מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 18 אם בעית גבחסוי01/04/2008
שלום אני מקווה שתבין מה הבעיה שיש לי
במשך דיי הרבה זמן אני לא בטוחה כמה יש לי כאבים באזור התחתון של הגב באזור כזה שקוע אם עצבים...אני לא יודעת איך קוראים למקום הזה.
אבל אני סובלת מכאבים נוראים שאני יושבת ישר[בגלל זה בזמן האחרון אני מחריחה את עצמי לשבת כפוף ואני יודעת שזה לא בארי] או שקר לפעמיים הכאבים לא מופיעים אבל בזמן האחרון זה יותר גרוע מתמיד...זה הרגשה של דקירה שאני הולכת אני מרגישה שיש לי קליקים בכל הגוף במיוחד באזור הזה חיכיתי כבר שבוע הכאב לא מפסיק מה אני כבר יכולה לעשות
נ.ב:מישהו שמבין באנטומיה אומר שזה לא צריך להיות לילדה בגילי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חסוי
ד``ר ליאור מרום01/04/2008מצטער, אנני יכול לעזור ללא בדיקה
מציע להבדק על ידי אורטופד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בקימה מהמיטהסקרן01/04/2008
אני בן 56. לפני כ15 שנה היתה לי פריצת דיסק בL4-L5, וסיאטיקה עם הקרנה לרגל, שעברה אחרי כחודשיים. מאז אני נזהר מהעמסת הגב - בשינה, ישיבה, הרמת משאות מעל הראש, נהיגה, ספורט וכו. אני גם משתדל לשחות כטיפול מונע, ומותח את הגב כל יום על מתח להפרדת החוליות. עוד לפני הפריצה היה לי לורדוסיס של S מודגש בגב התחתון. אני ישן על מזרון קפיצים עם 3 כריות. בחודש האחרון אני קם כל בוקר עם בעיה להזדקף, ובחצי שעה ראשונה אחרי הקימה אני חייב להתמתח על מתח אחרי כל ישיבה או התכופפות. אחרי הליכה ארוכה ושחרורי גב זה עובר עד למחרת.
שאלתי - האם מצטבר נוזל בדיסק שנפרץ במשך הלילה, והוא אמור לצאת בשעת הפעילות הראשונה, או מה ההסבר לכאבי הגב כל בוקר שעוברים אחרי ההליכה ? האם להחליף מזרון או בדרך אחרת. כיוון שזה כרוני אני לא רוצה לקחת תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מתוסכל
ד``ר ליאור מרום01/04/2008מציע לך להבדק על ידי אורטופד כללי , אין אפשרות לאבחן מרחוק ללא בדיקה,
מזרון לא אמור להשפיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה למה הכאבים דוקא בבוקר
סקרן02/04/2008תודה על התשובה, אבל אני מניח שכאבים בבוקר זה בעיה של הרבה אנשים עם פריצת דיסק (וגם בלעדיה). מה שאני מנסה להבין, זה האם התנוחה בלילה (אני ישן על הצד עם כרית בין הברכיים) מאפשרת את הבעיה בדיסק, ובתנוחה אחרת (למשל דוקא על הבטן שילחץ על הדיסק ולא יתן לו להתמלא בנוזל) זה אמור למנוע את הבעיה, או אולי להחמירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייל סובלדוד29/03/2008
מזה כ5 חודשים לאחר נפילה על הראש וקורס צלילה אני מרגיש לחץ באיזור הצוואר הראש והכתפיים בצד ימין עם גלי חום ברגל שמאל ונימול באיזור שכמה של צד ימין בנוסף יש לי חולשה כללית בגוף סחרחורות והפרעות בשדה ראיה, .
עשיתי בדיקות דם תקינות ,סי טי ראש תקין.
אני במסגרת הצבא והכל קשה...
ממה סימפטומים אלו יכולים לנבוע ? מה אני יכול לעשות?
אני ממש מיואש וסובל ואיכות החיים שלי ירדה מאוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דוד
ד``ר ליאור מרום29/03/2008צר לי, אך לא ניתן לבצע אבחנה מרחוק ללא בדיקה, מציע לך לפנות בהקדם שוב לרופא היחידה להמשך ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי רדיובתיה27/03/2008
האם טיפול בגלי רדיו הוא טיפול פולשני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: בתיה
ד``ר ליאור מרום27/03/2008זהו טיפול פולשני משום שמחט מוחדרת לגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי רדיושלמה26/03/2008
לרופא שלום,
1. מזה יותר מ4 חודשים כאבים ברגל ימין מהישבן ועד הקרסול . כל פעם במקום אחר .
2 . בסיטי : בגובה L5-S1 רוחב תקין . בלט דיסק הקפי כללי הגורם להיצרות פורמינלית קלה משני הצדדים , יותר מימין וללחץ קל על השק התקאלי .
3. ניסיתי ארקוססיה 90 וליריקה 75 X 2 . דיקור, ופיזיותרפיה אך ללא הועיל.
4. הופנתי למרפאת כאב . קבלתי זריקת אפידוראל לפני שבועיים וחצי . בשבוע הראשון הרגשתי שהרגל חופשיה מעט יותר אך אחרי שבוע הכאבים חזרו . אני אמור לקבל בעוד שבועיים עוד זריקת אפידוראל. סך הכל שלושה בהפרשים של בערך חודש
5. היום התיעצתי באופן פרטי עם רופא המתמחה בגלי רדיו . והוא הציע את השיטה במקום עוד זריקת אפידוראל.
6. השאלות :
האם כדאי להפסיק עם זריקת האפידוראל הבאה ולנסות גלי רדיו ?
האם השיטה בטוחה? האם ישנן איזה שהם סכנות בשיטה?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שלמה
ד``ר ליאור מרום26/03/2008לדעתי כדאי לנסות לסיים את הטיפול באפידורל .
גלי רדיו נותנים פתרון בעיקר לבעית המפרקים של עמוד השדרה ( פסטים) ולא לממצא כמו דיסק שגורם ללחץ .
אם יכשל אפידורל ניתן לנסות טיפול עם צריבת דיסק ( נוקלאופלסטי \ קובלציה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת CT עמוד שידרה מותני.ניסים אלחדד26/03/2008
ד"ר שלום,
נשלחתי על ידי הרופא לעשות בדיקת CT של עמוד שידרה מותני בגבהים L1-S1.
קיבלתי את התשובות וקצת נלחצתי כי איני יודע מה הם אומרות.
בגובהים L1-L2 ו-L2-L3 כתוב: מבנה גרמי תקין, רוחב תקין של תעלת השידרה והפומינות ואין עדות לבלט דיסק.
בגובה L3-L4 : מיבנה גרמי תקין, בלט קל של אנולוס לאחור, ללא היצרות התעלה.
בגובה L4-L5: מיבנה גרמי תקין, בלט קל של אנולוס לאחור ולשמאל עם לחץ קל על מוצא השורש
משמאל.
בגובהL5-S1: היצרות קלה של המרווח. בלט מינימלי של הדיסק לאחור, ללא היצרות התעלה.
כאבי הגב החלו להפריע לי לפני כ-19 חודשים כולל שבוע של ריתוק למיטה.
אני קצת לחוץ בגלל התוצאות וגם לדעת כבר סוף סוף מה גורם לכאבים.
תודה מראש,
ניסים אלחדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ניסים אלחדד
ד``ר ליאור מרום26/03/2008התוצאות אינם מעידות על ממצא חריג כלשהוא בהנחה שאתה בגילאים המתאימים לממצאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בן 19 זה נחשב בגיל מתאים?
ניסים אלחדד28/03/2008הבעיות החריפו לפני 19 חודשים זה בערך 17 וחצי
האם זה עדיין נחשב בסדר?
תודה מראש
נייסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לך אם תוכל לענות
ניסים אלחדד01/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לך אם תוכל לענות
ד``ר ליאור מרום01/04/2008לא ניתן לענות לשאלתך ללא בדיקה., תוצאות CT בצורה כזו הם חסרי משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ניסים אלחדד01/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופא ותודה זקוקה ליעוץ דחוףעינב26/03/2008
לפני חודשיים וחצי קיבלתי התקפי כאב נוראים ונמצא קלונוס ברגליים ויש לי פריצות דיסק אני מטופלת באטופן 600 ופרקוסט והרופא שלח אותי לבדיקתmri כדי לראות מה קורה שם והיום קיבלתי את התשובה ואני לא כל כך מבינה וקשה לי לחכות עד התור לרופא שזה בערך חודש בבקשה אולי תוכל להסביר לי קצת מה זה אומר אז ככה זה מה שרשום ניצפתה עוצמת אות תקינה של לשד החוליות למעט הסננה שומנית קלה באספקט אחורי של הלוחיות הסמוכות לרוחח בין חוליתי l4-l5.כמו כן קיימת הפחתת עוצמת האות של סחוסי הדיסקיתl4-l5 l3-l4 l5-s1 ו חוסר חיבור של אפופיזה באספקט העליון שלl4 קיימת הבלטה מינימלית של סחוס הדסקית l4-l5בקע דיסקית גדול מרכזית ואף במקצת משמאל שגורם ללחץ על סק הטאקלי ושורש העצב משמאל l5s1 בקע דיסקית גדול למדי שגורם ללחץ ניכר על שק הטקאלי קיימת אף קרע של האנולוס קוטר קידמי אחורי של התעלה סהכ שמור קונוס המדולריס מסתיים בגובה l1 חלה פיזור תקין של עצבי זנב הסוס . סליחה ותודה עינב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עינב
ד``ר ליאור מרום26/03/2008מדובר על פריצות דיסק בעמ"ש מתני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל רציתי לדעת מה מצבי ועם מומלץ
עינב26/03/2008עקב כל הכבים הבלתי נסבלים לעשות משהו אולי ניתוח או משהו אחר ומה חומרת המצב שלי ולמה כל כך כואב לי ? בתודה עינב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל רציתי לדעת מה מצבי ועם מומלץ
ד``ר ליאור מרום27/03/2008לתשובה מדויקת תזדקקי לבדיקתי, ובדיקת ההדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT לאחר קיבוע D-10 עד L5ישראל .ש.26/03/2008
דר' שלום !
אני מקובע עמוד שידרה חוליות D10 עד L3 , וגם L4 L5 כולל תותב .
עקב התגברות הכאבים במותניים וכן ברגליים ,כאשר כל הזמן היה רק ברגל ימין היום יש לי גם לחץ באצבעות רגל שמאל .
עקב כך נשלחתי לבצע בדיקת CT להלן התוצאות .
L1 L2 - ארטיפקטים עקב קיבועים, רוחב התעלה תקין .
L2 L3 - ארטיפקטים עקב קיבועים , בלט אנולוס לאחור , עם הצרות התעלה ומוצא השורשים.
L3 L4 - הצרות המרווח , בלט אנולוס לאחור , עם לחץ על מוצא השורשים .
L4 L5 - לאחר למינקטומיה , הצרות המרווח , לחץ על מוצא השורשים .
L5 S1 - הצרות המרווח , ללא לחץ על השק ומוצא השורשים .
אבקש פרוש הבדיקה וכן המלצות .
מודה מראש להתיחסותך האדיבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ישראל .ש
ד``ר ליאור מרום26/03/2008אין אפשרות להתיחס לבדיקות ללא בדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירדן25/03/2008
היי אני בת 17 ויש לי ספונדילוליזיס בחוליה L3 כנראה שבר מאמץ) כבר 4 חודשים אני עם חגורה תומכת כזו לגב.. יש שיפור.. עדיין כואב אבל..
הייתי היום אצל הרופא והוא החליף לי למחוך מפלסטיק כזה של התאמה אישית ל3 חודשים נוספית ל24 שעות ביממה..
אני משחקת כדורסל גם (שיחקתי) ואני חייבת לשאול, מבריאים מזה? השבר מתאחה? אני אוכל לחזור מתישהו לכדורסל ? (ומתי?)
זה נחוץ להיות עם קיבוע כזה לעוד 3 חודשים ?(הוא אמר שהחגורה הקודמת לא הייתה מספיק טובה כי לא הייתה קשה מספיק) אני נחה כבר 4 חודשים ולא עושה פעילות ולא לוקחת אפילו תיק לבית הספר..
תודה רבה ,ירדן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ירדן
ד``ר ליאור מרום26/03/2008מבריאים מזה- לא לדאוג , אך כמו כל שבר זה לוקח זמן.
חזרה לפעילות מתבצעת בד"כ לאחר 3-6 חודשים באופן הדרגתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לדעתך מומלץ לעשות מחוך
ירדן26/03/2008קשיח מפלסטיק ולהחליף את החגורה הקודמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: ירדן
ד``ר ליאור מרום27/03/2008לא יכול להביע דעה מבלי שראיתי צילוצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גביפה25/03/2008
עשיתי מיפוי עצמות. אני סובלת לאוסטראופורזיס. ממצאים - הקליטה בעמוד שדרה בלתי סדירה. מה פירוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יפה
ד``ר ליאור מרום25/03/2008המשמעות שישנם קליטות של החומר שהוזרק בצורה לא אחידה- מדובר כנראה בשינויים ניוונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גבצביקי24/03/2008
שלום רב,
הנני בת 30 כחצי שנה לאחר לידה, אסמטית (לוקחת כל יום סימביקורט) ומניקה את בתי..
מזה כ- 3 חודשים אני סובלת מכאב בגב לצד עמוד השדרה בקו החזייה מצד שמאל.
אתמול הלכתי לראות אורטופד שמתמחה בעמוד השדרה.
הוא ראה את הצילומים שהבאתי ודבר ראשון אמר שהעצמות שלי חלשות מאד, והוא מקשר את זה לסטרואידים שאני לוקחת דרך המשאף לטיפול באסטמה.
בנוסף, ביקש שאקפוץ במס' צורות ושלח אותי לעשות מיפוי השלד עם פרוט טוב של החוליות המורקליות (כך רשם בהפנייה).
הוא רשם דבר נוסף בהפנייה: susp.porotic fractures high&mid thorecic.
האם תוכל להסביר לי מה הוא חושב שהבעייה? והאם יש לדעתך קשר בין הסרואידים לעצמות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: צביקי
ד``ר ליאור מרום25/03/2008לדעתו ישנם שברים אוסטאופורוטיים בעמוד השדרה החזי, סטרואידים עשויים לגרום ליתר ספיגה של תוכן העצם ומכן חשופים לשברים אוסטאופורוטיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב רק בלילהסמדר24/03/2008
שלום רב
שמי סמדר אני בת 32 , אף פעם לא סבלתי מכאב גב.
לפניי כחודשיים חזרתי לעשות פעילות גופנית לאחר הפסקה של כשנתיים.
הפעילות היתה בהיקף של 4 פעמיים בשבוע.
מזה מ כשבוע אני סובלת מכאב גב ,בצד ימין בלבד, באמצע
והכאב הוא בלילה בלבד בבוקר אחריי כשעה, כאילו לא היה כלום.
ברצוני לציין שבאחד משיעורי יוגה המורה לחץ לי על נקודה בגב , שאני חושבת שזאת הנקודה הבעייתית.
לפני כשלושה שבועות הפסקתי שוב את הפעילות הגופנית.
ברצוני לציין שאני גרה בחו"ל ,בהודו ולכן זה לא כל כך פשוט לפנות לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: סמדר
ד``ר ליאור מרום25/03/2008זו הפינה - מה השאלה ????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב שמקרינים לצוואר וזרמים בידםראובן23/03/2008
נשלחתי לבדיקת סיטי ע"ש מותני .
הבדיקה בוצעה בחתכים דקים ועוקבים כולל שחזורים למרווחים הדיסקלים.
התוויה קלינית: כאב ופרסטזיות ברגל ימין.
ממצאים:
ללא עדות לתמטים, תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות.
ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות
תעלה ספינלית ברוחב תקין.
בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים:
גובה d 12-d11 ; הנמכת המרווח הדיסקלי עם שינויים ניוונים בדיסק.
בלט דיסק לטרלי מימין הלוחץ את השורש.בתעלה הנוירלית
l1-l2 l2-l3 l3-l4 בגדר הנורמה.
l4-l5 בלט דיסק אחורי עם לחץ קל על השק הדורלי
l5-s1 הנמכת המרווח הדיסקלי, עם שינויים בדיסק
בלט דיסק דיפזי כרוני המצר את הפורמניות הנוירליות דו צדדי עם לחץ על
השורשים והשק הדורלי
הסתיידות בכלי דם מרכזיים
ובנוסף תופעה חדשה עם פנית הצוואר לצד ימין מאבד שיווי משקל
הרופא המליץ לניתוח ועד להחלטה לקחת משכחי כאבים שאינם עוזרים
אשמח לקבל את תגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ראובן
ד``ר ליאור מרום25/03/2008אין קשר בין ממצאי CT עמוד שדרה מתני לתלונותיך בצוואר.
מציע לא למהר להחליט על ניתוח כל עוד לא מיצית טיפול שמרני, מה גם שממצאי ה CT אינם עולים בקנה אחד ממש עם תלונותיך.
לשם המשך ברור מציע לבצע MRI מתני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עמוד שידרה מקרין לשאר הגב וברכמרים22/03/2008
בני בן העשר סובל כשנה וחצי מכאבי גב. עברנו בדיקה מקיפה מיפוי עצמות, שלילת אפשרות של עקמת ,אורולוגיה ונפרולוג. שללנו בעית כליות. למרות שיש כמות דם מיקרוסקופית בשתן מגיל שנה בשלב האחרון קבע הראומטולוג שאין דלקת פרקים כרונית אך יש דלקת פרקים של ילדים הדגיש שזו לא אבחנה ודאית והמליץ לעסות את הילד בשמן זית בברכים ובכתפים. במקביל רק עכשיו במקרה נודע לי על בדיקת גיל עצמות ואפשרות לבעיה התפתחותית. חשוב לציין כי הכאב חזק עד כדי שהילד מתעורר ממנו בלילה ומשככים למינהם לא עוזרים. אנו במבוי סתום. אנא המלץ מה עוד לא בדקנו. למרות שעבר תקופה נפשית קשה שעוד לא הסתימה ברור לי שמדובר בבעיה פתולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מרים
ד``ר ליאור מרום23/03/2008בדיקת גיל עצמות אינה רלוונטית למקרה שלך
מציע להתקדם לבדיקת CT או MRI של עמוד השדרה באזור שהוא מתלונן על כאבים, ולהגיע עם הבדיקה למומחה עמוד שדרה.
המידה ותשלל תחלואה של עמוד השדרה הרי שהכוון אינו זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה[email protected]
מרים24/03/2008תודה על תגובתך המהירה
משום מה למרות שביקשתי הפניה ל ct ו mri ,למרות שביקשתי הפניה לבדיקות הנל דחו את בקשתי בטענה שאם לא התגלו ממצאים במיפוי עצמות אין צורך בבדיקות אלו.
1. כיצד אוכל להשיג הפניה?
2 מיהו מומחה עמוד שידרה ילדים שהינך ממליץ עדיפות לרופאי מכבי?
תודה מראש ותבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה[email protected]
ד``ר ליאור מרום25/03/2008אין לי מידע כיצד תכלי להשיג בדיקות- לטיפול רופאי הקופה המבטחת.
אין מומחה לעמוד שדרה ילדים- כל מנתחי עמוד השדרה עוסקים גם בתחום זה אצל ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק צוואריתהדס22/03/2008
אני בת 20 ואני סובלת כמעט שנתיים מפריצת דיסק בחוליות c5-c6 שמתבטאת בקושי תפקודי בידי השמאלית, עם קושי רב בהנעתה, תחושת נימול וזרמים בידיים..עברתי פיזיותרפיה, דיקור סיני ושיאצו ושום דבר לא הקל על הכאבים הנוראיים..עברתי סיטי ושני mri שהאחרון הצביע על לחץ על עמוד השדרה אבל הוא לא משמעותי, והרופא המטפל טען שרצוי להימנע מניתוח בשלב הזה בגלל גילי הצעיר..במקום זה הוא המליץ על חזרה לכושר והתעמלות גופנית..
השאלה שלי היא קודם כל אם זה כדאי? הרי אני מתקשה לבצע פעילות יומיומיות פשוטות כמו לחפוף או להחזיק כוס..אז איך חוזרים לסוג של כושר? מהם התרגילים?
בנוסף, אם קיים לחץ כרגע אבל הוא לא משמעותי והוא פגע רק בעצבים בידיים, זה עשוי להחמיר? לפגוע באיברים נוספים?
אני ממש מודאגת כי כביכול ניסיתי את הטיפול הפשוט ומניתוח מנסים להרחיק אותי..ואני כרגע נשארת תלויה באויר והפריצה פוגעת לי באיכות החיים
אשמח לשמוע את דעתך בנושא,
חג פורים שמח,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: הדס
ד``ר ליאור מרום22/03/2008לפי תאורך, הרי שמוצו כל האפשרויות השמרניות. ובנוסף ישנה פגיעה באיכות החיים.
ממצאים מסוג שאת מתארת, עשויים אף להחמיר , תלוי במיקומו ל הדיסק הפרוץ ,שאצל אנשים צעירים מלא בתכולה ואינו מיובש.
לנוכח הממצאים הללו, אולם בסייג חשוב שלא בדקתי אותך ולא ראיתי את בדיקת ה MRI, הרי שניתוח הוא המוצא היחידי.
דרך אגב- אנשים לאחר ניתוח צווארי, ובמקרה כמו שלך ,נראה שניתן לבצע החלפת דיסק מלאכותי, חוזרים לתפקוד מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)