2 שאלות של אמהות טריות

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• 2 שאלות של אמהות טריות
    ליאור
    06/09/2011

שלום,
    יש לי שתי שאלות של שתי אמהות טריות ואובדות עצות :-)
    1. תינוק בן 4 חודשים ניזון מסימילאק מהלידה, אוכל 5 ארוחות ביום כל 4 שעות, לרוב 150-210 מ"ל בכל ארוחה ללא שום בעיות מיוחדות. בימים האחרונים אוכל 120 ואז מתחיל להראות התנגדות וחוסר שביעות רצון. רוצה להמשיך לאכול אבל נלחם ומתנגד. אחרי הפסקה של 10-15 דקות ממשיך לאכול ומסיים כמות רגילה (150-210). למה זה קורה? יכול להיות שהוא לא ממש רעב כשהארוחה מתחילה? יכול להיות שכואב לו משהו? גזים???

2. תינוקת בת 3 חודשים ושבוע ניזונה מסימילאק מהלידה, אוכלת 4 פעמים ביום כל 3.5-5 שעות לפי דרישה שלה, 140-180 מ"ל בארוחה. בעבר האכלתי אותה כל 4 שעות בדיוק דבר שהוביל להתנגדויות וכאבי בטן מצידה ולאחר התייעצות עם פרופ' לגסטרו ילדים התחלתי להאכיל רק לפי דרישה שלה לאוכל (לא משנה כמה זמן עבר מהארוחה) והבעיה נפתרה לחלוטין. בימים האחרונים התחילה להשמיע קולות של מאמץ בין הארוחות, כמו הקולות שמשמיעה לפני שעושה קקי, אבל כמעט ללא הפסקה. חשוב לציין שהיציאות תקינות, קקי פעם ביום ללא שינוי יוצא דופן מימים קודמים. גם הפליטות התגברו בימים האחרונים, בדרך כלל פולטת פעם פעמים אחרי הארוחה ובימים האחרונים מגיע אפילו ל 5-6 פליטות אחרי כל ארוחה. מה לא בסדר? יכול להיות שהיא עדיין רעבה אחרי ארוחה? (אני מכינה בקבוק של 180 והיא מסיימת אותו) יכול להיות שהיא מלאה מדי? אכלה מעבר למה שבאמת היתה צריכה? משהו כואב לה?

אשמח לעזרתכם בנושא, תודה רבה מראש.
    ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות של אמהות טריות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 שאלות של אמהות טריות - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    07/09/2011

מומלץ לא להעמיס בהאכלה. כמות עודפת תגרום לתלונות שהבאת. ישנן תקופות שתינוק אוכל יותר טוב ולעתים פחות טוב- לא הייתי מתחיל בטיפולים או ברורוים מיותרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו