יציאות נוזליות ירוקות עם ריר , היה דם

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• יציאות נוזליות ירוקות עם ריר , היה דם
    דיאנה
    02/12/2018

שלום רב, תינוק שלי בן 4 חודשים, לפני כשבועיים פתאום ראיתי דם טרי בצואה שהייתה בצבע רגיל שלה צהוב. כעת הצבע ירוק מנטה כולל ריר ללא דם. אני מניקה , בהמלצת רופא אלרגולוג לא אוכלת דברי חלב כלל ועדיין המצב לא השתנה. זה התחיל מדם בצןאה , המשיך לשלשולים רבים , ממש נוזליים לסירוגין עם צואה ירוקה נוזלית רירית מאוד. שאלה: תרבית צואה תקינה לחלוטין, אני מניקה ללא דברי חלב, מה זה יכול להיות??? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם וריר ביציאות של תינוק

ד"ר אחיה אמיר
    02/12/2018

שלום דיאנה.
    דאגתך מובנת.
    העובדה שהיציאות שלשוליות ומלוות לסירוגין בתוכן דמי או רירי- מכוונת לכך שיש דלקת במעי. הדלקות הנפוצות ביותר בגיל הזה הן דלקות על רקע תגובה אלרגית ודלקת זיהומית.

צדק הרופא שבשלב ראשון הנחה אותך להפסיק לצרוך מוצרי חלב. לאור שהתלונות לא חלפו- האפשרות כי מדובר באלרגיה הופכת לפחות סבירה אך אינה נשללת לחלוטין.
    אפשרות נוספת היא זיהום וגם כאן תרביות שליליות אינן סוף פסוק. תבקשי מהרופא תרביות צואה כולל לחיידק שנקרא קמפילובקטר ולפרזיטים.
    בהמשך יהיה צריך לקבל החלטה על טיפול אנטיביוטי ו/או החלפת כלכלה בהתאם לממצאים ולמצבו של התינוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה על ריר וצואה ירוקה

דיאנה
    02/12/2018

תודה כל תשובתך המהירה. אכן בוצעה בדיקה לקמפילובקטר וסלמונלה ושיגלה כולל פרזיטים . הכל יצא תקין. עשינו פעמיים. קראתי באחד הפורומים שכאשר מתחילים לרייר ולהוציא במון רוק וגם לבלוע אז הפלורה הטבעית אצל תינוק משתנה וזה משנה צבע ורוק יוצא בצורת ריר האם זו יכולה להיות הסיבה? ועוד שאלה: בהתחלה יצא דם טרי על בסיס צואה צהובה ורק אחרי זה התחילה צואה ירוקה רירית ונוזלית גם . יש לציין שעד עכשיו עלה מאוד יפה במשקל מעל המצופה ורק מהנקה . מה השתבש?? ועוד שאלה: יכול להיות וירוס שקיים שלא ניתן לגלות בבדיקות נעבדה ופשוט לחכות שזה יעבור? זה כבר שבועיים תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם וריר ביציאות של תינוק- המשך

ד"ר אחיה אמיר
    02/12/2018

ראשית, לצבע היציאות אין הרבה משמעות. למעט צואה בצבע אדום או שחור (המרמזים על תוכן דמי) או בצבע לבן (מעיד על חוסר זרימה מספקת של מלחי המרה למעי) שאר הספקטרום אינו מדאיג- צהוב, ירוק, ירוק מנטה, ירוק כהה, צהוב כהה, חום בהיר, חום כהה- הכל טוב.
    שנית- ריר בצואה אינו תוצאה של רוק שנבלע. כל מה שנבלע עבר בדרך פירוק/ספיגה/הפרשה מחדש וחוזר חלילה.

השאלה העיקרית שצריכה להנחות אותך הוא מה מצבו של התינוק. אם ממשיך להראות מצויין ולשגשג- אין דחיפות. במידה ויש הידרדרות- צריך להיות יותר אקטיביים.
    האפשרויות הזמינות העומדות בפנייך- טיפול אמפירי באנטיביוטיקה (פלאג'יל לדוגמא) או לנסות לעבור לפורמולה מפורקת או גם וגם.

אפשר במקביל גם לנסות פרו-ביוטיקה דוגמת ביו-גאיה (אבל לא לצפות לניסים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ריר בצואה

דיאנה
    02/12/2018

שוב תודה על העזרה, מדוע לעבור לנוטרמיגן ותמל מפורק אם אני מניקה? יש סיבות שלפעמים תמל עדיף על הנקה? נתתי אזניל - זה מה שהומלץ במיון כי יצאו מנקודת ההנחה שזה חיידק , אך הדגישו לא חובה לתת אזניל זה אמור לעבור לבד. לא עשו בדיקות צואה במיון עקב אי רצון לאשפז כי מסתובבת חצבת , אמרו תמשיכי את הבירור בקהילה. זו הסיבה שעשיתי בדיקת צואה בקהילה , למרות שיצאה תקינה אחרי 10 ימים ללא שינוי התחלתי לתת אזניל בכל זאת , ואני כן רואה הטבה בכמות היציאות. יש מצב שזה חיידק אחר שלא בודקים כשגרה בבי"ח או בקהילה? ומדוע במידה ולא תהיה הטבה צריך פלג'יל? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- ריר ביציאות

ד"ר אחיה אמיר
    02/12/2018

דיאנה, את שואלת שאלות נכונות אך איני בטוח כי פרום כזה הוא הפורמט המתאים למענה.
    קצת איבדתי אותך- ולא ברור לי אם היציאות כעת תקינות או לא.

באופן עקרוני, אם מצבו של התינוק טוב- אין מניעה מהמשך מעקב בלבד- ולקוות כי העניינים יסתדרו מאליהם.
    במידה ומצבו אינו טוב, או לחילופין העניינים אינם מסתדרים (לדוגמא- אם עברו שבועיים ימים והעניינים לא מסתדרים מאליהם)- יש צורך בהתערבות אקטיבית.
    מבחינה זיהומית- קשה לעיתים לאבחן פרזיטים בצואה- ולכן גם אם התרבית "שלילית"- ניתן לתת טיפול למקרה שהפרזיט לא זוהה.
    מבחינת תזונה- חלב אם הוא הכלכלה המועדפת באופן כללי. במקרים חריגים בהם מתפתחת אלרגיה לחלבון חלב פרה- לעיתים רחוקות שיירי חלבונים שכאלה יכולים לעבור דרך חלב האם מהדיאטה האמהית ולגרום לתגובה אלרגית. במקרים (נדירים יחסית) שכאלה יש תועלת במעבר לפורמולה מפורקת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב אם ללא דברי חלב

דיאנה
    04/12/2018

שלום ד"ר !
    אני מודה לך על התשובות והיחס שאתה נותן לאמא המודאגת... שאלתי על חלב אם ללא דברי חלב כלל- האם לתינוק שיונק הנקה מלאה ללא דברי חלב יכולים להיות חוסרים תזונתיים שיכולים לפגוע בהתפתחותו? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בלעדית

ד"ר אחיה אמיר
    04/12/2018

בחודשים הראשונים לחיים חלב אב מספק את כל צורכי התינוק.
    הסייגים לכך הם התוספות המומלצות באופן סטנדרטי לכלל התינוקות בישראל- ויט' D מהלידה ותוספת ברזל מגיל 4 חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת אם ללא דברי חלב

דיאנה
    04/12/2018

שאלתי לגבי תזונת אם של אמא מניקה. האם העובדה שאני הורדתי את כל דברי החלב לחלוטין מהתפריט יכולה להשפיע על חלב האם? על התפתחותו התקינב של התינוק? זה לא יגרום לחוסרים תזונתיים אצלו? מכיוון שיש רגישות/אלרגיה בצורת דם בצואה כאשר אני אוכלת דברי חלב בכל צורה: גבינה קשה, יוגורט, גבינה לבנה, קוטג' . תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו