כאבי בטן כרוניים ושלשולים לילדה

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן כרוניים ושלשולים לילדה
    רעות
    07/02/2008

פרופסור נכבד,

בתי בת 10, סובלת חודשים רבים מכאבי בטן גם ברום הבטן וגם באמצע הבטן. שלשולים במשך השבוע הפכו לעניין שבשגרה וגם כשהיא בשרותים כואבת לה הבטן. יש לציין שהיא ילדה טמפרמנטית די לחוצה וסובלת מליחה ואף סתום.
    הייתי אצל שני פרופסורים מומחים בגסטרו לילדים. האחד עומד על כך שמדובר בתסמונת המעי הרגיז והשני חושב שיתכן שצריך ברור מעמיק יותר ממה שבוצע. יש לציין שבוצעו לה כלל בדיקות הדם כולל כאלה לאיתור צליאק, קוליטיס ועוד. בוצע גם US ולא ראו משהוא מיוחד.
    בכל זאת אני מאד חוששת ודואגת, האם הרופאים מפספסים משהוא?
    שיניתי לה תזונה וניסיתי כמעט כל הטיפולים האלטרנטיביים כדי להפסיק התופעה.

רציתי לשאול דבר ראשון האם יתכן שילדה הסובלת כל יום מכאבי בטן ומדי שבוע מספר פעמים מצואה מימית וכאבי בטן במהלך היום (לא הלילה) זה מאפיין מעי רגיז?

דבר נוסף, יש לי ביטוחים פרטיים ואני יכולה לממן לה כמעט כל בדיקה. לא הייתי רוצה בדיקות פולשניות ו CT האם אפשר לעשות MRI כדי שנהיה רגועים?

תודה רבה לתשובתך
    רעות
    כל יום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דבר נוסף - הליקובקטור יצא שלילי

רעות
    07/02/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרעות

פרופ` יורם בוינובר
    10/02/2008

לפי התאור שנתת היא עברה מרבית הבדיקות. זה שיש לך בטוחים אינו אומר שצריך לעשות כל בדיקה הקימת ברפואה. אני הייתי מצמיד אותה לדיאטנית טובה שתקבל מהילדה יומן של התזונה שלה במשך שבוע. לעתים קרובות הדבר מגלה מזונות כמו יתר פחמימות , מיצים או מסטיק שיכול לעשות פרובוקציה לשלשול. מבחן נשיפה פשוט יכול לגלות מציחת יתר של חידקים במעי הדק. לעתים גם רצוי קורס של פלגיל עם קל בטן להפסקת התופעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו