פורום ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בגב תחתון.
    נתן רווה.
    23/04/2008

שלום וברכה.
    אני סובל מכאבים המקרינים לשוק רגל שמאל הגורם לקושיי בהליכה.
    לאחר טיפול פזיוטרפי שלא עזר.
    ב- C.T :
    L4-L5 - ניצפה בקע דיסק מרכזי.
    L5-S1 - זיזים מרגינליים . הצרות במרווח בין חולייתי. תופעת ואקום בדיסק עם בקע מרכזי שמאלי.
    שאלתי :
    1.האם טיפול בדיקור יכול לעזור ?
    2.האם יש טיפול אחר - מומלץ.?

תודה וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב תחתון.

הוספת תגובה

• כאבים בגב תחתון

ד``ר ליאור מרום
    23/04/2008

שאלת הדיקור היפוטטית, נסה ותראה !
    ישנם מגוון רב של טיפולים, אך לא ניתן להכווין אותך אישית מבלי לבדוק אותך ולראות את ההדמיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בגב אחרי לידה
    צביקי
    22/04/2008

שלום,
    הנני בת 30, כחצי שנה לאחר לידה ועדיין מניקה.
    אסמטית ולוקחת באופן קבוע כבר שנים תרופה עם סטרואידים,
    כ-3 חוד' אחרי הלידה החלו כאבי גב בקו החזייה בצד ימין (שלפני הלידה לא היו).
    הלכתי לאורטופד מומחה עמוד שדרה הוא ביקש ממני לקפוץ במס' צורות בצילום שהבאתי איתי הוא ראה שעצמותיי חלשות והוא שלח למיפוי עצמות.
    הממצא של המיפוי: מוקדי קליטת יתר באזור קדמי שמאל D5,6,8 בערך שדומה לאוסטיו-ארטריטיס.
    אין עדות לספונדילוליטיס.
    בנוסף רשום, ממליץ השוואה רנטגנית כדי לשלול שברי חבלה, אוסטופורותי וכו'.
    כשחזרתי לרופא עם תוצאות המיפוי, הוא ידע לומר ש"אין לי סרטן"..והוא לא ידע ממש מה יש לי שם ומדוע כואב לי כ"כ.
    ביקש שאחזור עוד 3 שבועות שוב..(לא ברור לי למה).
    אשמח לקבל את חוות דעתך המקצועית בנושא.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בגב אחרי לידה

הוספת תגובה

• כאב בגב אחרי לידה

ד``ר ליאור מרום
    23/04/2008

לצערי לא אוכל להביא דעתי מבלי לבדוק.
    ממצאי המיפוי אינם תואמים את תלונותייך ( צד שונה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק ואפידורל
    חסוי
    22/04/2008

יש לי פריצת דיסק. L4-L5 כיום היא "רגועה".
    האם תהיה מניעה לקבל אפידורל בלידה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק ואפידורל

הוספת תגובה

• פריצת דיסק ואפידורל

ד``ר ליאור מרום
    22/04/2008

אין שום מגבלה ידועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אאורטה בטנית מסוידת
    נחמה
    21/04/2008

בצילום ע"מ שדרה מותני נמצא אאורטה בטנית מסוידת. האם אני חולה בטרשת עורקים?מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    אאורטה בטנית מסוידת

הוספת תגובה

• אאורטה בטנית מסוידת

ד``ר ליאור מרום
    22/04/2008

עליך להפנות את השאלה לכירורג כלי דם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר דחיסה בגובה l1 d12
    פליקס
    20/04/2008

לאחר התעלפות ונפילה חשתי בכאב בגב בצילום ע' השדרה מותני-סקרלי
    אובחן שבר דחיסה בגובה l1 d12 .

נטלתי כדורי ם לשיכוך כאבים תחילה אקמול ולאחר מכן אןפטלגין.חשתי בשיפור מה.

שאלתי
    מה משמעות האבחנה?
    מה ניתן לעשות ע"מ להתגבר על הכאב.

תודה מראש וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    שבר דחיסה בגובה l1 d12

הוספת תגובה

• הודעה של: פליקס

ד``ר ליאור מרום
    20/04/2008

המשמעות שישנו שבר שבו חוליה 12 וחוליה 1 נדחסו ( ירדו בגובה)
    מומלץ יעוץ מסודר של מומחה עמוד שדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא הקשר בין פגיע עצבית בעמו
    עוזי
    19/04/2008

שלום
    אני סובל מפריצה של דיסק S1-L5 וכן מפגיע עיצבית וכאבי גב עים הקרנה לרגלים ,בתקופה האחרונה אני סובל מכאבים באזור הבטן התחתונה וכן מקשיים בהטלת שתן והתרוקנות והדבר גום להליכות דחופות לשירותים עברתי בידקת גסטרו כדי לשלול בעיות מעיים הבדיקה נמצא תקינה וכן בדיקה ארודינמית שלא מצאה התכווציות לא רצוניות שאלתי האם יתכן שמקור הכאב והקשיים בהטלת שתן והתרוקנות נגרמים כתוצאה מהפגיעה בעמוד השידרה והפגיע העיצביתבתודה מראש

הוספת תגובה

• שאלה בנושא הקשר בין פגיע עצבית בעמו

ד``ר ליאור מרום
    19/04/2008

יתכן מאוד!!
    מציע בדיקה בהקדם אצל מומחה עמוד שדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים אדומים בעמוד השדרה
    רני
    19/04/2008

בני מתלונן ביומיים האחרונים על כאבי גב, היום גליתי לו בעת הרחצה באמצע עמוד השדרה שני סימנים אדומים על עמוד השדרה נראה כמו נימים. שנגעתי בלחיצה הוא אמר שזו הנקודה הכואבת לו.
    מה זה אומר? מה עלי לעשות?

הוספת תגובה

• הודעה של: רני

ד``ר ליאור מרום
    19/04/2008

לפנות לבדיקת רופא עור או משפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות סריקה טומוגפית
    יעקב
    17/04/2008

שלום רב
    אימי בת 77 ולאור כאבים עברה סריקה טומוגרפית ממוחשבת של עמ"ש מותני במנח אקסיאלי ולהלן התוצאות:
    סריקת D12-L1 - היצרות של המרווח הבין חולייתי ושינויים ניווניים בלוחיות המפרקיות ובדיסק. בליטה גרמית לטרלית משמאל המלווה בבלט דיסק עם היצרות פומינלית ולחץ קל על שורש השמאלי של D12.
    סריקת L1-L2 - היצרות של המרווח הבין חולייתי ושינויים ניווניים בלוחיות המפרקיות ובדיסק. בליטה גרמית לטרלית משמאל המלווה בבלט דיסק מרכזי שמאלי פורמינלי עם היצרות פומינלית ולחץ קל על שורש השמאלי של L1.
    סריקת L2-L3 - היצרות של המרווח הבין חולייתי ושינויים ניווניים בלוחיות המפרקיות ובדיסק. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק התקאלי והיצרות של הפורמינות הנאורליות.
    סריקת L3-L4 - היצרות של המרווח הבין חולייתי ושינויים ניווניים בלוחיות המפרקיות ובדיסק. בלט דיסק דיפוזי מרכזי ובעיקר לטרלי דו-צדדי עם לחץ קל על קידמת השק התקאלי והיצרות של הפורמינות הנאורליות. שינויים ניווניים במפרקים הפאצטליים.
    סריקת L4-L5 - היצרות של המרווח הבין חולייתי. בליטות גרמיות לטרליות, גדולה יותר מימין מלוות בבלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק התקאלי והיצרות של הפורמינות הנאורליות ולחץ על שורשי העצבים L4 יותר מימין. שינויים ניווניים בולטים במפרקים הפאצטליים.
    סריקת L5-S1 - היצרות של המרווח הבין חולייתי ושינויים ניווניים בלוחיות המפרקיות ובדיסק. בליטה גרמית לטרלית משמאל מלוות בבלט דיסק שמאלי עם היצרות פורמינלית ולחץ לחץ על השק התקאלי ועל שורש השמאלי של L5. שינויים ניווניים היפרטרופיים במפרקים הפאצטליים.

לאור הנ"ל אודהעל חוות דעתך לטיפול / הקלה.

בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות סריקה טומוגפית

הוספת תגובה

• הודעה של: יעקב

ד``ר ליאור מרום
    17/04/2008

לא ניתן לחוות דעה, ובודאי שלא אוכל להמליץ על טיפול מבלי לבדוק בדיקה קלינית ולדעת פרטים נוספים על סמך אנמנזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תמר
    15/04/2008

יש לי שאלה מצחיקה אבל אמיתית.

אני עובדת שבע שנים במשרד. 10 שעות ביום אני יושבת מול מחשב. לאחרונה יש לי כאבי תופת בגב ובישבן. רופא אמר כי זה ככל הנראה מהישיבה של שנים.
    רציתי לדעת אם מגיע לי משהו מהמעסיק? אני מתכוונת פיצוי כספי או משהו.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הודעה של: תמר

ד``ר ליאור מרום
    15/04/2008

תזדקקי לבדיקה וחוות דעת על ידי מומחה שינסה למצוא קשר בין עיסוקך לנזק קיים ( אם ישנו כזה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר מרום שלום- עקמת גב.
    מיטל
    12/04/2008

אני בשבוע ה 17 להריון ואני סובלת מעקמת בגב הרבה לפני ההריון, בחודש האחרון הכאבים החמירו ויש לי כאבים עזים בעצם הזנב עד כדי כך שכואב לי להתיישב וגם לקום מהישיבה. אני עובדת במקום שבו אופן העבודה הוא בישיבה הרבה שעות(שעות ביום 7,8,9) והכאב ממש מציק לי בעבודתי. מה גם שאני צריכה לנהוג בחזרה מהעבודה הביתה (נסיעה של חצי שעה לכל כיוון) והכאב מקרין לי לפעמים לרגל ימין ומאוד מפריע בנהיגה.הדבר הפך את חיי לבלתי נסבלים.
    ד"ר, מה אני יכולה לעשות כדי להקל על הכאבים ולהפוך את חווית ההריון לנעימה יותר?
    ושאלה נוספת, האם מקרה שזה,שעבודתי היא לא בעמידה ואי לכך אולי לא מסכנת את העובר או אותי,אוכל לקבל שמירת הריון ?
    אודה לתשובתך המהירה. מיטל.

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר מרום שלום- עקמת גב.

הוספת תגובה

• הודעה של: מיטל

ד``ר ליאור מרום
    12/04/2008

להיבדק על ידי אורטופד, עמידה אינה מסכנת שום דבר.
    שמירת הריון היא עסוקו של הגניקולוג שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    ה
    10/04/2008

אני אישה בת 50 חיה לבד . לאחרונה כשאני שותפת רצפה יש לי כאבי גב תחתון חזקים. אני לא יכולה להרשות לעצמי עוזרת. אפשר לקבל המלצות מה עלי לעשות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• הודעה של: ה

ד``ר ליאור מרום
    12/04/2008

הרעיון הכי פשוט הוא להבדק על ידי רופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב וברגלים
    שיר
    07/04/2008

שלום,

לפני כחודש החלפתי לכרית (Tempur Comfort ) מאותו הרגע החלו לי כאבים בגב התחתון שמקרינים לרגליים, ממש עד כפות הרגליים.
    האם יכול להיות שמשינוי של כרית כאבים כאלה החלו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב וברגלים

הוספת תגובה

• הודעה של: שיר

ד``ר ליאור מרום
    07/04/2008

לא נשמע הגיוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שולי
    06/04/2008

האם יש קשר בין בעיות בשלפוחית השתן לעמוד השדרה?
    אני בחורה בת 36 וחצי אמא ל-3 ילדים ,לאחרונה עברתי בדיקה אורודינמית ובבדיקה התגלה שנפח כיס השתן קטן יחסית וחוסר יציבות ניכר של כיס השתן ,הרופא שאל אם אני סובלת מבעיות בעמוד השדרה ושכדאי שאני אבדוק זאת , אשמח לקבל תשובה בנושא בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הודעה של: שולי

ד``ר ליאור מרום
    06/04/2008

השאלה היא הפוכה- למי שיש בעיות מאוד מסוימות בעמוד שדרה, לפעמים נותנת ביטוי בשלפוחית ולא להפך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר שלום - בבקשה דחוף ביותר!!!!!!!
    לינדה
    05/04/2008

ד"ר שלום, אני בת 26 כמעט, סובלת מזה כ- 4 שנים כמעט, מכאבים עזים בצוואר, המקרינים לידיים, כתפיים, ושכמות - דו צדדי, וכוללים גם איקצוצים / נימול , ובידיים , בעיקר מימין הרדמות לסירוגין, כמו מאין שיתוק!!!
    איני עובדת / לומדת בשל הכאבים העזים והמגבלות, איני יכולה לכתוב יותר מכמה שורות, שכן אז הידיים נוטות להרדם, כנ"ל לא להרים דברים, גם לא סיר אוכל!! איני יכולה לשבת מול מחשב וכו' {גם כעת כותבים בעבורי}, יש לי מגבלה בתנועות גם בשל הכאבים כמובן.
    בעבר, הראה emg נזק שורשי c6 c7 - לא נעשה דבר. לאורך כל השנים, בדיקות הדמייה - ct ו- mri יצאו תקינות - דבר שהשאיר את הרופאים בתחום ללא יכולת לעזור לי... בדיקת "דיסקוגרפיה" הראתה מצב של חוסר יציבות בחוליות c5 c6 והוחלט על ניתוח דיסקוטומי, לקיבוע עמ"ש צווארי, כאמור בחוליות c5c6 בגישה קידמית, וכך היה.....לפני כ- שנה וחצי לערך, עברתי ניתוח דיסקוטומי צווארי, בגישה קידמית, בגובה c5c6 שם כאמור ביצעו קיבוע עמ"ש צווארי, ושמו שתל מלאכותי במקום. היום, שנה וחצי, לאחר הניתוח אני סובלת פי.....5 יותר!!! כן......חלה החמרה רצינית מאוד מאז הניתוח, הכאבים הוחמרו, האיקצומים גם כן, תדירות הרדמות הידיים ואף אזור הכתף עלו בהרבה, הכאבים אף גורמים לכאבי ראש קשים מאוד, המגבלות גדלו, וכן ההגבלה בתנועות בשל הכאבים העזים........ יש לציין כי עוד קודם לניתוח, במהלך השנים, ניסיתי הכל......תרופות, בדיקות שונות, מומחים, רפואה משלימה, פיזיוטרפיה - גם לאחר הניתוח, כירופרקטיקה - כמעט, אך לבסוף סירבו לקחת סיכון.... מרפאת כאב, זריקות ומה לא....היו דברים שהקלו על הכאב, אך לא משמעותית, שאפשר לי לחיות בצורה תקינה, לעבוד וכו'..... נכון להיום, מאז הניתוח, אני נוטלת 7 כדורי "פרקוסט" ליום {מכה אחת}, לשיכוך הכאבים, בתוספת ל- 4 כדורי "טרמדקס" גם כן להקלה לכאב, וכל אלה הנני נוטלת יחד במכה אחת, הגוף מתחיל להתרגל לכדורים, הכאבים מחמירים אף יותר, לא רוצה להוסיף כימיקלים לגוף, וגם לא זריקות, האם ד"ר יש איזשהו פתרון / השערה כיוון במצבי??? אני נואשת, איני מתפקדת ואני סובלת מאוד מאוד!!!!!!!
    עכשיו אגב, מומחה רוצה שאבצע בדיקת "סלקט בלוק"......? בתקווה שאני מבטאת נכון את שם הבדיקה, הוא אומר שזה בסגנון ה"דיסקוגרפיה" שביצעתי בעבר, עם שיקוף גם כן, ולא נעימה במיוחד, אך היא אולי תראה כי יש צורך בניתוח צוואר נוסף, אולי קיבוע גם כן, אך לחוליות מאחור, שכן אז נעשה בגישה קידמית, האם הינך מסכים עם השערה זו? מהי בדיקה זו? לצערי טרם עשיתי את הבדיקה שכן הינה פרטית, ועלותה הינה 1700 ש"ח, ולמרות שאצלי הפגיעה הנ"ל מוכרת כתאונת עבודה, קשה לדאוג לעזרה מהקופה במהירות........ואני סובלת מאוד!!!!
    בבקשה ד"ר, אשמח לכל עזרה שרק תוכל, כל השערה לבדיקה /טיפול, כל דבר אשמח מאוד!!!!!!
    סליחה מראש על פנייתי הארוכה, אני נואשת!! אגב ד"ר, האם נכון לאמר כי כאבי הראש החזקים הינם מהצוואר? תודה על זמנך היקר ד"ר!!

הוספת תגובה

• ד"ר שלום - בבקשה דחוף ביותר!!!!!!!

ד``ר ליאור מרום
    06/04/2008

מצטער, אך לא ניתן להתיחס לסיפור כה סבוך בפורום.
    בעית דרושה טיפול פרטני אצל מנתח עמוד שדרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו החמרה או הטבה במצבי?
    אורי
    03/04/2008

האם זו החמרה או הטבה?
    אני סובל מאד מהגב כולו. אני לא יודע אם יש לכך ביטוי בתוצאות. בכל מקרה, לפני כ 5 שנים, בבדיקת MRI, התוצאות הבאות גרמו להכרה כנכות לצמיתות של 20% ע"ש מותני:
    מח העצם החולייתי תקין ללא תמט או ליסטזיס
    D11-12 מודגם בלט דיסק קל דיפוזי, ללא לחץ על החוט עם לחץ קל על השק בלבד.
    L3-L4 בלט דיסק דיפוזי המשיק לשק עם מרכיב קטן פורמינלי ללא לחץ על השורשים.
    L5-S1 מודגם בקע דיסק פרוץ פורמינלי שמאלי, לוחץ על שורש L5 משמאל. בנוסף, בלט קל מרכזי המשיק לשק בלבד.
    עכשיו עשיתי בדיקת MRI חדשה ואלה תוצאותיה:
    L2-L3 מודגם בלט דיסק היקפי עם לחץ קל על השק.
    L3-L4 בלט דיסק היקפי עם לחץ קל על השק.
    L4-L5 התעלה ברוחב תקין ללא בלט דיסק. השורשים במוצאם תקינים.
    L5-S1 היצרות הנקב השמאלי עם לחץ על השורש במוצאו מהתעלה.
    האם מדובר בהקלה או החמרה (גם מבחינת ההשפעה על אחוזי הנכות)?
    שאלה נוספת לגבי ע"ש צווארי. אלה תוצאות ה MRI החדש:
    C3-C4 מודגם בקע דיסק אחורי עם לחץ על השק וללא לחץ על החוט.
    C4-C5 היצרות הנקב הימני עם אוסטאופיט המתבלט לימין ובקע דיסק אקסנטרי לימין.
    C5-C6 היצרות ניכרת של הנקב מימין עם אוסטאופיט המתבלט לימין ולוחץ על השק באספקט הימני.
    C6-C7 בקע דיסק מעט אקצנטרי לשמאל עם לחץ קל על השק.
    כאמור, אני סובל מאד מהגב כולו. אני לא יודע אם יש לכך ביטוי בתוצאות. בכל מקרה, לפני כ 5 שנים, התוצאות הראשונות גרמו להכרה כנכות לצמיתות של 20% ע"ש מותני ו 10% צווארי. האם עתה זו נחשבת הכרה או החמרה? האם יש טעם ודרך לטפל במשהו חוץ ממשככי כאבים?
    תודה.

הוספת תגובה

• האם זו החמרה או הטבה במצבי?

ד``ר ליאור מרום
    03/04/2008

אנני יודע כיצד קבעו בעבר את אחוזי הנכות שלך, אולם כיום אחוזי נכות נקבעים בכל הועדות ( ביטוח לאומי ומשרד הבטחון ) על סמך בדיקה קלינית ולא על סמך תוצאות בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי,תודה. ובכל זאת שואל:

אורי
    05/04/2008

העיקר בשאלתי אינו מה יהיו אחוזי הנכות, אם כי גם זאת שאלתי, אלא, האם התוצאות של הבדיקות שעשיתי עכשיו, מעידות על הטבה או החמרה? סובייקטיבית אני מרגיש 100% נכה, אבל רציתי לדעת מה מצבי לאור אותן בדיקות. אודה לתשובתך, שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי,תודה. ובכל זאת שואל:

ד``ר ליאור מרום
    05/04/2008

הרגשה אישית אינה קנה מידה לקבוע האם ישנו שיפור או החמרה בכל פרמטר שהוא, במידה ומנסים לראות אוביקטיבית את המצב.
    תזדקק לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה