אבחון צליאק לילדה בת 9

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• אבחון צליאק לילדה בת 9
    קשקשנית
    04/03/2008

בתי בת 9 סובלת כבר שנתיים מכאבי בטן לא היסטריים, אבל כאבים. בחודש האחרון התווספו שלשולים. סבלה גם מהאטה בצמיחה בשנתיים האחרונות. ברזל נמוך מאוד (המוגלובין 10.4 ופריטין 3). כל בדיקות הצואה היו תקינות. אתמול בערב הגיעו תוצאות של בדיקת דם שהראו Endomysial Ab חיובי במהול 1:160 (משמעות קלינית החל מטיטר 1/5) וגם TransGlutaminase (IgA Ab גדול מ-100 U/ml. לא הייתה בעיה בImmunoglobullin A (תקין - 131). הרופא טוען שזה מספיק כדי לאבחן צליאק, ושצריך לעבור לדיאטה ללא גלוטן במיידי. ואני שואלת אתכם: האמנם? מדוע הוא מוותר על ביופסיה (שאותי זה משמח אבל אולי זו טעות)? אני לא רוצה לעבור לדיאטה נ"ג עד שאדע בוודאות שלא צריך ביופסיה, כי אין לי כל כוונה להתחיל בדיאטה ולהחזיר אח"כ לתזונה רגילה וכו'. אשמח לתשובה מקצועית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון צליאק לילדה בת 9

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צליאק

פרופ` יורם בוינובר
    04/03/2008

לצערי אני חולק על רופאך. ההוכחה לצליאק לאחר הבדיקות שביצעת היא על ידי ביופסיה של מעי דק. רק לאחר קבלת תוצאות הביופסיה הייתי מתחיל בדיאטה. אלו ההנחיות המקובלות כיום לאיבחון צליאק בילדים ומבוגרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה+עוד שאלות

קשקשנית
    05/03/2008

תודה על תשובתך. דיברתי עם גסטרו' ילדים וקבעתי תור מהיר בתקווה להביא לסיום מהיר של האבחון. יש לי כמה שאלות חשובות: האם אחרי דיאטה ללא גלוטן אמורה הילדה להשיג את הגדילה שהואטה מאוד בשנתיים האחרונות? האם בינתיים עליה להמשיך בכדורי ברזל שקיבלה בגלל האנמיה? האם לחכות עם הדיאטה עד תוצאות הביופסיה או שאפשר להתחיל מיד לאחר קיומה? האם בביופסיה מסתכלים גם על קיבה ועל דברים נוספים? מאין לוקחים את הביופסיה? ואחרונה חביבה: האם כדאי לבני משפחה אחרים להיבדק גם אם אינם סובלים מהתסמינים (עד היום לא היו ידועים מקרים של צליאק במשפחה)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו