קוליטיס ,מעי רגיז וגסטריטיס

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• קוליטיס ,מעי רגיז וגסטריטיס
    נערה
    01/03/2008

שלום ד"ר\ פרפ' נכבד\ת!
    אני סובלת מקוליטיס כרונית ,שאובחנה על ידי רופא גסטרואנטרולוג בבדיקת קולונוסקופיה פולשנית
    רגילה ,לאחר מכן נמצאה בביופסיות דלקת המעי הגס ,דלקת כרונית.
    הרופא נתן לי פנטסה למשך חודש, בהתחלה עזר לי ,ואחר כך כבר לא .
    לאחר שלושה חודשים או חודשיים הוא נתן לי בודזון לשישה שבועות ועכשיו עוד מעט אני מסיימת אותו,
    אבל אני עדיין מרגישה נורא ביותר
    כל בוקר יש לי כאבי בטן יציאות רכות\ שלשולים וכאילו לא עוזר כלום ...
    וגם אבחן תסמונת המעי הרגיז ,אבל הוא אמר שהוא לא בטוח ממש.
    ובכל מקרה ניסה לתת לי תרופות למעי רגיז כמו קולוטאל ואלטרולאט ,שרק החמירו את הרגשתי
    גרמו לי לשלשולים שלוש פעמים ביום .... התקשרתי לרופא והוא אמר לי להפסיק לקחת.
    וגם הוא אבחן אצלי על ידי גסטרוסקופיה גסטריטיס כרונית דיפוזית חריפה ,הוא נתן לי לוסק ואחר כך לנטון שלא ממש הועילו לי.
    גם ניסה פרוביוטיקה ,שלא עשתה כלום .
    התייעצתי עם עוד רופא גסטרואנטרולוג, והוא טען ,שלא יכול להיות שלאדם אחד יש גם קוליטיס וגם מעי רגיז ,והציע לי לעשות שוב קולונוסקופיה ,כדי לודא אם יש חשד לקוליטיס כמו בבדיקה הראשונה.
    אבל אני לא רוצה שוב ,זו בדיקה קשה ביותר.
    מה עושים? האם אפשרי הדבר שלבן אדם אחד יש גם קוליטיס וגם מעי רגיז?
    וגם שכחתי לציין שגם יש לי צרבות אחרי כל אוכל ,ובחילות והרגשה מוזרה של כזה גירוי לא טוב בקיבה והרגשה של רעב כל היום וקרקוריי בטן מוזרים גם אחרי ארוחה מספקת, גם אין לי תיאבון שכחתי לציין
    ואני מאוד מעריכה את הרופא שלי ,שיהיה בריא, אבל לא נעים לי כאילו לפקפק בוכשאני מתערבת בהחלטותיו...
    אז מה עושים ?
    יום טוב וכול טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוליטיס

פרופ` יורם בוינובר
    03/03/2008

כן זה אפשרי שיהיה מעי רגיז ומחלת מעי דלקתית כרונית כמו שלך. עם זאת לפי הממצאים שציינת עד כה נראה שמחלתך הראשונית אינה בשליטה מליאה. הממצא בקיבה יכול לרמוז על שינוי האבחנה למחלת קרוהן. את צריכה המשך ברור אצל הגסטרואנטרולוג שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב!

נערה
    04/03/2008

אבל הרופא גסטרואנטרולוג הוא טוען שאין לי קרוהן ,כי הוא בדק זאת על ידי סי טי פרוטוקול קרוהן וגם קולונוסקופיה.
    אבל האם יכול להיות שדבר כזה שקרוי כרוני, אף פעם לא יעבור לי אחרי כל התרופות שלקחת כבר?
    {לוסק, לנטון,קולוטאל,פנטסה,בודסוןואלטרולאט}
    ועוד שאלה איך יכול להיות מצב כזה שאובחנה אצלי תסמונת המי הרגיז ,ובכל זאת כשאני לוקחת תרופות למעי רגיז הן רק מחמירות את הרגשתי? האם אפשרי הדבר?

בתודה מראש על תגובתך.
    יום טוב לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו