מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת m.r.i לאחר ניתוח למינקטומיברוך25/07/2018
כאבים קשים 3 חודשים לאחר ניתוח מטופל באוקסיקונטין 40 מ"ג .להלן תוצאות הבדיקה:L2-L3 היפרטרופיה פצטרית.L3-L4 היפרטרופיה של מפרקים פצטרים.דיסק דיפוזי,קרע אנולרי. הצרות קלה של התעלה.היצרות בינונית של הפורמינות.L4-L5 היפרטרופיה פצטרית.דיסק דיפוזי עם מרכיב פרה מדיאני ימני.היצרות בינונית-קשה של הפורמינה מימין, בינונית משמאל.האדרה ברקמות הרכות אחורית לתעלה.האדרה בתעלה מקיפה את השק הדורלי מעט יותר מימין מתאים לצלקת. שאלתי האם הבדיקה תקינה? תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI לאחר ניתוח
פרופ` אייל יצחיאק27/07/2018קשה לאמר.
יש להתאים בין התלונות להדמיה.
הבדיקה אף פעם אינה תקינה שכן עברת ניתוח וקיים ניוון של עמוד השדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתנה למומחה עמוד שדרהיוחאי23/07/2018
שלום:בהמשך להודעתי מ1/7-אורטופד בדק אותי כפי שכתבת והמליץ להמנע מעבודה מאומצת ולפנות למומחה עמוד שדרה נקבע לי תור לאוקטובר!!! האם זה לא "מסוכן" במצבי כעת להמתין זמן כה רב בתודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה עמוד שדרה
פרופ` אייל יצחיאק23/07/2018אינני יודע לאמר.
אולי יש לפנות לשר הבריאות על מנת שיכשיר רופאים רבים יותר.
לידיעתך באוטווה בירת קנדה זמן ההמתנה למומחה עמוד שדרה הינו 60 חודשים. חמש שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שדרה צווארי (חזיתי וצדדי)אוליאנה22/07/2018
שלום רב !
שמי אוליאנה בת 30. לפני שבוע ויום הלכנו לקפוץ בטרמפולינות ועשיתי סלטה לאחור (פעם ראשונה בחיי) , ולא הצלחתי , נפלתי ככה ששמעתי את כל הקליקים , היה קושי בנשימה , דיבור , תזוזה ... אחר כך ניהיה קצת יותר קל ... הצלחתי לזוז ... אבל נישארו כאבים חזקים באזור העליון של הגוף , גב , חזה , תזוזה בידיים , סיבוב הראש ...
עשיתי צילום רנטגן ושם נרשם - יישור לורדוזיס צווארי , מרווח בין החוליות תקין .
עדיין סובלת מהכאבים .
מה זה אומר ?
אשמח מאוד לתשובה .
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרמפולינה
פרופ` אייל יצחיאק22/07/2018כנראה שהשרירים עדיין מכווצים בתגובה לחבלה וכורמים ליישור של עצוד השדרה הצווארי.
כדאי להיבדק ולטפל בפיזיוטרפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב שחזרו לאחר טיפול בארקוקסיהטניה22/07/2018
לפני מספר שבועות בזמן חימום להרמת משקולות לפתע קיבלתי כאבים חדים בגב התחתון, זוהי הפעם הרביעית בשנתיים האחרונות שזה קורה בזמן הרמת משקולות או עבודות בגינה. לאחר החמרה בכאבים כמה ימים לאחר מכן פניתי לאורתופד ולאחר צילום רנטגן הוא קבע שמדובר בכאבי גב מכאניים והמליץ פיזיותרפיה לחיזוק השרירים, אבל תור לפיזיותרפיה רק עוד חודש, בנוסף הביא מרשם לארקוקסיה לאחר שתרופות כמו קטאפלם לא עבדו. בזמן שלקחתי את הכדורים הכאבים הפסיקו וחזרתי לשגרה של אימונים וכדומה, ביחד עם דגש על חיזוק השרירים בגב התחתון, כשסיימתי עם הכדורים לפי הוראות הרופא, אחרי יומיים, חזרו הכאבים, בעיקר בישיבה לא זקופה, בדיוק כמו שהיו לפני שהתחלתי עם ארקוקסיה. האם יש חשש למשהו רציני יותר? מה צריך להיות השלב הבא? תור חדש לאורתופד לוקח לפחות שבוע.
בעיקרון הכאבים החדים שלא נתנו לי לקום מהמיטה עברו אבל נשארתי עם כאבים בכל פעם שאני יושבת לא זקוף, או כשאני עושה מתיחות על הרצפה עם רגליים ישרות ומנסה ליישר את הגב, בכללי הרגשה ממש לא נעימה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
פרופ` אייל יצחיאק22/07/2018השלב הבא הוא חזרה לאורטופד ומעבר לפילטיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRI לכאב של הכתף בחיבור לחזהעדי20/07/2018
שלום שמי עדי בן 44.
מזה כחודשיים אני סובל מכאב בחיבור בין הכתף לחזה צד שמאל (הקפי) יש נימול באצבעות שמאל.
האורתופד ע"ש שלח אותי לסדרת צילומים (רנטגן ע"ש שנראה תקין לפי הרפואה וMRI שלא אושר וביצעתי פרטי) בנוסף U.S כתף שיצא תקין.
בביקור אצל האורתופד אמר שיש בלט קטן ולא הסתכל על שאר הסטים של הצילומים ואמר שהכול תקין ושלח אותי לאורתופד כתף.
מה שמוזר הייתי בחופש למשך 8 ימים לאחר יומיים 90% מהכאב והנימול נעלם (השוני היחיד זה המיטה שהייתה רקה מאוד והכרית שלא נראים לי אורתופדים והרכב שנהגתי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri
פרופ` אייל יצחיאק20/07/2018נשמע שהכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תוצאות MRI
עדי20/07/2018ריאתה את הפענוח?
.T1, T2 הבדיקה נעשתה בסדרות משוקללות
. השוואה לצילום מ- 29/5/2018
סיבת הפניה:
כאב רדיקולרי דו צדדי.
ממצאים:
אין עדות לתמט או תזוזה.
חוט השדרה בעובי, מבנה ואותות תקינים.
אותות תקינים ממח עצם חולייתי.
:C5-C6
בלט דיסק אחורי קל.
:C6-C7
בקע דיסק אחורי מרכזי ומעט ימני קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmri
פרופ` אייל יצחיאק20/07/2018נשמע סביר בהחלט.
לא נשמע כממצא משמעותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לעקמת ומיקומהתמי20/07/2018
שלום, (בת 35) ביצעתי צילומי עמו"ש צווארי ותחתון שהדגימו עקמת. לצערי הרופא לא ניאות לבקשתי לפרט יותר לגבי סוג העקמת ומיקומה (למרות שביקשתי ממנו מאחר ואני סובלת ממחלת רקמות חיבור גנטית נדירה ומטופלת אצל מספר רופאים מדיסיפלינות שונות ואי לכך זקוקה למידע הזה לצורך התווית אסטרטגיית טיפול). אודה לך אם תוכל לומר האם יש צורך בפירוט נוסף מעבר ל"עקמת תורקולומברית קלה" . מתנצלת מראש אם בקשה זו חורגת מכללי הפורום או נתפסת כ"חצופה",.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
פרופ` אייל יצחיאק20/07/2018עקמת טורקולומברית קלה כנראה ואינה דורשת כל טיפול פרט לטיפול משמר כגון פילטיס המנעות מעליה במשקל והמנעות מעישון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק L5-S1 מה הסיבותרותם18/07/2018
שלום רב , במהלך כמה ימים הרגשתי חולשה (רדומה) ברגל שמאל.
עשיתי בדיקות במיון ונעשה צילום סיטי שנמצא בלט דיסק L5-S1. בסיכומו של עניין אמרו לי לא לעשות כלום ופשוט לנסות לחיות עם זה ובמידה וארגיש החמרה לפנות שוב למיון ואז לשקול לעשות MRI.
השאלה שלי היא כזאת: אני לפני שנה נפגעתי בכתף ימין, פרקתי אותה , קרע בלברום , פגיעה בראש הזרוע (ההומרוס) פציעה לא פשוטה שעד עכשיו אני סובל ממנה. לאחר 7 חודשים חזרתי לעבודה וגם בלי קשר לעבודה שלי. אני מתנהל בחיי היום היום וגם בעבודה כמעט בכל דבר ובכל מה שקשור לפיזיות בצד שמאל של הגוף שלי (כתף שמאל , מותן שמאל , חלקו הצדדי השמאלי של הגב) האם יש מצב שזה מה שגרם לבלט הזה? האם לשנות את ההרגל הזה שנוצר בי? כי מעולם לא סבלתי מהגב ואני לא רוצה שזה יחמיר לי
תודה וסליחה על ההודעה הארוכה. אבל אני באמת צריך את עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט
פרופ` אייל יצחיאק18/07/2018הסיבה העיקרית לניוון של הדיסק הינה גנטיקה. סיבה נוספת היא עישון.
מומלץ להתעמל בפילטיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה בגב בגלל עמידהמני14/07/2018
אדם שסבל מבעייה של כאבים בגב/רגליים בגלל עמידה להרבה זמן ועכשיו שם מדרסים ירגיש שיפור במצב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
פרופ` אייל יצחיאק18/07/2018אם המקור לכאב הוא כפות הרגליים או יציבה לקויה אז בהחלט יתכן ויחוש שיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מאמץ L5 לילד בן 13.5חנה13/07/2018
הבן שלי בן 13.5 יש לו שבר מאמץ בL5 שהודגם בצילום עמוד שידרה איזה בדיקה מומלץ להמשך בירור סיטי או mri?? האורטופד שלח אותנו לסיטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בחוליה
פרופ` אייל יצחיאק18/07/2018לא ברור לי באיזה סוג שבר מדובר ואני מסופק בצואך להדמייה כלשהי.
בכל מקרה מפאת גילו עדיף mri* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר למונח הייצרות פורמינאליתמנוחה11/07/2018
רופא שראה את ה -ct
כתב במכתב שחרור היצרות פורמינאלית יותר מימין
ממליץ על mri בהקדם
אבל לא הסביר לי למרות ששאלתי מה המשמעותשל זה
אודה על תשובה במייל פרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצרות פורמינלית
פרופ` אייל יצחיאק14/07/2018שורש העצב יוצא מעמוד השדרה דרך תעלה שנקראת פורמינה. לעיתים זן מוצרת וגורמת ללחץ על העצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בגב התחתוןשני11/07/2018
שלום, אני בת 35. לאחרונה סובלת מכאבים עזים בגב תחתון, עצב הזנב, אגן ושני העכוזים.
כאבים בעת ישיבה, הליכה ומנוחה, כל הזמן.
בוצע צילום רנטגן אגן: בפענוח- שינויים OA בשני פרקים אילאוסקרלים.
בוצע MRI מפרקי SIJ:
- אין לראות ממצאים אשר מתאימים לסקרו-אילאיטיס פעילה או כרונית.
- מוקד בגודל 6 מ"מ בפדיקל L5 משמאל, כנראה המנגיומה.
1. יכול להיות שצילום רנטגן מראה שינויים ב- OA ו - MRI מראה שאין דלקת/ שחיקה?
2. האם הממצא המנגיומה ב L5 יכול לגרום לכאבים עזים מאוד שתארתי?
3. איך מוודאים שזוהי המנגיומה ולא ממצא הדורש ברור?
אשמח לתשובתך,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
פרופ` אייל יצחיאק18/07/20181 בהחלט אפשרי
2 לדעתי לא סביר
3 לפי ההדמיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם בשימוש בקורסט JEUTאירית09/07/2018
אמי 78, אוסטיאופורזיס קשה שברה 2 חוליות L3 L4 לפני כ-3.5 חודשים. במיון הומלץ לה על המחוך הנ"ל, אך חששה והתמהמהה. היא הולכת ויכולה להתכופף, אבל יש כאב. כעת ביקשה לנסות מחוך - האם יש טעם כיום להתאים לה מחוך? האם זה מסוכן? התקנת מחוך עלולה לקלקל/לפגוע באיחוי הטבעי של העצמות שכבר התרחש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחוך
פרופ` אייל יצחיאק10/07/2018מטרת המחוך למנוע כאב ולהקל בזמן שהשבר מחלים.
קיים מחוך מסוג ספינומד שבעזרתו ניתן ליישר מעט את הגב ואולי למנוע שבר עתידי.
צריך לזכור שבמידה והשברים כואבים מאוד ניתן לבצע ניתוח קטן מסוג קיפפופלסטיה שבסבירות גבוהה מאוד יעלים את הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על השק וללא היצרות הנקביםדוד08/07/2018
תוצאת בדיקת MRI שאומרת ככה..
בגובה L4-L5: בלט דיסק קל מאוד עם אימפרסיה מינימלית על השק.
פרט לכך, ללא לחץ על השק וללא היצרות הנקבים.
מה זה אומר ומה הטיפול המומלץ??? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמוד שדרה מותני
פרופ` אייל יצחיאק08/07/2018אומר שהכל בסדר. צריך פילטיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלט דיסק עמוד שידרה
דוד09/07/2018אני חודש וחצי עם כאבים בישיבה ועמידה ובכל תנועה ולא יכול להרים שום דבר בעל משקל, מה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוד הסובל
פרופ` אייל יצחיאק10/07/2018הי דוד
העובדה שאתה סובל לא גורמת לבדיקה להיות לא תקינה. ישנן מחוללי כאב רבים בגב שחלקם איננו רואים בהדמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד״ר שלום - עמ״ש צווארילינדה08/07/2018
ד"ר שלום, בת 35 בריאה בדרך כלל.
לפני כ 12 שנים עברתי ניתוח דיסקוטומי בצוואר c5c6.
בחודש וחצי האחרונים החלו לי קפיצות שריר בכף יד ימין, ולאחר כ 3 שבועות התווספו לזה כאבים בצוואר, עם הקרנה לשכמות ולידיים המלווים ב"זרמים" בידיים וכן בתחושת נמלול - בדגש על כרית כף היד והאגודל. ביצעתי בדיקת ct - שהדגימה סה"כ בלט דיסק אחורי הלוחץ על השק התקאלי במידה קלה, וכן בדיקת mri שהדגימה ב c5c6 )מקום הקיבוע) לחץ קל על השק הדוראלי. וב c6c7 הודגם בלט דיסק דיפוזי עם עם לחץ על השק הדוראלי. על פניו לא רציני בכלל רק שהכאבים רק מחמירים...השריר/עצב בכרית כף היד נוטה לקפוץ ללא הפסקה וכף היד מתנפחת מאוד (בשניהם!) ויש לי חולשה בידיים ובכפות הידיים בפרט. כמובן שגם הכאבים בצוואר ובשכמות נמשכים ולעיתים גם כאבי ראש - אם ה ct וה mri סה"כ מדגימים לחץ קל אז מה זה כל הסבל הזה...? אשמח לכיוון ד"ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתי נותרה ללא מענה...
לינדה09/07/2018ד״ר שלום, שמתי לב כי דילגת על שאלתי - ככה״נ לאחר שהתפספסה בין השאלות הרבות - אשמח בבקשה למענה והכוונה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לינדה
פרופ` אייל יצחיאק09/07/2018הייתי מתחיל בבדיקת נוירולוג.
דר׳ רון דבי הוא כתובת מצויינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב ממקור התכווצויות שריריםמורן07/07/2018
שלום ד"ר שמי מורן, אני בת 22, סובלת משיתוק מוחין מהלידה , יש לי רוב הזמן כאבי גב מהתכווצויות שרירים, עברתי כל הבדיקות האפשריות CT MRI , הכל תקין מבחינת עצמות , עברתי מלא טיפולי פיזיותרפיה הידרותרפיה טיפולים אלו הקלו קצת אך לא עזרו ממש. הייתה תקופה שהכאב פחת אך כרגע הכאב חזר שוב בתדירות של פעם בשבוע של התכווצויות שרירים כואבת שנמשך משתמשת באביטרן לכאבים זה מפחית את הכאב אך לא מרגישה שזה עוזר ... ברצוני לשאול מה הם דרכי טיפול להקלה על התכווצויות השרירים איזה עוד דרכי טיפול נמצאות להקלה כי לצערי זה משהו כרוני וככל שאני מתקדמת בגיל הכאב רק מחמיר תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מורן
פרופ` אייל יצחיאק07/07/2018ניתן לשקול טיפול בבקלופן או בהתקנת משאבת בקלופן אינטרהטקלית.
כדאי להתייעץ עם נוירוכירורג ילדים או רופא שיקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)