סיבי דם בצואה תינוקת בת 4.5 חודשים

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• סיבי דם בצואה תינוקת בת 4.5 חודשים
    מוריה
    24/05/2014

שלום,
    ביתי בת 4.5 חודשים. מגיל 3 חודשים הופיעו סיבי דם עם ריר. מקבלת הנקה מלאה. פעם אחת קיבלה מנה של מטרנה אשר למחרת נראו יותר סיבי דם בחיתול. מאז לא קיבלה אך סיבי הדם ממשיכים כל כמה החתלות לפעמים רק כמה נקודות אדומות.
    תרביות צואה חזרו שליליות. אני הפסקתי לאכול מוצרי חלב לגמרי לפני חודש..תינוקת רגועה, עולה במשקל ומתפתחת יפה מאוד.
    נבדקה עי גסטרואנטרולוגית לפני שבוע אשר ראתה פיסורה קטנה אך כל הממצאים מצביעים לרגישות לחלב. המלצתה היא כשנצטרך לתת תוספת של נוטרמיגן.
    שאלתי היא קודם כל אני יודעת שרגישות לחלב אם הוא נדיר אבל אם הפסקתי לאכול מוצרי חלב לפני חודש סיבי הדם לא היו אמורים להיעלם כבר?
    ביתי היתה אמורה לקבל חיסון רוטה בגיל 4 חודשים אך ביקשתי לחכות איתו עד שיתברר מה קורה - האם לחסן או לחכות?
    האם ישנן בדיקות נוספות שכדאי לבצע על מנת לברר מה קורה?? האם כדאי לפנות לאלרגולוג כל מנת לאושש את השערתה
    תודה רבה
    אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיבי דם בצואה תינוקת בת 4.5 חודשים - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    25/05/2014

התופעה של דמם מהסוג שאת מתארת שכיח ובדכ אינו מצביע על מחלה. התופעה לרוב חולפת מעצמה. המקור כנראה גלע או סדק קטן באזור פי הטבעת. הסבירות של אלרגיה לחבון חלב פרה נמוכה אם כי לא ניתן לחלוטין לשלול אותה. אני הייתי ממתין בהחלפת מזון ובדיקות. רצוי מעקב של האם והרופא המטפל אך זה לא מחייב עשיה מיותרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה שאלה נוספת...

מוריה
    25/05/2014

האם לנסות תוספת של נוטרמיגן או אפשר תמ"ל רגיל?
    אם זו באמת רגישות לחלב הדמם לא היה לעבור כבר?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה שאלה נוספת... - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    28/05/2014

בשלב זה לא מרגיש צורך להשתמש בנוטרמיגן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון ושאלה נוספת

מוריה
    29/05/2014

שלום פרופ' תודה רבה על המענה.
    ביקרתי אצל רופא גסטרו נוסף שאף הוא חושב שככל הנראה ישנה אלרגיה לחלב פרה. הוא חושב שהדמם ממשיך בגלל שאני שותה חלב סויה (מעט מאוד יש לציין
    אני כבר ממש מיואשת ושוקלת להפסיק להניק. בינתיים הפסקתי לשתות חלב סויה מזה מס ימים ומחכה לראות אם הדימום ניפסק..
    אתה חושב שלמרות האבחנה השנייה אני לא צריכה לתת נוטרמיטן? ואם לא אז מה כן בנוסף או במקום הנקה?
    תודה רבה על המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו