מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בעיות בעכול שלא נגמרות להן.נערה24/03/2008
שלום ד"ר \פרופסור יקר!
אני בת 18 עוד מעט ,סובלת מכמה דברים ,אך עדיין לא ברור בודאות מה הם.
אני עברתי ברור של מערכת העיכול ,שכללו בדיקות דם ,ביוכימיה אינדוקרינולוגיה תססים ושונות וכו שיצאו כולן תקינות בדיקת צואה שיצאה תקינה ללא הליקובקטר פילורי .
לאחר מכן עברתי גסטרוסקופיה שהדגימה גסטריטיס כרונית חריפה דיפוזית ובביופסיות גם כן יש דלקת בקיבה והיפרפלזיה פובאולרית קלה. ביופסית תרסריון תקינה. הגסטרו אנרטרולוג נתן לי לוסק ולא עזר בכלל לאחר מכן לנטון שגם לא עזר לי.
גם עברתי בדיקת סי טי בפרוטוקול קרוהן ,שהוא יצא תקין.
ואחר כך עברתי קולונוסקופיה ,סגמו וגם למעי דק ,המראה היה תקין ,אך בביופסיות אבחנו קוליטיס כרונית מיקרוסקופית בלתי ספציפית ,נתן לי פנטסה 500 מ"ג ,עזר לי בשבועיים ראשונים ולאחר מכן כבר לא. השלשולים והבחילות המשיכו לאחר מכן אבחנו שיש לי מעי רגיז ,ונתנו קולוטאל שרק החריף את המצב .{גרם לשלושה שלשולים ביום} אז הפסקתי. לאחר מכן נתנו בודזון שעזר בשלושה שבועות ראשונים ,ואחר כך כבר לא. ולאחר מכן נתנו שוב פנטסה 1 גרם גרנולות ,שלא עושה שנוי בכלל
והמליץ על בדיקת קפסולה למעי דק כחשד למחלת מעי דלקתית {כנראה התכוון לקרוהן}
וגם נטלתי אלטרולט למעי רגיז ולא עשה לי טוב . שוב גרם לי שלשולים.
אני סובלת מכל אלה כבר כמעט שנתיים ,ואושפזתי מספר רב של םפעמים בעקבות כך ,נסיתי פרוביוטיקה לא עזרה לי וגם אנשור פלוס וג'וניור שגרם לי שלשולים. אני סובלת מכאבים ברום הבטן וגם בבטן תחתונה לאחר אוכל ולפני אוכל . ודקירות בקיבה וגרוי בקיבה והרגשות של רפלוקס כמו רוק צהוב כתום חום כזה לאחר שינה או מנוחה. ושלשולים יומיומיים פעם עד פעמיים או ארבע פעמים ביום. האם אפשר להקל על כל הסבל הזה דרך איזו תרופה שלא נסיתי? אולי משהו חזק יותר ?
האם זה ייגמר מתישהו? אני כבר לא יכולה יותר לסבול זה כואב מאוד .
תודה מראש על תגובתך.
וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיכול
פרופ` יורם בוינובר24/03/2008עם סיפור מסובך שכזה רק הגסטרואנטרולוג המטפל המכיר את כל הפרטים והבדיקות יכול להתמודד. נושא הקפסולה חשוב להמשך הברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תעזור כאן קפסולה?
נערה25/03/2008כי אני בכלל לא יודעת מה בדיוק יש לי
דלקת מעיים ,מעי רגיז ? אולי קרוהן?
מה תפקיד הקפסולה כאן במקרה שלי?
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)