הקאות ושילשולים

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• הקאות ושילשולים
    דנה
    10/10/2012

שלום,
    בני בן שנה וחודש, בריא באופן כללי, באחוזון 65 במשקל ו- 80 בגובה. מתפתח מצוין.
    בגיל 4-5 חודשים אובחן כסובל מרגישות לחלב (אי-סבילות) - מה שהתבטא בהקאות ושילשולים כשעה לאחר שאכל מוצר חלבי (סימילאק חלבי גרם לפליטות מאסיביות).
    כמובן שעברנו לאיזומיל. מאז הכל היה תקין, ומופעי ההקאות חלו בגלל וירוס בטן ותו לא.
    לפני כשבוע בני ככל הנראה שוב סבל מוירוס בטן (זה קורה לעיתים קרובות) והקיא המון פעמים במשך כמה שעות, ומאז התאושש.
    משום מה במהלך כל השבוע האחרון, על אף שהוא חיוני, משחק ופעיל, ישן טוב וחזר לתיאבון תקין, הוא משלשל אבל רק פעם אחת ביום (ממש מים) ולעיתים ממש קרובות מקיא בתום הארוחה. הערב ראינו שבקיא שלו מופיע גם אוכל מארוחת הצהריים (אוכל בגן, והקיא מכיל חתיכות מזון שככל הנראה מעידות שהוא לא לועס היטב...יש לו 8 שיניים, ללא טוחנות).
    ללא ספק הוא ירד במשקל, ואמנם יש לו 'מאגרים', אבל אני מודאגת שאולי זה מצביע על אלרגיה למזון (אין מופע אחר מלבד הקאות ושילשולים) או חיידק כלשהו ב- GI tract...
    אציין שלפני כ- 3 חודשים נבדק ויצא חיובי לסלמונלה, אך לפני כחודש הבדיקה חזרה שלילית.
    בנוסף, החל מלפני חודש, החל לאכול לחם עם גבינה לבנה/ מעדני "שטוזים"/"גמדים", והרבה מאוד פעמים שאכל את אלה, לא היתה שום תגובה המעידה על רגישות.
    בדיקת אלרגיה לחלב הוכיחה שהוא איננו אלרגי.
    אשמח לקבל כל הצעה להמשך בירור/ טיפול.
    לא נראה לי סביר שהוא מקיא מדי יום ומשלשל בתדירות מוזרה (שכן כשאדם סובל משילשולים, בד"כ נאלצים להיצמד לאסלה, ולא סובלים מיציאה מימית אחת ביום).
    תודה רבה ואני מתנצלת על האריכות, אך לא רציתי להשמיט פרטים חשובים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקאות ושילשולים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקאות ושילשולים - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    13/10/2012

מצב לאחר זיהום יכול להיגרר גם שבועות. לפי התיאור שנתת הייתי משגיח בסבלנות ולא מבצע בדיקות או טיפולים ספציפיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו