דם בצואה אצל ילדה

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• דם בצואה אצל ילדה
    שגית
    09/08/2015

שלום רב! בתי בת 14.5 בניגוב אחרי צואה הבחינה בדימום בצואה. שעתיים וחצי לפני היא אכלה סלט סלק מגורד דק.בתשאול שלי אותה מתברר ששלושה ימים לפני כן היא גם הבחינה בדימום בניגוב צואה אך חשבה שזוהי התחלה של מחזור. ולא התייחסה לקשר לצואה. יש לציין שלא כואבת לה הבטן, ולא כואב לה אחרי ובזמן שהיא עשתה את צרכיה.היום שוב יצא לה וראיתי דם אדום טרי על הנייר טואלט. שאלותי:
    1. לקחתי אותה לרופאת משפחה היא שלחה לבדיקות צואה ודם.הילדה סירבה להבדק בפי הטבעת. הרופאה ביטלה את האפשרות של טחורים משום שלא כואב לה. האם זה נכון? האם יש טחורים/ פיסורה בגיל זה למרות שלא כואב לה?
    2.הרופאה טענה שיכול להיות גם פוליפ. אותי זה מלחיץ, האם פוליפ בגיל זה אופייני ודינו כמו מבוגרים עם פוטנציאל לממאירות?
    4. האם גסטרו ילדים בודק בדיקה פנימית?הילדה מתנגדת.
    5. הופנינו לבדיקת דם סמוי בצואה. מה תרומתה אם רואים את הדימום בנייר.
    אני מאוד חוששת, אשמח לתשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה אצל ילדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם בצואה אצל ילדה - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    25/08/2015

הבדיקה הראשונית לאחר רופא הילדים רצוי שתעשה עי פרוקטולוג. לראות גלע או פיסורה לא תמיד קל. פוליפ בגיל הזה כמעט תמיד אינו ממאיר. במידה והדמם יתמיד הילדה תעבור קולונוסקופיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו