בעיית גזים אצל תינוק עם חשד לבעיה גנטית

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום
 
  • בעיית גזים אצל תינוק עם חשד לבעיה גנטית
    נוי
    23/01/2016

    שלום בני בן שבעה חודשים.
    עד גיל חצי שנה סבל בני מקוליק קשה לאורך כל היום והלילה, דבר שהפריע לו גם באכילה שגרמה לו לאכול כמויות קטנות ולצרוח במהלך האוכל, תוך כדי נפיחות.
    היום עדיין סובל בני מגזים רבים, שמפריע לו לדעתי בכל פעולותיו ושנתו.
    בחודש האחרון לאחר בדיקות של רופאים מומחים עלה חשד גבוה לבעיה גנטית אצל בני, כרגע הוא בבדיקות ומחכים לתוצאות כדי לדעת אם בכלל ועל איזה תסמונת מדובר.
    היום בני אוכל כמויות של 60 עד שמונים מ"ל, דבר שגורם לו לאכול במרווחים קצרים של שעה וחצי בערך, על אף ניסיונותינו להאריך את המרווח בין הארוחות ואת הכמויות.
    בני גם עבר בדיקות FTT בבית חולים מאיר, שם נמצא שהכל יצא תקין פרט לTSH גבוה אך T4 תקין, ואינזמי הכבד יצאו לא תקינים אף הם. במחלקה נטען על ידי מנהלת המחלקה שאין הבעיה קשורה למחלקתם אלא ציינה גם היא שזו כנראה בעיה גנטית.
    בני נולד במשקל 2 קילו וקצת וכיום הוא עולה במשקל יפה ושומר על עקומת הגדילה שלו.

    שאלתי לרופאים היא האם לדעתכם בעיית הגזים של בני קשורה לבעייתו הגנטית והאם יש מקום לטיפול של גסטרואנטרולוג?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בעיית גזים אצל תינוק עם חשד לבעיה גנטית - תגובה

    פרופ` יורם בוינובר
    10/03/2016

    לא ניתן להשיב על קשר כאשר הנושא הגנטי לא בורר עד כה. גסטרואנטרולוג יכול להחליט על המשך ברור או אמצעים להפחתת גזים. בביח מאיר יש גסטרואנטרולוג ילדים.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו