מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק בפעם השנייהיורי07/05/2008
אני בן 24 שסובל מבעיות גב , אני עוסק טכנאי מיזוג אוויר כיום קשה לי מאוד לעבוד עקב הכאבים.
לפני כשנה קרתה הפריצה הראשונה טיפלתי אצל פיזיוטרפיסט,אחרי כן זה נירגע עד היום שהיום אני סובל מכאבים חזקים מאוד שמוקרנים לרגל ימין אני מבקש את הצעתך בנושא ושאלה נוספת עם אני יכול להמשיך לעבוד בעבודות שמצריכות ממני מאמץ על הגב. אודה לך אם תענה לי בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק בפעם השנייה
ד``ר ליאור מרום07/05/2008שאלתך היפוטטית לחלוטין, תזדקק ךבדיקת הדמיה ובדיקה גופנית לשם תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתסיגל07/05/2008
לאחרונה אני הבחנתי עקמת בגב האמצעי
האם זה קשור לזה שאני שמנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: סיגל
ד``ר ליאור מרום07/05/2008לא אוכל לתת תשובה ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אתה ממליץ לעשות?
סיגל07/05/2008לדר" שלום
האם כדאי להבדק או לחכות שאני ירזה זה יעבור
כי אני בתהליך ירידה במשקל
בתודה מראש
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אתה ממליץ לעשות?
ד``ר ליאור מרום07/05/2008להבדק אצל אורטופד כללי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שוקייםדן06/05/2008
שלום ד"ר
בשנים האחרונות אני (בן 33) סובל מכאבי שוקיים בזמן הליכה מאומצת, וזה בא לידי ביטוי בעיקר בעליות.
הכאב הוא בלתי נסבל וחד בחלק הקידמי של השוק, וכן תחושה כאילו כל השוק מאובן ולוחץ וזה מקשה עלי מאוד בפעילות גופנית כמו הליכה, כך שדי מהר אני נשבר שוב ושוב מלעשות פעילות גופנית.
מיפוי עצם תקין.
בדיקת דופלקס כלי דם (עורקים+ וורידים) תקין.
אורטופד מומחה לכף רגל וקרסול שבדק לא מצא בעיה בקרסול שיכולה לגרום לזה, והאבחנה שלו היתה שכנראה מדובר בתסמונת מדורים קדמיים כרונית, כשהטיפול לזה הוא ניתוחי.
מאחר ואני לא שש לניתוח, רציתי לשאול האם כאב שוקיים בזמן הליכה יכול להיות גם תוצאה של בעיה בגב/עמו"ש ? ואם כן מה ניתן לעשות בתחום בירור/טיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דן
ד``ר ליאור מרום06/05/2008כעקרון יכול להיות, תזדקק לבדיקת מומחה עמוד שדרה שימליץ ,לפי בדיקתו, על CT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת זנב הסוסשמחה05/05/2008
ערב טוב ד"ר, אבא שלי לפני חצי שנה עבר תאונת עבודה ונפגע בחוליה ה-3. הוא נותח ושמו לו חוליה חלופית. לאחר הניתוח נעלמו לו התחושות באיזור האגן, באיזור פי הטבעת ואיזור הפין. מה הסיכויים שהעצבים באותו המקום יתחדשו / שהוא יחלים והתסמונת תעלם בכל המקומות או בחלקם? אשמח לקבל תשובה, להתראות שמחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת זנב הסוס
ד``ר ליאור מרום06/05/2008אם חצי שנה לאחר הניתוח עדיין קיימת התסמונת שציינת, לצערי הסיכוי להתאוששות קלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפוזיסמשה04/05/2008
שלום רב.
אני בן 15 וגילו לי בגיל 12 קיפוזיס. במשך שנה שמתי חגורת בוסטון ועשיתי הידרותרפיה אך זה לא עזר כל כך.
במידה ואני יצטרך ניתוח הייתי רוצה לדעת כמה ניתוח יעלה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפוזיס
ד``ר ליאור מרום04/05/2008ניתוח לא עולה במידה ותעשה אותו בבית חולים ציבורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיני,האם עוזר?נתן04/05/2008
האם דיקור סיני יכול לעזור במקרה של כאבי גב תחתון עם הקרנה לרגלים, והאם גיל המטופל עקרוני בכל מה שקשור לתוצאות הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני,האם עוזר?
ד``ר ליאור מרום04/05/2008לא יודע לענות על שאלתך בנוגע לדיקור
גיל המטופל עקרוני לאיזה טיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בחוליה D8לימור30/04/2008
דר' שלום
לפני כשבוע וחצי אמי נפלה לאחור על גבה, לאחר כשבוע, כשהכאבים גברו היא הופנתה למיון ושם לאחר צילום רנטגן שלחו אותה הביתה בלי תוצאות צילום. היא הלכה לרופאת מכבי שהפנתה אותה לצילום ובצילום התגלה שבר בגוף החוליה D8 . הרופאה אמרה שהיא צריכה לשים עליה חגורת גב מיוחדת. לפני כשנתיים אמי כבר נפלה ושברה חוליה D12 גם אז אמרו לה לשים את אותה החגורה אך לאחר שזו לא עזרההפנו אותה לניתוח קטן בו מחדירים בלון לחוליה, מנפחים אותו ובחלל שנוצר מכניסים דבק. הניתוח הצליח ואמי הרגישה יותר טוב. עכשיו כששאלנו את הרופאה על הניתוח הזה היא התחילה לגמגם.
האם הניתוח הזה יכול להתאים גם במקרה זה? מה עדיף? האם אתה יודע על אורטופד מומחה בעמוד השדרה באיזור תל אביב שיוכל לתת חוות דעת נוספת?
בבקשה יעץ לנו מה לעשות.
תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בחוליה
ד``ר ליאור מרום01/05/2008לא ניתן לקבוע האם ניתוח כזה מתאים מבלי לראות צילומי CT
באזור תל אביב ישנם מספיק מנתחי עמוד שדרה שישמחו לתת לכם יעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואררעות29/04/2008
ד"ר שלום וברכה:
נפגעתי בת"ד לפני 7 חודשים מאז נותחתי ביד עקב שבר שהסתבך,והנני סובלת מכאבי צוואר ונימול ביד ימין וקצת גם ברגל ימין.
בemg רדיקולופתיה c6 מימין (גם בבדיקה פיזית מוסר הרופא על חולשה עצבית בצד ימין)
ביצעתי mri שהדגים יישור הלורודוזיס והמנגיומה בגוף החוליה t2 האם מדובר בגידול????
אנא אמור לי מה עליי לעשות יש לי תור לרופא רק לעוד 3 שבועות ואני ממש בלחץ
האם הmri תומך/שולל בעיה עצבית???
אודה מאוד לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רעות
ד``ר ליאור מרום29/04/2008המנגיומה היא צבר כלי דם ואינו ממאיר.
MRI יתאר האם ישנו מוקד לחץ על חוט השדרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול ממאיר בעמוד השידרה - MMמילי29/04/2008
שלום לך ד"ר,
הנני חולת מיאלומה נפוצה מזה 4 שנים - יחסית במצב סטטי. לפני כ- 8 חודשים, עקב תלונותי המרובות על שריפה באזור הבטן והגב, נשלחתי ל- MRI . נתגלה גידול ממאיר בחולייה די-5, ועברתי 10 הקרנות. לא ברור איזה גידול הוא , מאחר וסרבתי לבצע ביופסיה. היום, אני מרגישה שאותן "שריפות" ממשיכות ואף התפשטו לאזור הצלעות ומתחת לבית השחי. חששי הגדול שחו"ח
לא יחזור שוב איזה שהוא גידול לא רצוי . האם מנסיונך והידע שלך, יתכן שוב שיש דברים בגו?
תודה על תשובתך
מילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מילי
ד``ר ליאור מרום29/04/2008אין שום אפשרות לדעת מה מצבך ללא בדיקה מקפת ויסודית שתכלול CT או MRI עדכני.
ויפה שעה אחת קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליזיסליאור28/04/2008
אני סובל מכאבי גב (עם הקרנה לרגל) בעקבות תאונת דרכים מלפני שנה וקצת.
בצילום שעשיתי עולה חשש לליזיס בחוליה L3.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ליאור
ד``ר ליאור מרום28/04/2008זה לא אומר כלום ללא הוכחה לכך במיפוי עצמות או CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב ורגליםתמי28/04/2008
שלום, אני בת 24 וחצי, אני סובלת מכאבי גב תחתון ומכאבי רגלים חזקים במפרק הירך, בצדי הירך ובקרסול בשתי הרגלים, בייחוד כאשר אני במצב שכיבה, ולעיתים יש לי התקפי כאבים ממש בלתי נסבלים ואני מרגישה צורך למתוח את הרגלים,כי כך הם מתמעטים.
בערך לפני 6 שנים התחילו הכאבים, לאחר בדיקה אצל רופאת משפחה, הופניתי לבדיקת מיפוי עצמות (כל גופי) ותוצאות הבדיקות מורות על קליטה מעט מוגברת באספקט התחתון של הקלקנאוס מימין , ייתכן פלנטר פסצאיטיס. (אני לא ממש מבינה את משמעות הממצאים ומהו הטיפול הדרוש)
כמו כן, הלכתי לבדיקה אצל רופא אורטופד והוא המליץ על מדרסים. קניתי את המדרסים אבל אני לא בטוחה שזה הפתרון לכאבים, מלבד זאת, האם יש משהו מהיר יותר שאני יכולה לעשות ע"מ להקל על הכאבים?
אשמח אם תוכל לסייע לי..
יום טוב,
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב ורגלים
ד``ר ליאור מרום28/04/2008אנני עוסק בבעיות כפות רגלים, אבל יתכן שהם גורמות לכאבי הגב.
תתיעצי עם אורטופד שעסוקו כף רגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקוליוזיסיערה25/04/2008
שלום רב, אני סובלת מסקוליוזיס (לא חריף- אבל יש לי מעט!). בשבוע הבא יש לי התייעצות עם הרופא במרפאת פרופורציה לקראת ניתוח להגדלת חזה. האם עלי להעלות את עניין זה, והאם הגדלת חזה (לא משמעותית- אינני מתכוונת לשים שתל גדול אלא סטנדרטי) יכולה להשפיע על הסקוליוזיס?אשמח לשמוע חוות דעת בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יערה
ד``ר ליאור מרום25/04/2008אם עד כה לא סבלת מכאבי גב משמעותיים, שתל לא יגדיל את הסיכוי לעליה בשכיחות הכאבים (אם מדובר בשתל בגודל סביר לממדי גופך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
יערה26/04/2008עד כה לא סבלתי מכאבי גב, אני גם משתדלת לשחות פעמים שלוש בשבוע, אבל שאלתי האם שתלים יכולים לגרום להטייה נוספת של עמוד הדרה או שמא אין קשר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול עקב תוצאות בדיקותאיה24/04/2008
שלום,
אשמח אם תוכלו להוציאני מהבלבול שאני נמצאת בו. מתנצלת מראש על אורך ההודעה...
סובלת מכאבי גב כרוניים לאורך שנים. לאחר כיפוף לא טוב לפני חודשיים עם סימפטומים של כאבי תופת בגב תחתון, הקרנה לצד שמאל של השוק ברגל שמאל וחוסר תחושה בכל הצד הקדמי של השוק מהברך ומטה, נשלחתי לביצוע של CT ולאחר מכן MRI. אני מבולבלת עקב התוצאות של שתי הבדיקות אשר הנן לפניכם:
CT מחודש מרץ –
1. שינויים ניווניים במפרקים הפצטליים.
2. בלטים של הדיסקים הבין-חולייתים L3-L4, L2-L3 גורמים להטבעה של גבולו האחורי על השק הטקאלי.
3. בלט ופריצה של הדיסק הבין-חולייתי L4-L5 גורמים להטבעה של גבולו האחורי על השק הטקאלי ולמלאות בתעלה הנויראלית השמאלית. מלאות ברצסוס הלטראלי השמאלי של L4.
4. בלט ופריצה של הדיסק הבין-חולייתי L5-S1 גורמים להטבעה של גבולו האחורי על השק הטקאלי ולמלאות בתעלה הנויראלית השמאלית.
5. קשרית שמורל קטנה ב-L4.
6. יישור הלורדוזיס, שינויים ספונדליטיים קלים.
ואילו תוצאות MRI מאפריל:
עמדה לורדוטית שטוחה של הקטע המותני.
קונוס מידולרי מסתיים בגובה D12-L1.
שינויים ניווניים בדיסקים הבין חולייתיים בגובה L4-L5 ו- L5-S1 הנראים צרים יותר ומיובשים יותר. קשר שמורל בלוחית העליונה של חוליה L4.
שינויים ניווניים בלוחיות השכנות בגובה L4-L5.
בחתכים האקסיאלים:
בגובה L1-L2 – מבנה שמור.
בגובה L2-L3 – מבנה שמור.
בגובה L3-L4 – מבנה שמור.
בגובה L4-L5 – בלט דיסקלי פורמינאלי וחוץ פורמינאלי שמאלי עם היצרות הפורמן השמאלי ולחץ על השורש L4 משמאל.
בגובה L5-S1 – בלט דיסקלי פורמינאלי שמאלי עם לחץ על השורשים L5 ו- S1 משמאל. הרושם הוא ששורש L5-S1 משמאל הוא שורש משותף.
בסיכום: ממצאים משמעותיים ב- L4-S1 כמתואר.
שאלתי על מה מסתמכים בדרך כלל וכיצד ב-CT ישנם ממצאים שאינם מופיעים ב-MRI והשאלה הכי חשובה האם המצב הנ"ל מחייב ניתוח כפי שנאמר לי ע"י אורטופד (שראה רק את ה-CT). ושוב התנצלות על אורך ההודעה. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: איה
ד``ר ליאור מרום24/04/2008אין כל בלבול בין CT ל MRI, לפי הציטוט ישנם ממצאים דומים.
החלטה על ניתוח נעשית על סמך קורלציה בין ממצאים קלינים להדמיה ולאחר שמוצו אפשרויות הטיפול השמרני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד דבר קטן...
איה25/04/2008איך זה שפריצות הדיסק שמופיעות ב-CT אינן מופיעות ב-MRI או שמא יש להם שם אחר? ואיך זה שהבלטים בחוליות L2-L4 לא נראים ב-MRI? תודה על התייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: איה
ד``ר ליאור מרום25/04/2008דיסק הוא דבר חי, ויתכן הבדל בצורתו בהבדל של חודש מבדיקה אחת לשניה.
ושנית, הפענוח יכול להתבצע על ידי רופא אחר שיכול לפענח בצורה קצת שונה CT או MRI וזה נקרא :
INTEROBSERVER BIAS* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב עם הקרנה לרגליםנתן24/04/2008
לאימי,בת 76,החלו כאבי גב תחתון עם הקרנת כאבים לרגלים, מה שמקשה עליה בהליכה או עמידה ממושכים. מה הטיפול המומלץ, תרופתי, או אחר שהיא יכולה להשתמש בו.אודה לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב עם הקרנה לרגלים
ד``ר ליאור מרום24/04/2008אין לצערי רפואה אינסטנט, עליך לפנות לבדיקה והערכה של מנתח עמוד שדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון עם הקרנה לרגלייםשי23/04/2008
שלום
אנין בן 43 .לפני שנה וחצי לערך לאחר תנועת כיפוף חדה במהלך התקף שיעול לאחר שפעת נתפס לי הגב ורק לאחר יום שלם במיטה יכולתי לזוז.מאז ועד היום אני סובל מכאבי גב תחתון עזים עם הקרנה לרגליים ועם הפוגות לסירוגין.בדיקת סיטי גב תחתון היתה תקינה בבדיקת MRI נמצא:
"אין עדות לתמט או תזוזה,תעלה ספינלית ברוחב תקין,בגובה L5-S1 מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי ,חוט השדרה בסיומת תקינה,אותות תקינים ממח עצם חולייתי "
האם ממצא של בלט דיסק עם לחץ על השק מסביר את הכאבים וכיצד ניתן לטפל בזה אם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון עם הקרנה לרגליים
ד``ר ליאור מרום23/04/2008ממצא של בלט דיפוזי עם לחץ על השק עשוי להסביר בחלקו תופעות כאלו.
על מנת לראות כיצד ניתן לטפל בזה עלי לראות את ה MRI ולבדוק אותך, דרכי הטיפול מגוונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)