מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- שלשול מימי ורירי מתמשך לתינוקת בת 5 חודשיםסופיה17/12/2018
תינוקת בת 5 חודשים על הנקה מלאה עם שלשולים במשך יותר מחודש.
בהתחלה הופיעו אצלה כמה יציאות עם דם וריר, שהפכו בכמה ימים ליציאות מימיות. גסטרו איבחן אז אלרגיה לחלב ואני עברתי לתזונה בלי מוצרי חלב וסויה( בנוסף גם כמה שבועות נמנעתי מאגוזים, שומשום). מאז כבר אין יציאות עם דם, אבל אין שום שיפור כי השלשול ממשיך, היציאות הן פשוט כמו מים צהובים או ירוקים שיוצאים בקצף חזק שברובו פשוט נספג בחיתול, השאר דמוי ג׳לי ופעמים מעטות הן כמו ג׳לי נוזלי(כ 3-4 פעמים ביום). בנוסף אחרי שבשלושה וחצי חודשים ראשונים עלתה מאוד יפה במשקל( קילוגרם כל חודש), בחודש האחרון עלתה רק 300 גרם.
עשינו 3 תרביות צואה שכולן יצאו שליליות והרופא ילדים שבהתחלה הרגיע שלוקח זמן עד שחלב שאני אוכלת מתנקה מהגוף עכשיו אומר שצריך שוב לפנות לגסטרו. אולי זה פרזיטים שלא יוצאים בתרבית אולי אלרגיה לאלוהים יודע מה....לא עשינו חיסון רוטה אז זה לא זה. היה גם ריפלוקס ברקע אבל די נרגע.
היא מתנהגת כרגיל, חיונית וחייכנית אבל אני מאוד מודאגת.
יש צורך בטיפול אנטיביוטי? אולי בדיקת בעיות ספיגה? או להמשיך לחכות?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלשול ממושך
ד"ר אחיה אמיר17/12/2018הי סופיה
העובדה שהתינוקת ממשיכה להרגיש בטוב היא מעודדת.
צריך לשקול אשפרות של זיהום שלא זוהה בתרביות הצואה, או קושי בפירוק סוכר החלב (לקטוז) בעקבות השלשול הדלקתי הקודם.
ניתן לתת טיפול אנטיביוטי (פלאג'יל) המכוון כנגד פרזיט משוער שאיננו מצליחים להוכיח את קיומו, או לחילופין- לעבור לפורמולה מפורקת דוגמת- נוטרמיגן / סימילאק אלימנטום / נוטרילון פפטי-ג'וניור.
אין תשובה אחת נכונה לגבי מה כדאי קודם. זה במידה רבה תלוי בך.
היא קצת צעירה, אך במידה ונחשפה לגלוטן- כדאי לבדוק גם לצליאק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)