היה נגד פיזיותרפיה ומצד שני אני לא שש
לבצע ניתוח.
אשמח לקבל חוות דעת נוספת בפורום.
תודה מראש
דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצות דיסק בצוואר
ד``ר ליאור מרום24/08/2010האם אתה באמת מצפה לתשובה ממני בצורה וירטואלית לבעיה מסוג זה ??????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית צוואר - המשך
דני24/08/2010סליחה, אבל התשובה נראית צינית.
אם לא הייתי מצפה לתשובה ברור לך שלא הייתי פונה לפורום.
הייתי מצפה לתשובה מה אתה היית מייעץ לי לעשות?
האם ללכת ליעוץ ניורוכירורגי או פיזיוטרפיה שכן אני מאבד את הכוח ביד החזקה.
האם יש נקודת אל-חזור באיבוד כוח וגם אם מתבצע ניתוח הכוח לא שב לקדמותו?.
תודה מראש
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית צוואר - המשך
ד``ר ליאור מרום25/08/2010התשובה אינה צינית כלל, וכנראה שלא הבנת את מטרת הפורום למרות שהיא מצוינת בראשית הדברים.
אתה צריך להבדק ( ולא באופן וירטואלי ) בהקדם על ידי מנתח עמוד שדרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית צוואר - המשך
דני25/08/2010תודה רבה וסליחה על הבוטות אם הייתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקאורנה23/08/2010
שלום ,
יש לי פריצת דיסק ימנית L4-5 ואחורית L3-4 . חולשה של רגל שמאל וצליעה עם חוסר תזוזה של האצבעות ברגל. קיבלתי זריקה אפידוראלית . אך עדין יש כאבים לפרקים. קשה לי מאד לשבת .
האם יש פתרונות לטיםול כתחליף לניתוח .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק- אורנה
ד``ר ליאור מרום24/08/2010אפילו וישנם, בוודאי שהפורום לא יכול להוות תחליף למענה בעיה כזו.
תזדקקי ליעוץ פורמלי של מנתח עמוד שדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מניתוח קיבוע חוליות L4-L5נילי23/08/2010
אחרי ניתוח לקיבוע חוליות- מה משך זמן ההחלמה כך שניתן לחזור לנהיגה, לעבודה? (אני מלמדת בבית ספר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח קיבוע חוליות L4-L5
ד``ר ליאור מרום24/08/2010מומלץ מאוד לשאול את המנתח שלך !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמיםשרי23/08/2010
בן זוגי בן 31 החל ללכת לחדר כושר לאחרונה ולאכול בריא.
בזמן האחרון הוא מתלונן על נמלים או מן זרמים בגב למעלה אבל לא יודע להגיד אם ההרגשה היא פנימית או חיצונית. על העור אין לו שום דבר ויזואלי שאולי יכול לגרד לו. זה ממש בין השכמות?
מה זה יכול להיות? האם צריך לרוץ לבדוק?
תוכל לתת כמה אופציות למה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: שולה
ד``ר ליאור מרום24/08/2010מה זה יכול להיות ???
האם את מאמינה שניתן לנחש ברפואה?
שיגש לבדיקה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיפות בטןלילה כהן22/08/2010
שלום רב,
אני בת 49 -לפני כשנתיים בעקבות כאבי גב תחתון ממושכים התברר שיש לי דיסק מנוון + בלט דיסק שלחץ על עצב מסויים. עברתי צריבת דיסק בהצלחה וחזרתי לעצמי פחות ויותר.(ישנם תנועות שגורמות לי לכאב ואני נמנעת מהן למשל: התכופפות עם הגב להרים משהו, אני מתכופפת רק עם הרגליים והגב נשאר ישר. כך אני מצליחה לחיות בשלום ללא כאבים מאז הצריבה)
אני בחורה רזה ויש לי כרס קטנה אני מעונינת לקנות מכשיר שאיתו אתאמן בביתי בכפיפות בטן+דיאטה שרצויה . הענין הוא שאני פוחדת שהדבר יגרום לי לנזק. יש לציין שהמכשיר קיים בערוץ הקניות בטלויזיה, ועושה רושם מצויין , עושים איתו כפיפות בטן מבלי לאמץ הרבה את הגב. המכשיר נקרא טוטל- קור.
האם לדעתך לאור העבר שלי אוכל להשתמש במכשיר כזה ? האם יכולה להיות איזו בעיה וכדאי שאמנע מזה?, או שפשוט כדאי לנסות ולראות איך ארגיש ?
אודה לתשובתך
לילה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: לילה כהן
ד``ר ליאור מרום24/08/2010נכבדתי, זהו פורום ניתוחי עמוד שדרה.
איננו עוסקים בדברים שאינם קשורים ישירות לענינים מקצועיים ( לא מזרונים, לא מכשירי קסמים למיניהם....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פריצת דיסקמיכל22/08/2010
נמצא לי בבדיקת mri שיש לי קרעאנולרי קטן ב- L5-S1 , אין ממצא משמעותי נוסף, גרעין הדיסק תקין.
בעקבות זאת יש לי 2 שאלות ממש חשובות :
1. מה זה אומר? שיש לי פריצה? בלט? בקע?
2. יש לי כאבים עזים לעיתים קרובות, אני מרגישה כאבים מהאגן ועד כף הרגל, האם זה פרופרציונלי יחסית לממצא בבדיקה? הרופא טוען שלדעתו הכאבים לא פרופרציונלים. קשה לי לקום מהמיטה לפעמים, או אם אני קמה מישיבה אפילו של 5 דקות.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פריצת דיסק
ד``ר ליאור מרום24/08/2010זה אומר שיש לך קרע במעטפת הדיסק- פשוטו כמשמעו.
פרופורציונלי זה ענין יחסי- יש נשים שיולדות ללא אפידורל , ויש שלא מסוגלות לשאת כאב של דקירת מחט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צוואר וגבהילה22/08/2010
נפגעתי בתאונת דרכים לפני כ-10 שנים, מאז אני סובלת מכאבים בצוואר ובגב התחתון. לאחרונה חלה הידרדרות ביד ימין- האצבעות מתנפחות והופכות כחולות וכל היד נרדמת. תחושת נימול וכאבים מורגשים מאז התאונה לאורך הגב התחתון ורגל ימין והחמירו מאד לאחרונה. ביצעתי C.T ולהן התוצאות:
עש"צ-
בגובה C3-4 בקע דיסק אחורי משיק לשק התקאליץ
בגובה C5-6 שינויים ניווניים בגופי החוליות עם הופעת אוסטאופיטים קדמיים ואחוריים.היצרות הנקב הבין חוליתי דו צדדי יותר מימין. בקע דיסק אחורי ולטראלי משמאל גורם ללחץ על השק התקאלי.
בגובה C6-7 בקע דיסק אחורי קטן גורם ללחץ על השק התקאלי.
ע"ש מותני-
בגובה L4-5 בלט דיסק דיפוזי גורם ללחץ על השק התקאלי עצב היקפי דו צדדי. הירטרופיה קלה ליגמנטה פלאבה דו צדדי.
בגובה L5-S1 בקע דיסק אחורי לא גורם ללחץ על השק התקאלי.
אשמח לקבל ייעוץ מה כדאי לעשות, התור שנקבע לי לרופא הוא בעוד שלושה חודשים.תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר וגב
ד``ר ליאור מרום24/08/2010אשמל ליעץ לאחר בדיקתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשלחתי לצילום עמוד שדרה צוואריפרופ` אייל יצחיאק20/08/2010
בן 75 סובל מיתר לחץ דם וכולסטרול גבוה מאוזן בכדורים
מזה שנים רבות שיש לי גרוי בגרון המלווה בהרגשה רעה ודפיקות לב
הייתי אצל עשרות רופאים :א,א,ג משפחה , קרדיולוגים, נוירולוגים, ואפילו פסיכיאטרים ולא מצאו דבר
לאחרונה נשלחתי לצילום עמוד שדרה צווארי:
להלן התוצאות:
אוסטאופיטים קידמיים קטנים בחוליות C3 C5-6-7
הסתידות בליגמנטום הקידמי בחוליותC4-5
זקיפות יתר בעמוד שדרה צווארי
וואקום פנומן והיצרות מרווחים הבין חולייתים בגובה החוליות C2-3 C5-6-7 :שינויים דיסקוגניים
לדברי הרופא זה מסביר את התופעות שיש לי
נשלחתי לפזיוטרפיה ללא הטבה
מה עוד אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשבי
ד``ר ליאור מרום24/08/2010לא ניתן לענות לשאלתך ללא בדיקה, הלוא היית כבר אל עשרות רופאים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקריקי19/08/2010
לפני 9 חודשים נפלתי בעבודה כתוצעה מכך נגרם לי פריצת דיסק בS1-L5 אחורי מרכזי וצדדי משמאל עם הקרנה לרגל שמאל עד שתי הבהנות הקטנות כאבים עזים בגב וברגל, ופריצת דיסק קטנה ב C5-6-7 אם הקרנה ליד שמאל כאבי צוואר והראש. לאחרונה יש לי התקבציות ברגל וסוג של תזוזות לא רצוניות של השרירים תיקים או משהו כזה.. האם זה אומר שיש החמרה במצב??
האם יש דרך לפתור את זה ללא ניתוח?
או שרק ניתוח הוא הפיתרון?
אני מטופלת באופן קבוע באסיול, אך זה משהו שלא מאפשר לי לחיות
אורך חיים נורמלי ולא עוזר לכאבים רק מחליש את השרירים ומרדים.
אשמח לקבל תשובה
תודה מראש
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייתכן ומצבך מחמיר
ד''ר גד ולן23/08/2010גשי לייעוץ מנתח עמוד שדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)