תינוק בן 5.5 חודשים לאמא חולת צליאק

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 5.5 חודשים לאמא חולת צליאק
    הדר
    10/03/2014

שלום,
    אני מאובחנת כחולת צליאק מזה 4 שנים ומקפידה על דיאטה נטולת גלוטן.
    בני בן 5.5 חודשים על הנקה מלאה, בשבועיים האחרונים התחלנו חשיפה למוצקים (כפית ביום) רק של ירקות עד כה.
    קראתי שבן 4-5 חודשים יש לחשוף לגלוטן, במקביל להנקה, כדי להוריד את הסיכוי לצליאק.

רציתי לדעת - כיצד ובאיזו כמות יש לחשוף? האם חד פעמי או מהרגע שאציג את הגלוטן לעשות זאת יום יום?
    מאחר ואני חולת צליאק, אני לא מעוניינת שיעשה את הבדיקה השגרתית לצליאק בגיל שנה - הוא ייחשף לגלוטן בגיל חצי שנה, מה הגיל המוקדם ביותר שבו ניתן לעשות בדיקת דם כדי לראות אם יש נוגנים?
    - כל כמה זמן יש לעשות בדיקה זו, כדי לראות אם המחלה מתפרצת?
    - האם מומלץ לעשות בדיקות גנטיות לאיתור המחלה אצלו?
    תודה,
    הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 5.5 חודשים לאמא חולת צליאק - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    11/03/2014

נושא החשיפה המוקדמת למניעת צליאק עדיין במחקר. מכל מקום מאחר ותינוקך בן 5-6 חד' הזמן המומלץ הוחמץ . בדיקה סרולוגית הייתי מבצע בגיל שנה וחצי- שנתיים . במידה ויש תסמינים שיכולים להצביע על המחלה ניתן לבצע הסרולוגיה בכל זמן. בדיקה גנטית לHLA שמטרתה לשלול הסיכוי לתחלואה ניתן לבצע בכל גיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.למה הוחמץ? הבנתי שהחשיפה צריכה

הדר
    11/03/2014

להיות בין 4 ל-7 חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו