תולעי מעיים ? שלשולים והקאות - מעל

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• תולעי מעיים ? שלשולים והקאות - מעל
    shani
    29/10/2013

שלום רב ,
    יש לי שני ילדים - בן שנה ובן שנתיים .
    לפני כחודשיים החל בן השנתיים לשלשל - יותר נכון לומר שיש לו יציאות נוזליות , בדרך כלל כל בוקר הוא קם כולו מלא מלא בצואה מרובה ומסריחה ( סליחה על התיאור ) . ברמה כזו שאני מחליפה לו את כל הבגדים והמצעים .
    כך הוא התחיל - כל בוקר עם יציאות כאלו . לאחר מכן החלו יציאות כאלו גם בצהריים ובערב - וכיום הוא משלשל פשוט כל היום ( 7-8 יציאות כאלו ביום )
    אציין כי ביצעתי את כל בדיקות הצואה - תרביות וירוסים ופרזיטים - והכל שלילי .
    היום הוא החל גם להקיא - 3 פעמים - הקיא ממש את כל מה שאכל - אוכל לא עבר עיכול .
    במשך השלושה חודשים אחרונים הוא לא עלה במשקל ( רק 400 גרם ) .
    ורמת ההמוגלובין שלו ירדה מ11.6 ל10.8
    במקביל, בני בן השנתיים החלו להיות הפרעות בשינה בלילה , הוא קם כל לילה בסביבות 3 -4 ואינו מצליח לישון , הוא פשוט נשאר ער כל הלילה עד הבוקר - ובבוקר מתעייף והולך לישון בסביבות 9-10 .
    לפעמים הוא מעיר אותי בטענה שכואב לו באף - ואפילו לוקח לי את היד שלי ומגרד באפו . והוא ממש אומר לי שכואב לו ומגרד חזק .
    שבוע שעבר בלילה הוא החל להקיא פעמיים .
    ולפני יומיים גם הוא החל בשלשולים הנוזליים האלו שממלאים את כל החיתול - המון המון צואה - עם קווים לבנים מעין חוטים כאלו ( רק בצואה של הבוקר ) ונראה כי האוכל לא עובר עיכול . ושוב כל החיתול מלא בצואה מסריחה ונודפת על בגדיו . היום לדוגמא משעה חמש - כשהתעורר ועד שעה שמונה בבוקר הוא שלשל 5 פעמים . ובצהריים שוב שלשל שלוש פעמים . גם לו ביצעתי בדיקת צואה - שיצאה שלילית

אני ממש אובדת עצות , הייתי אצל 3 רופאים שונים .
    לטענתם - אין מדובר בתולעים / טפילים - כי הבדיקות תקינות - ובכלל בתולעי מעיים - אין תסמין של שלשולים והקאות .
    מנסים לבדוק צליאק - עשו בדיקות דם שעדיין לא חזרו.
    ניסנו חלב ללא לוקטוז כולל מניעת מוצרי חלב למשך שבוע - שגם לא עזר .

אני מאמינה בתוך תוכי שזה תולעי מעיים - כי לפי מה שקראתי באינטרנט - ישנו מצב ( ואף מאוד גדול ) שתולעי מעיים לא ייראו בצואה .
    אני לא מאמינה שזה צליאק - כי גם בני השני החל פתאום בהתקפות שלשולים אלו ? מה הסבירות ?

אני אשמח מאוד לקבל את חוות דעתך המהירה . על מנת שאוכל לטפל
    ואפילו להפנותי לגסטרולוג ילדים מומלץ ואפילו באופן פרטי . ואולי אפילו את - היכן את נמצאת ? אני מנהריה ..
    תודה רבה מראש - אני יודעת שזה ארוך :)
    שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תולעי מעיים ? שלשולים והקאות - מעל - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    30/10/2013

התאור שנתת הוא לא של תולעים אלא מחלה שנגרמה במקום ראשון עי חיידק או וירוס. רצוי שתפני גסטרואנטרולוגית ילדים בביח בנהריה דר אלקיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו