מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בעיות ספיגה בילד בן שנתייםאני29/06/2011
בני בן שנתיים נמוך מאוד במשקל ובגובה.
זה התחיל אצלו כאשר עברתי מהנקה לתחליף חלבי. (בגיל 4 חודשים) הוא הגיב לזה לא טוב וכך גם לצמחי. העבירו אותנו לנורמיגן והוא עדיין המשיך להקיא ולשלשל. - חודש וחצי הוא סבל מהקאות, שילשולים וכאבי בטן עזים, דבר אשר גרם לו לרדת ירידה דרסטית במשקל ואף להיות אפטי. בגיל חצי שנה הוא אושפז ולמעט בדיקות כלליות כגון דם, שתן וצואה- לא נעשו בדיקות מקיפות לאיבחון הבעיה. בני אובחן כרגיש/אלרגי לחלב ולסויה. לא האריך באבחנותיהם השגויות של הרופאים במקום, אך רק אספר לך שביה"ח החליט לשחרר את בני בכל-זאת והמליץ להמשיך בנוטרמיגן, על אף שהוא הקיא ושילשל גם כאשר אכל נוטרמיגן.
מאז אשפוזו (גיל חצי שנה) ועד גיל 10 חודשים, בני הוסיף להקיא לעיתים קרובות (שלוש-ארבע פעמים בחודש, לעיתים אף יותר), ולשלשל כל הזמן!! בגיל 10 חודשים, בשל הדרדרות במצבו הגענו פעם נוספת למיון (בבי"ח אחר...) הפעם התייחסו אלינו יותר ברצינות וקבעו לנו פגישה במרפאת גסטרו ילדים. לאחר בירורים (בני היה בן שנה), הוחלט להעבירו ל"ניאוקייט" - רגיל עד גיל שנה. אציין כי במשך כל הזמן הזה בני עלה עליה איטית מאוד במשקל, והיה נמוך מאוד ביחס לאחוזון. במשך כל הזמן הזה בני בקושי אכל אוכל מוצק ואם היה אוכל זה היה בכמויות קטנות ובדר"כ הוא לא הגיב לזה טוב- הקיא את האוכל בשלמותו גם לאחר כמה שעות, לעיתים לאחר יממה!!!
כאשר ניסיתי להעבירו ל"ניאוקייט אדוונס" המותאם יותר לגילו, וגם זול יותר- בני שוב החל לשלשל. לכן, הוחלט להשאירו עם הנאוקייט הרגיל שהוא מזון מפורק יותר.
על מנת שבני יעלה במשקל סירבה הדיאטנית שלו לתת לו אוכל מוצק למעט ארוחה אחת ליום (מגיל 10 חודשים ועד גיל שנה ו-7 חוד'!!) ובכל זאת - זה לא עזר! בני הוסיף לעלות במשקל באיטיות רבה...
כיום הוא אוכל מגוון יותר ואני גם מגבילה אותו במתן ניאוקייט כדי שיאכל יותר מוצק. הבעיה היא שאני חוששת שהוא לא סופג את האוכל בגוף כי הוא כל הזמן רעב. אנסה להסביר: אני מביאה לו לחם עם טחינה למשל, או ארוחה בשרית (קציצה ופתיתים, לדוג') הוא אוכל חצי או את הרוב ולפעמים אפילו מנה שלמה, אבל מיד אח"כ או עד שעה הוא כבר צועק שהוא רעב. ואני לא מבינה איך זה יתכן? ראשית, אני לא רואה עליה במשקל, על-אף שהוספתי מזונות מוצקים. ושנית, הוא רעב כאילו לא אכל כלום!!! זה ממש מתחיל להלחיץ אותי!
אני חוששת שמדובר בבעיה של אי ספיגת האוכל והייתי רוצה לשמוע את דעתכם בעניין וכן לדעת מה זה אומר הבעיה הזו? איך מאתרים אותה? וכיצד אפשר לפתור אותה????
אציין שכל עוד הוא ינק הוא עלה יפה במשקל. עוד אציין שהתפתחותו השכלית והמוטורית תקינה, ב"ה. משקלו כיום עומד על 9,500 כאשר בגיל שנה וחודשיים משקלו היה 8,495. נולד בניתוח קייסרי בשל האצות בדופק העובר, חום אימהי ומים מקונאליים. משקלו בלידה היה 2,930
בתודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ספיגה בילד בן שנתיים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר29/06/2011בנך עלה במשקל כ 1 קג במשך 10 חד , עליה הנחשבת בתחום הנורמה. כדי לתת יעוץ ולבדוק תת ספיגה הוא צריך להראות במרפאת גסטרו. היעוץ לא יכול להינתן באינטרנט. מאחר ואת במעקב מרכז כלשהו רצוי להפנות השאלות למרכז זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)