מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ההבדל בין בקע לפריצת דיסקעדי10/05/2018
מה ההבדל בין בקע לפריצת דיסק או בלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע דיסק
פרופ` אייל יצחיאק12/05/2018הדיסק הבין חולייתי עטוף ברצועה טבעתית.
מידת הפגיעה ברצןעה זו ומידת הבלט של הדיסק לתוך או דרך רצועה זו מגדירים האם יש פריצה או בלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרופ פוט בן חודש וחצי - לנתח או לא?יאיר שורץ10/05/2018
פרופ' אייל יצחיאק שלום,
אני בן 61 לפני כ10 שנים ניתוח קיבוע בעש צווארי, לפני כחודש וחצי פריצת דיסק L45 עם לחץ על העצב שגרמה לדרופ פוט מלא בכף רגל שמאל,
שהי מנהלי מחלקות בבית חולים אחד אורתופד והשני נוירוכרורג ממליצים לא לנתח, אומרים שמכוון שעבר פרק זמן של 72 שעות אחוז האפשרות שניתוח יעזור לשיקום העצב/החזרת תפקוד כף הרגל הוא מזערי עד לא קיים, מנהל מחלקה נוסף שהתייעצתי איתו בבית חולים במרכז הגדיר זאת כ"סיכוי נמוך מאוד לשיפור מוטורי בניתוח" וכשניגשתי מבולבל למנהל מחלקה רביעי בבית חולים במרכז אמר שכדאי לנתח "לאפשר התאוששות עצבית בסיכוי גבוה יותר".
1. מה לעשות? לנתח? במידה ולא אנתח יכול להיות שהדיסק הלוחץ ימס ויעלם והלחץ על העצב ירד? יכול להיות שהדיסק הלוחץ לא יספג ואז מה קורה? אני צריך לעשות סדר ולקבל החלטות והמידע שיש לי סותר, תודה מראש.
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יאיר
פרופ` אייל יצחיאק12/05/2018ישנם מספר שיקולים כגון האם יש או אין כאב. האם יש שארית תנועה. האם הכאב שורף או לא. האם יש תחושה.
בכל מקרה לאחר ניתוח הסיכוי קטן מאוד להתאוששות יש כאלו שיאמרו שאין מה להפסיד. הניתוח לא גדול קל למעבר ואולי ישיג שיפור ויש כאלו שיאמרו שהסיכויים הקטנים לא מצדיקים מעבר של ניתוח.
ההחלטה אישית לפי המנתח והמנותח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זהו ממצא למעקב או דורש התערבות?לירן10/05/2018
שלום, עקב כאבים בעש צווארי בוצע אמרי וכתוב
בגובה C4 מימין תהליך מתאדר מתאים לשוונומה בפורמן הימני בגובה C4 בקוטר 25 מ"מ עם מרכיב אפידורלי דוחק את הקורד שמאלה.
האם זהו ממצא למעקב או דורש התערבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוונומה
פרופ` אייל יצחיאק10/05/2018נראה שממצא זה דורש התערבות בניתוח על מנת לשחרר את הלחץ מחוט השדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק שאלה נוספתהילה09/05/2018
תודה
יש לי תור לאורטופד לסוף החודש
במידה וכן מדובר בפריצת דיסק. מה עושים במקרה זה? זהו מצב בלתי הפיך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק
פרופ` אייל יצחיאק09/05/2018מאוד תלוי בחומרת הפגיעה שהלחץ על העצב עושה.
יכול להיות משמעותי ויכול להיות חסר משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר mild chronic lumbosacral polyradiculopathyעדי08/05/2018
אנא הסבר לתוצאה זו של בדיקה
mild chronic lumbosacral polyradiculopathy* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עדי
פרופ` אייל יצחיאק08/05/2018הכוונה היא שיש גירוי כרוני של שורשי העצבים המגיעים מעמוד השדרה המותני לרגליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה C.T מותנימירי07/05/2018
נשלחתי לבדיקה עקב כאבים חזקים בגב תחתון ימני .
שולחת תוצאות C.T
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה C.T מותני
מירי07/05/2018טעות בטופס שנשלח.
שולחת את טופס התוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מירי
פרופ` אייל יצחיאק08/05/2018קשה לקרוא את טופס התשובה
אנא הקלידי את התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב תחתון ישבן ורגלייםהילה06/05/2018
שלום פרופסור
בת 29 בריאה.
בתקופה האחרונה כאבי גב תחתון שמקרינים לרגליים לבטן תחתונה וכאבים בישבן במגע עמוק ,מסאז. נקודות מסויימות בצידי הישבן איפה שהעצמות כואבות מאד התחושה היא כמו שריר תפוס חזק .אם לפעמים אני מתאמצת בשירותים לאחר מכן הכאב יכול להופיע. ( נשללה סיבה גיניקולוגית ושתן)
אני בחורה רזה מאד . ומרימה לא מעט את בתי בת השנתיים. האם יתכן שעשיתי לעצמי פריצת דיסק? חוששת.הכאבים לא מגבילים אותי בשום תנועה אך כואבים. מורגשים יותר בהתכופפות בהרמת כבד בקימה בבוקר או אפילו אחרי עיסוי שם. אודה לחוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי הילה
פרופ` אייל יצחיאק08/05/2018בהחלט יכול להיות שפרצת דיסק. יש להיבדק על ידי רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא נמוך האם לא בריאלוני05/05/2018
שלום, אני מעבירה חוגים בגני ילדים ונוהגת לשבת על כיסא של ילדים. גובהי 1.65 ונוח לי מאוד ופרקטי לשבת נמוך. האם עלול להזיק לי לגב? זה יוצר לדעתי הרגלים במנח של 90 מעלות, אבל חשוב לי לוודא שזה לא פוגע בטווח הארוך...אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיסא נמוך
פרופ` אייל יצחיאק05/05/2018אין כל בעיה בישיבה על כיסא נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בגב ממש בצד האחורי של הטבורקובי03/05/2018
כאב בגב ממש בצד האחורי של הטבור-איזו חוליה זו בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
פרופ` אייל יצחיאק03/05/2018סביב L2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר דחיסה D12 כתוצאה מנפילה מסולםשמעון גהלי03/05/2018
שלום רב.. לפני כחצי שנה נפלתי מסולם כתוצאה מזה יש לי שבח דחיסה בחוליה D12 2 פריצות דיסק מספר בלטים ובערים כולל לחץ על הבר הטריאלי
אני מטופל עם חגורת גב גואט סובל מכאיבים מטורפים
נגד הכיאיבים מדבקת פנטה 75 פרקוסט 10 אוקסיקוד 30מג וכדורי שינה
מנהל מחלקת עמוד שדרה באחד מבתי החולים המליץ לי על ניתוח הזרקת צימנט
ולעומת זאת מנהל מחלקת עמוד שדרה בבית חולים אחר טען שהוא לא מוכן בשום פנים לבצע ניתוח שכזה בגלל הפציעות בעמוד השדרה
נכון להיום אני סובל מאוד
חסר אונים לגבי המשך דרכי האם לנתח או לא
אשמח לקבל המלצה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בחוליה
פרופ` אייל יצחיאק03/05/2018קשה חייעץ ללא בדיקתך ובדיקת ההדמיה.
אשמח שתבקר במרפאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI עמוד שדרה מותנירוני01/05/2018
שלום רב , עשיתי בדיקת mri מותני ובתשובה רשום שינויים דגנרטיבים קלים במפרק הפצטאלי דו צידי בין חוליה L4-s1 האם זה חמור , יש לי כאבים ברגל ימים כולל צב שמאל של הגב התחתון ותחושה של שריפה בירך עד המפשעה האם זה הגורם לכאבים והתחושות שרשמתי.
תודה מראש
צירפתי את התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri
פרופ` אייל יצחיאק03/05/2018נשמע בסה"כ תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאיבה גב מותני ורגל שמאליאנה25/04/2018
שלום ד"ר הייתי בבית החולים תל השומר אצל נוירוכירורגיה רופא רשם ככה. תהליך אפידורלי ציסטי מלא csf אחורי וצידי משמאל הלוחץ על השק והחוט גובה D11-L2 חדירה לגופי החוליות .רופא ממליץ או ניתוח או מעקב אני לא יודעת מה לעשות אני מפחדדת לעשות ניתוח. רציתי לשאול אותך מה אתה ממליץ לי לעשות המון תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יאנה
פרופ` אייל יצחיאק28/04/2018אשמח אם תבקרי במרפאתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בישיבה בעצם הזנבנעמי24/04/2018
שלום ד"ר,
אני בת 23 כבר כמה ימים יש לי כאבים בעצם הזנב.
בגב התחתון אני משערת שזה בעצם הזנב כי זה שם באזור.
כואב לי לרוב בישיבה ולפעמים בעמידה אבל פחות בפעילות.
גם בשכיבה כואב.
הכאב כבר כמה ימים.
אני יושבת הרבה במחשב ולא יושבת ישר אז אולי בגלל זה?
יש לי אבחנה של עקמת מגיל 16 בערך אבל זה כשהיו לי כאבים בצלעות ולא באזור עצם הזנב.
מה לעשות לדעתך? זה מאוד מפריע
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון
פרופ` אייל יצחיאק28/04/2018יש להיבדק על ידי רופא. אני מניח שטיפול במנוחה, קרור מקומי ותרופות נוגדות דלקת יעזרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב עליון חזקים בלילה בלבדכרמלה צינס24/04/2018
יש לי היצרות של עמוד השדרה ואני מקבלת מדי כמה חודשים זריקת קורטיזון בעמוד השדרה בבית החולים תל השומר.
עד לפני שבוע סבלתי מכאבי גב תחתון בלבד, מעולם לא בשעות הלילה. לפני כשבוע החלו כאבי גב עליון מאוד קשים - רק בשעות הלילה. מה עלי לעשות?
אודה לכם על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב בלילות
פרופ` אייל יצחיאק28/04/2018ייש להיבדק בהקדם על ידי אוטופ וולבצע הדמיה מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא פיענוח mriאירית קבסה24/04/2018
שלום רב
בעלי קיבל תשובה בבדיקת mri
"שינויים ניווניים ודיסקופתיים בולטים עם הצרות תעלת השדרה והפורמינות נויראליות.
מה פרוש? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
פרופ` אייל יצחיאק28/04/2018הכוונה שיש שינויים ניווניים בעמוד השדרה. מרבית הסיכויים שהינם מחאימים לגיל ולא גורמים לבעיהץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)