מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- צליאקאמא28/07/2011
שלום רב
אני מאובחנת כחולת צליאק מגיל 4 חודשים ( טופלתי שנים אצל ד"ר בוינובר) כיום בת 37 אמא לשני ילדים ( ללא צליאק לפי בדיקות דם).
יש לי שתי שאלות:
הראשונה- אני שומרת על דיאטה נטולת גלוטן אבל אוכלת מוצרים אשר יש עליהם את הסימון "עלול להכיל". חשוב להזכיר שהסימון הזה הגיע לעולמינו לא מזמן וכשאני גדלתי זה לא היה קיים וכמובן שאכלתי מוצרים שאין בהם חיטה/גלוטן אבל היום מופיעים כ"עלולים להכיל". אני לא סובלת מסימפטומים כאבי בטן או שלשולים אבל חולי הצליאק ה "חדשים" ממש המומים מכך שאני אוכלת מוצרים אלה וטוענים שאני פוגעת בעצמי ואפילו חס וחלילה עלולה לחלות בסרטן המעי. האם הם צודקים????
שאלתי השניה, בגלל עייפות בתקופה האחרונה בצעתי בדיקות שגרתיות. כל המדדים היו בטווח הנורמה , המוגלובין 13.4 וB12 295. ( הטווח הוא 211-911). האם זה נחשב מדד נמוך? האם זו יכולה להיות הסיבה לעייפות חוץ מ"מרוץ החיים", עבודה ילדים וכו'?
תודה מראש
צליאקית ותיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק - תגובה
ד''ר בתיה וייס28/07/2011בדיקת ה B12 בנורמה.
המוצרים המסומנים "עלול להכיל" קרוב לודאי שמכילים כמות מזערית המותרת, אך אין לדעת כמובן. ניתן לעקוב אחר בדיקות הדם לצליאק ואם הן תקינות קרוב לודאי שאין נזק משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)