מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב גב תחתון עם כאב רגלייםבועז05/02/2008
שלום,
לפני כעשרה ימים לערך וכתוצאה מהרמה של תינוק נתפס לי חלקו התחתון השמאלי של הגב התחתון. כעבור מספר ימים ותוך התייעצות עם רופא משפחה ניתן לי ארטופן 400 מ"ג למשך עשרה ימים. כאב הגב אכן חלף אולם התחיל כאב בירך השמאלי . כאב עמום ומציק אשר בתחילה קיבל "הקרנה"מכאבי הגב
אודה לחוו"ד מה הסיבות וכיצד ניתן לטפל בבעיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב תחתון עם כאב רגליים
ד``ר ליאור מרום05/02/2008יתכן והכאב לא נרגע לחלוטין, אך יתכנו מקרים שהכאב מאותת בצורתו לכוון בעיה של דיסק.
מציע להיות ערני להתפתחות הכאב ומסלול הכאב, ולפנות למומחה לניתוחי עמוד שדרה במידה והכאב מקבל אופי קורן לגפיים תחתונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת דרכיםמיכל05/02/2008
עברתי תאונת דרכים לפני שנה.רכב התנגש בנו מאחורה בצומת ישבתי ליד הנהג, ורק אני ניפגעתי. מאז אני סובלת מכאבים בגב עליון כולל צוואר בעמוד השידרה עשו לי צילומי רטגן ולא מצאו כלום,אני עוברת ויזיותרפיה והכאבים בלי נסבלים ואני לא יכולה לזוז.נוגעים לי בחוליות זה בלתי נסבל.
אשמח לקבל דעתך?תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיכל
ד``ר ליאור מרום05/02/2008קשה לחוות דעה מבלי לבדוק, מציע לך להבדק באופן מסודר אצל מומחה לניתוחי עמוד שדרה, יתכן והפתרון למכאוביך יהיה במסגרת מרפאת כאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספונדילוליזיס בחוליה S1גולן03/02/2008
שלום דוקטור,
באימון משקולות חשתי כאב עז בגבי ( צד ימין ). לאחר טיפול בכדורי ( אנוקסיה או משהו כזה ) הכאבים עברו , אך גם לאחר 3 שבועות אני חש בחוסר נוחות באיזור ( ללא כאב ).
לאחר צילום רנטגן אובחן ספונדילוליזיס בחוליה S1.
שאלתי היא :
1) מה זה ספונדילוליזיס ?
2) האם זה אוכל לחזור לאימוני משקולות סדירים ( החלמה מהירה ) ?
3) מהיא תקופת ההחלמה וטיפולה ( כירופרטיקה או פיזיוטרפיה )?
4) האם לבקש הפניה לאורטופד או ןמומחה עמוד שידרה ?
זכר בן 34
תודה מראש ויום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מופיע בגוגל הסבר מפורט לשאלתך(ספונד
משה03/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסכנה בצילומי סי.טי. גב תחתוןאילנה03/02/2008
עברתי תאונת דרכים קלה יחסית,לאחר התאונה עברתי מספר סדרות של טפולי פיזיותרפיה.
כעת אני מרגישה יותר טוב אך עדיין יש לי כאבים.
האורתופד שלי נתן לי הפניה לצילומי סיטי. גב תחתון.
אני חוששת לבצע את הבדיקה מפאת הסכנה הטמונה בצילומי סי.טי!!!!
ברצוני לדעת מה בדיוק הסכנה הצפויה מצילומי גב תחתון.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסכנה בצילומי סי.טי. גב תחתון
ד``ר ליאור מרום03/02/2008ראשית, אין סכנה- הם לא טורפים !
כמות הקרינה ב CT עמ"ש תחתון יחסית קטנה, בעיקר עם המכשירים כיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוליה לבנהרונית30/01/2008
שלום רב! אני בת 31 וסובלת מזה כשנה מכאב גב תחתון עם הקרנה לרגל שמאל, בבירור שנעשה נתגלה תהליך סקלרוטי בחוליה L-5 במיפוי עצמות לא נמצאו מוקדים נוספים כמו כן ממוגרפיה ואולטרא סאונד של השד תקינים ובדיקות הדם כולל שקיעת דם תקינות, בדיקת שתן לבן ג'ונס תקינה אף היא. נעשתה ביופסיה תחת CT לפי הפתולוגיה אין ממצא ממאיר. לאחר כל זה קיבלתי שתי המלצות האחת לבצע ביופסיה פתוחה כדי לקבל תשובה מדוייקת יותר וההמלצה השניה להסיר חצי מהחוליה. שאלתי היא מה דעתך בנושא ואיזה בית חולים נחשב למתמחה בנושא. אודה על תשובתך המהירה, יום נעים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוליה לבנה
ד``ר ליאור מרום30/01/2008אנני יכול להביא דיעה מבלי לראות בעצמי את ההדמיה.
כל בית חולים שיש בו יחידה רצינית לניתוחי עמוד שדרה , יכול לתת מענה - לא קיים בית חולים מתמחה בנושא זה משום שזה אינו " נושא " .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פריצת דיסק צוואריאורנה28/01/2008
שלום, לפני כשנה התגלה אצלי פריצת דיסק כפולה בחלק הגב התחתון ובחלק העליון (צווארי) הרופא שטיפל בי המליץ על ניתוח בחלק העליון כיוון שהמצב שם היה חמור יותר.
היום אני שנה אחרי הניתוח עדיין צורכת משככי כאבים (כגון: אוקסיקונטין 20מ"ל), לאחרונה נוספו לי כאבים חזקים בצד שמאל אשר מפריעים למהלך תיפקודי היומי (עד כדי גרירת רגל שמאל) הרופא המטפל טוען כי אין מה לעשות וכי כאבים אלו נובעים מהפריצה בגב התחתון וכי הוא לא ממליץ עדיין לגעת באיזור, האם תוכל לתת לי חוות דעת נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אורנה
ד``ר ליאור מרום28/01/2008אוכל לתת חוות דעת נוספת, כתבי לי את הדוא"ל שלך דרכו תקבלי את הטלפון שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברגל שמאלשלומי27/01/2008
בחמשת החודשים האחרונים אני סובל מכאבים באיזור רגל שמאל בעיקר האחורית.
הכאב מתחיל מאיזור הישבן (צד שמאל) ומשם ממשיך לרגל.
הכאב מופיעה בכל פעם שאני עובר ממצב ישיבה לעמידה וההיפך.
במהליך השינה וגם בזמן הליכה.
בבדיקת הדמיה C/T התגלה ממצא של " הודגם בקע אחורי משאל עם לחץ על שורש משמאל והיצרות L5-S1"
בסיכום נרשם - " בקע דיסקי בגובה L5-S1"
מבקש לשאול מה הגורם לבעיה וכיצד ניתן לטפל בה?
כיצד ניתן למנוע את החרפתה, ובאילו דרכים?
וכיצד ניתן למנוע את הכאב? (ע"י טיפול תרופתי,או טיפול אחר)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שלומי
ד``ר ליאור מרום27/01/2008אין לדעת את הגורם לפריצת דיסק, הטיפול לפי בדיקה של מומחה עמוד שדרה, יכולה להיות שמרנית או ניתוחית.
לא תמיד ניתן למנוע החרפה , מומלץ לא לשאת משקלים כבדים ולהמנע מתנועות סיבוביות של עמוד השדרה.
לגבי כאב- ממליץ להבדק על ידי מומחה עמו"ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב מותני - משחות לא עוזרותד``ר ליאור מרום26/01/2008
אני בת 35 ..
אני סובלת כבר מעל לחודשיים מכאבי גב מותני
כול תנועה שאני עושה כואב לי אם לוחצים לי שם אני צורחת...
ניסיתי משחות אבל זה עוזר לשעה מקסימום שעתיים.
אני לא יכולה לתפקד ...
כמו כן הצוואר גם כואב לי האם יש קשר??
מה יכולה להיות הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
חן26/01/2008מה הפרוש של כאב בפונטני פראורטברלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר ליאור מרום26/01/2008פאראורטברלי פרושו בשרירים שמצידי עמוד השדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
ד``ר ליאור מרום26/01/2008מציע לך להבדק אצל אורטופד, לא ניתן להשיב על שאלות מסוג זה דרך האינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בגב עליון כאשר לוחציםדור25/01/2008
אחרי קורס צלילה הופיע אצלי סוג של לחץ על הצוואר ובאיזור הימיני של הראש האחורי ...
האם הלחץ קשור לזה שיש לי איזה מקום בעמוד השידרה אשר כואב שנוגעים בו?
והאם פגיעה כזאת מחלישה את הגוף וגורמת לעייפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דור
ד``ר ליאור מרום26/01/2008אנני יודע לענות לשאלתך ללא בדיקה
ממליץ לך להבדק אצל אורטופד לשם השלמת התמונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קאודה אקונהסאמי24/01/2008
קאודה אקוינה מה זה אומר ?ואיך מטפלים בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קאודה אקונה
ד``ר ליאור מרום24/01/2008זו היא תסמונת " זנב הסוס" שמשמעותה לחץ על קבוצת שורשים שמעצבבת את הסוגרים.
הטיפול ניתוחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הרמת משקולות ופעילות מאומצתיוס23/01/2008
עלולה לגרום לניוון חוליות,
עקמת ולבעיות?
או להיפך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הרמת משקולות ופעילות מאומצת
ד``ר ליאור מרום23/01/2008פעילות מאומצת והרמת משקולות לא מבוקרת באשר היא , יכולה לגרום למכלול רב של בעיות
רצוי להתיעץ עם מאמן כושר מקצועי ומבין ענין לצורך כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב לפני מחזור?רויטל דגן22/01/2008
אחותי בת ה- 22 תמיד סובלת מכאבי גב לפני קבלת הוסת, אולם הפעם הכאבים הגיעו מוקדם מהמקובל (שבוע לפני מועד הוסת) ובעוצמה שלא מאפשרת לה אפילו ללכת או לשבת למעלה מחצי שעה בלי להתפתל מכאבים. רק בשכיבה בזוית מאד מסויימת, היא מרגישה מעט הקלה.
שאלתי היא, האם זה נשמע כמו משהו חריג? האם ייתכן שלכאבים ישנו מקור אחר שאינו קשור בוסת?
חשוב לי להוסיף כי היא לא ביצעה מאמץ לאחרונה ולא זכורה לה תנוחת ישיבה או עמידה שיכולה להיות מקור לכאבים כאלה.
תודה רבה,
בברכה, רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רויטל דגן
ד``ר ליאור מרום23/01/2008הדבר הפשוט ביותר הוא להבדק אצל אורטופד ובמקביל אצל גניקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק כפולהאורטל22/01/2008
שלום!
אני בת 17
לפני כ חצי שנה בערך. התחילו לי כאבים בשריר שברגל ימין.
אך לא לכחתי את זה רציני וסבלתי כל החצי השנה עד שזה החמיר והתחיל לכאב גם הגב. אני לא יכולה להתכופך. ואני לא יכולה לישר תרגליים. אכרי בדיקת סי טי התברר אצלי פריצת דיסק בשתי מקומות דיסק אחד נפוך מאוד והשני נפוך פחות .הם נמצאים בגב תחתון אחד ליד השני.
הרופא שטיפל בי נתן לי מס' טלפון של מומחה כירורג בבית חולים בת"א ולא דיבר איתי על טיפול ולא יעץ לי שום דבר.
התקשרנו ושאלנו כמה עולה התייעצות אם הרופא והיא עולה 1000.אני חייבת לציין ש1000 רק התייעצות.ללא הטיפול. אני ואמא שלי במכבי זהב. הייתי שמחה אם היית מייעץ לי מה לעשות איך לטפל.מה מותר מה אסור ? כי הרופא שלי בכלל לא דיבר איתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק כפולה
ד``ר ליאור מרום22/01/2008לצערי, אין אפשרות ליעץ במקרים פרטנים דרך האתר, ובוודאי ללא בדיקה פיזיקאלית ובחינת ההדמיה.
אין תחליף לבדיקת מומחה לניתוחי עמוד שדרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בהריוןשיר22/01/2008
שלום
יש לי כאבי גב תחתון בצד ימין
האם יש איזשהיא משחה שמותר למרוח בהריון כמו וולטרן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב בהריון
ד``ר ליאור מרום22/01/2008לא ידוע לי על התווית נגד לשימוש במשחה כזו, אך רצוי להתיעץ עם הגניקולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גבאורלי רובין22/01/2008
בעלי סובל מזה שנים מכאבים גב , בתקופות מסויימות אפילו כאבים חזקים
הוא נעזר בחגרות גב ובמריחת משחות למינהון ולא יותר
פעם ניתקף התקף רציני שלא יכל לעמוד ולנשום וניגש למיון שציינו שיש לו פריצת דיסק בחוליות מסויימות.
שאלתי מעבר לכאבי הגב שהוליכם וחוזרים :
1. הוא סובל מנימול ביד שמאל מדי חודש האם יש קשר ?
2. בתקופות שהוא סובל מאוד הוא הופך להיות עקום פשוט חצי גוף הולך לכיון אחד?
הוא רגיש לפניצילין ויש לו פחד מלקבל משכי כאבים מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אורלי רובין
ד``ר ליאור מרום22/01/2008אין קשר לנימול ביד שמאל לכאבי גב תחתון.
אין קשר בין רגישות לפניצילין ותרופות משככי כאב.
מה עושים ??, הולכים למומחה בתחום !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות גב
דיוויד23/01/2008אני שנים סבלתי מכאבי גב תחתון שמקרין לרגלים ולזרת בכף הרגל, יעצו לי לעשות ניתוח ובגלל הפחד שלי מניתוחים הלכתי על רפואה סינית ועיסוי סיני וזה עבד מצויין לאחר כ4 טיפולים הכאבים חלפו לגמרי, טופלתי בטיזה מרכז בת"ל אביב אבל אני לא זוכר את שמה משהו מערב ומשהו בסיגנון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)