דם בצואה לתינוק

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• דם בצואה לתינוק
    נועה
    16/01/2015

שלום,

תינוק בן 10 שבועות על הנקה מלאה. בגיל ארבעה שבועות הופיע דם בחיתול - לא פסים או חוטים, אלא דם מהול בצואה באופן שצובע הכל בצבע אדום חלודה. לקחנו את התינוק למיון ושם שחררו אותנו מיד לאחר שבדקו אותו. לא היה לו חום, לא הקאות ולא בכי. עולה במשקל יפה. למחרת הוא נבדק שוב על ידי הרופא שלו ששלח חיתול עם דם לבדיקת המוגלובין עוברי. התשובה הייתה שלילית ונאמר לנו שמדובר בדם שלי שעובר אליו דרך ההנקה. בחמישה וחצי שבועות הבאים הדימום המשיך והרבה פעמים היה בעל גוון אדום של דם טרי, בנוסף, הצואה מאד נוזלית ולי נראית כשלשול וכשהוא עושה קקי ממש נשמע רעש של פיצוץ, וגם אם לא מחליפים לו חיתול מיד, הצואה הופכת לאחר זמן מה לירוקה, ממש צבע זרחני של לימון ירוק (ליים ).
    התעקשנו שיבדק שוב ואכן ביום שישי האחרון קיבלנו תשובה שזה אכן הדם שלו ולא שלי. בגלל שמדובר בדם שלו עשו לו בדיקת דם ומתברר שהוא אנמי (ההמוגלובין 9.8), ונשלחה צואה לבדיקת סלמונלה (עדיין אין תוצאות ). נאמר לנו שככל הנראה הוא אלרגי לחלב או למשהו שאני אוכלת ושיש סיכוי קטן שמדובר בדיברטיקולום של מקל. נשלחנו להתייעצות עם גסטרואנטרולוג ילדים.
    אני מתקשה להאמין שמדובר באלרגיה מכיוון שהפסקתי מוצרי חלב כבר לפני 15 ימים, ובארבעה ימים האחרונים אני על דיאטה מחמירה ואוכלת רק ירקות, פירות ואורז, כך שהייתי מצפה לשיפור אבל כמות הדם לא השתנתה - יש חיתולים עם הרבה דם (מהול בכל הצואה וצובע אותה בחלודה ) ויש חיתולים עם מעט (כמה נקודות של דם טרי).
    האם דימום שכזה מתאים בכלל לאלרגיה?
    האם אנחנו מסכנים אותו בהמתנה כה ארוכה למומחה?
    מה הסיכוי שהוא סובל מהדיברטיקולום של מקל? מה לעשות?
    כמה חמור ערך של המוגלובין 9.8?
    למה הצואה הופכת לירוקה זרחנית (זה התחיל באותו יום שבו לראשונה הופיע דימום )?
    אנחנו גרים בארה"ב והתור שהצלחנו להשיג הוא רק לעוד שבועיים, אודה לעצתכם.
    המון תודה
    נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה לתינוק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם בצואה לתינוק - תגובה

ד''ר בתיה וייס
    25/01/2015

אלרגיה יוכלה להתבטא כך בהחלט. לעתים לא ברור לאיזה מרכיב במזון.
    בדיברטיקולום הדמם לרב מסיבי. הגיל לא אופייני.
    ניתן לנסות מעבר לנאוקייט כניסיון למס' ימים ולראות אם הדם נעלם.
    המוגלובין זה אינו מסוכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה

א
    27/03/2016

שלום למי שרשמה את הסיפור עם הדם בצואה אני מאושפזת עם הבן שלי כבר חודש בשניידר והסיפור זהה לשלך אשמח לדעת מה גילו אצלך בסוף. כי אצלנו עדיין מחפשים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה

א
    27/03/2016

נועה אני מתפללת שתיראי את ההודעה הזאת. הסיפור שהיה לך עם הבן ממש דומה לשלי אשמח לדעת מה עשיתם מה גילו. הרופאים לא מוצאים את הסחבה וזה מתסכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו