מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- עצירות בתינוק בן 10.5שירי23/01/2008
שלום,
בני בן 10.5 חודשים, סובל מעצירות כ-3 חודשים (מאז שהוא אוכל מוצקים באופן מסודר).
היינו אצל הרופא מס' פעמים (בכל הפעמים, הוא אמר שהבטן שלו רכה והוא לא רואה פצעים בפי הטבעת). בפעם הראשונה, קיבלנו נרות גליצרין שעזרו רק פעם אחת, בשאר הפעמים הנר היה יוצא כמו שהוא לאחר מס' שעות (איך זה יכול להיות שהנר לא התמוסס?)
לאחר מכן, קיבלנו שמן פראפין והפניה לבדיקת דם בכדי לבדוק תת פעילות של בלוטות התריס.
התשובות יצאו תקינות.
לאחר מס' ימים של מתן חצי כפית שמן פראפין פעמיים ביום, בשילוב עם עיסויים בבטן היו לו יציאות כואבות מאוד, אבל לפחות משהו יצא. לאחר שבוע, כבר היו לו יציאות סדירות כל יום ללא עזרה.
וכך היה שבוע. עכשיו, שוב הוא לא עשה קקי כבר שבוע והוא מקבל עדיין שמן פראפין.
הרופא הפנה אותנו לגסטרואנטרולוג בכדי לבדוק חשש למחלת הירשפרונג.
השאלות שלי הם:
1. מאז העצירות, אני מאוד מקפידה על תזונתו, שזה אומר שהוא לא אוכל בננות, אורז וכל מיני דברים שגורמים לעצירות. כמו כן, הורדתי את כל המוצרים מקמח מהתפריט שלו. הוא גם מקבל כל יום חליטות מעלי מרווה (הבנתי שזה אמור לעזור לעצירות) וכן מחית או מיץ שזיפים. ניסיתי לתת לו מיץ עגבניות בעצת הרופא, אך נראה לי שזה רק החמיר את הבעיה.
בנוסף למוצקים, הוא עדיין ניזון מחלב אם.
לפי מה שקראתי על מחלת הירשפרונג, גם עם שמן הפראפין הקקי לא היה יוצא אלא אם כן הוא מאוד רך ואז הוא פשוט גולש החוצה, והקקי שלו לא יוצא רך.
האם יש סיבה להעביר אותו בדיקות למחלה זו?
2. מה עוד יכול לגרום לעצירות? יכול להיות שזה פשוט יעבור עם הגיל כי הקיבה שלו עדיין לא בשלה לעכל את כל המוצקים שהוא אוכל?
3. האם תוספת של מוצרים מחיטה מלאה או אורז מלא יכולים לעזור, או שהם רק יגבירו את העצירות?
4. האם יש משהו שנראה לכם שהרופא פיספס?
אני רוצה רק לציין שבתקופה שבה הוא ינק הוא היה עושה קקי אחת לשבוע ואמרו לי שזה בסדר מכיוון שהוא מעכל את כל הרכיבים בחלב האם.
בתודה מראש על המענה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
פרופ` יורם בוינובר23/01/2008ממליץ על פרפין בכמות כזו שתגרום ליציאה כל יום. באשר לכלכלה אני ממליץ על ירקות- רסק טרי ומבושלים. שתיה מספקת. כל יתר המניפולציות מיותרות. בדכ התופעה חולפת עם הזמן. ללא תגובה יזדקק לעבור בדיקות לשלילת הירשפרונג. בתינוקות צריך סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה. האם ההמלצה
שירי24/01/2008היא לא לתת לו פירות, מוצרי חלב, חלמון, קטניות ועוף? אם כן, ממה הוא יקבל ברזל וחלבונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)