דם בצואה לתינוקת

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• דם בצואה לתינוקת
    עדי
    15/08/2012

שלום רב,
    בתי בת חצי שנה. לפני כשלושה חודשים היה לה מקרה בודד של דם בצואה. בבדיקה אצל רופא ילדים לא נמצאה פיסורה והומלץ רק מעקב. לאחר כחודשיים היה מקרה של רירית דם מעורבת דם אדום וטיפה שחור. לאחר מקרה זה נבדקה בשנית ע"י רופאי גסטרו וילדים ושוב לא נמצאה פיסורה. הומלץ כי אפסיק לאכול מוצרי חלב למשך חודש. במהלך חודש זה גברה התדירות של הופעת הדם (אך לא נראה יותר דם שחור).כמות הדם קטנה ומופעיםה לרוב ככתמים. כיום יש לפחות פעמיים בשבוע דם ברור בטיטול ולעיתים אם אני טיפה יותר "חופרת" בפנים אני גם יכולה למצוא דם בטיטולים שנראים נקיים. אחרי חודש חזרנו לרופא שאמר כי יתכן ובכל זאת ישנה פיסורה קטנה אך הוא לא בטוח (למרות שהיא לא סובלת מכאבים בעת יציאות) ובינתיים לחכות עוד שבוע שבועיים ללא מוצרי חלב ולמרוח משחה לפיסורה. פרט לכך מדובר בילדה בריאה, אשר אוכלת ועולה יפה במשקל. אני כבר ממש עובדת עצות. מה עוד יכולה להיות הבעיה? האם יש צורך בבדיקות פולשניות? הרי מדובר בתינוקת כ"כ קטנה שאני חוששת מבדיקות כאלו.
    אשמח לעזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה לתינוקת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמונה

עדי
    15/08/2012

שכחתי לציין כי התמונה הקודמת היא של המקרה הבודד של הדם המעורב בדם שחור.
    פה אני מצרפת דוגמא של טיטול עם דם כפי שמופיע בחודש האחרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה לתינוקת - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    17/08/2012

לפי התיאור והתמונה לא הייתי נוקט בשינוי כלכלה לא של התינוקת ולא שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו