עצירות לתינוק

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• עצירות לתינוק
    מיכל בלומנפלד
    26/03/2008

הבן שלי בן חודשיים וחצי סובל מעצירות. מהיום שהוא נולד היציאות שלו היו פעם ביומיים, בשלב מסויים היציאות נעשו קשות והוא התחיל לעשות קקי רק מתי שמורידים לו חיתול ומכווצים לו רגליים ורק פעם ביומיים בערך. לפני שלושה שבועות הלכנו לרופאת גסטרו שעשתה לו בדיקה, שללה פיסורה ואמרה שלפעמים הבדיקה עצמה עוזרת לשיחרור של הקקי. היא אמרה שבמידה ולא אז לנסות להחליף לו את הפורמולה (אכל סימילאק) ובמידה וגם זה לא עוזר היא נתנה מרשם לנובולקס.

חיכינו מס' ימים וכשראינו שהבדיקה עצמה לא עזרה התחלנו לתת סימילאק אדוונס, הוא קיבל את הסימילאק אדוונס במשך שבוע ולא היה שינוי ביציאות והוא גם התחיל לאכול פחות טוב, המנות שהוא אכל קטנו אז חזרנו לסימילאק הרגיל. ניסיתי להימנע מהמטרנה כי שמעתי המון אכזבות מהפורמולה החדשה שלהם ולכן לא נתתי לו. כשהיינו בטיפת חלב היא יעצה לתת לו קצת מים עם נענע בין הארוחות. ניסינו את זה במשך שבוע ובאמת היה טיפת שיפור, הוא עשה קקי כל יום והיציאות היו רכות יותר אבל אח"כ היתה החמרה. ביום חמישי שעבר הוא עשה קקי בערב ומאז עד יום שני בבוקר לא היתה לו יציאה. ביום שני כשהוא עשה קקי היציאה הייתה קשה מאוד ועם טיפת דם. אחרי היציאה הזאת התחלנו לתת לו מטרנה ועד היום לא הייתה יציאה. אתמול בערב היינו שוב אצל רופאת הגסטרו. היא בדקה ואמרה שיש התחלה של פיסורה ואם ימשיכו היציאות הקשות אז זה יחמיר, אמרה לתת לו את התרופה (נובולקס) ושרק יציאות רכות יעזרו להחלמת הפצע ואמרה לבוא אליה בעוד חודש.

אתמול בערב נתנו לו את הנובולקס ועדיין לא הייתה יציאה.

יש לי מס' שאלות
    1. האם להמשיך לתת מטרנה או לחזור לסימילאק? כרגע אני נותנת לו את התרופה אז גם אם הוא יקבל מטרנה עם התרופה והיציאות יתחילו להיות טובות אני לא יוכל לדעת אם ההשפעה היא מהתרופה או מהמטרנה ואני לא יכולה לתת לו רק מטרנה ולחכות לראות אם זה יעזור כי במקרה שזה לא יעזור אז הפיסורה שלו תחמיר ואני לא רוצה להגיע למצב כזה. בנוסף אני לא רוצה לשגע אותו עם המעברים מסימילאק למטרנה והפוך. בארוחה האחרונה שלו נתתי לו סימילאק.

2. האם יש חשש עם התרופה הזאת שהילד יפתח תלות בתרופה? הרופאה אמרה לחזור אליה בעוד חודש לביקורת כלומר לתת לו את התרופה לפחות במשך חודש ויש לי חשש שהוא יתרגל לעשות קקי רק עם התרופה.

3. האם כדאי ללכת להומאופט ואולי לנסות לטפל בדרכים טיבעיות יותר? הייתי מעדיפה לא לתת תרופות ולנסות אולי לשפר את המצב עם דברים טיבעיים יותר כדי לא לפתח לילד תלות בתרופה אבל המצב כרגע הוא כזה שלא ניתן לעשות ניסיונות ולחפש מה יעזור אלה צריך משהו שיודעים שיעזור מיידית כמו התרופה.

מצטערת מראש על האורך והבלבול אשמח לקבל עצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצירות לתינוק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות

פרופ` יורם בוינובר
    26/03/2008

עצירות בגיל זה אינה נדירה. אני לא מתלהב מהחלפת כלכלה. ממליץ לדלל ב1-15 אחוז של מים נוספים את הפורמולה. יציאה פעם ביומיים תקינה. נובולק הינו סוכר שלא נספג ולכן אינו ממש תרופה. במידה ויש פיסורה משחה מקומית של טחורים מועילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו