מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- הקאות ושילשוליםדנה10/10/2012
שלום,
בני בן שנה וחודש, בריא באופן כללי, באחוזון 65 במשקל ו- 80 בגובה. מתפתח מצוין.
בגיל 4-5 חודשים אובחן כסובל מרגישות לחלב (אי-סבילות) - מה שהתבטא בהקאות ושילשולים כשעה לאחר שאכל מוצר חלבי (סימילאק חלבי גרם לפליטות מאסיביות).
כמובן שעברנו לאיזומיל. מאז הכל היה תקין, ומופעי ההקאות חלו בגלל וירוס בטן ותו לא.
לפני כשבוע בני ככל הנראה שוב סבל מוירוס בטן (זה קורה לעיתים קרובות) והקיא המון פעמים במשך כמה שעות, ומאז התאושש.
משום מה במהלך כל השבוע האחרון, על אף שהוא חיוני, משחק ופעיל, ישן טוב וחזר לתיאבון תקין, הוא משלשל אבל רק פעם אחת ביום (ממש מים) ולעיתים ממש קרובות מקיא בתום הארוחה. הערב ראינו שבקיא שלו מופיע גם אוכל מארוחת הצהריים (אוכל בגן, והקיא מכיל חתיכות מזון שככל הנראה מעידות שהוא לא לועס היטב...יש לו 8 שיניים, ללא טוחנות).
ללא ספק הוא ירד במשקל, ואמנם יש לו 'מאגרים', אבל אני מודאגת שאולי זה מצביע על אלרגיה למזון (אין מופע אחר מלבד הקאות ושילשולים) או חיידק כלשהו ב- GI tract...
אציין שלפני כ- 3 חודשים נבדק ויצא חיובי לסלמונלה, אך לפני כחודש הבדיקה חזרה שלילית.
בנוסף, החל מלפני חודש, החל לאכול לחם עם גבינה לבנה/ מעדני "שטוזים"/"גמדים", והרבה מאוד פעמים שאכל את אלה, לא היתה שום תגובה המעידה על רגישות.
בדיקת אלרגיה לחלב הוכיחה שהוא איננו אלרגי.
אשמח לקבל כל הצעה להמשך בירור/ טיפול.
לא נראה לי סביר שהוא מקיא מדי יום ומשלשל בתדירות מוזרה (שכן כשאדם סובל משילשולים, בד"כ נאלצים להיצמד לאסלה, ולא סובלים מיציאה מימית אחת ביום).
תודה רבה ואני מתנצלת על האריכות, אך לא רציתי להשמיט פרטים חשובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות ושילשולים - תגובה
פרופ` יורם בוינובר13/10/2012מצב לאחר זיהום יכול להיגרר גם שבועות. לפי התיאור שנתת הייתי משגיח בסבלנות ולא מבצע בדיקות או טיפולים ספציפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)