חשד לרפלוקס. נוטרילון ar

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• חשד לרפלוקס. נוטרילון ar
    אני
    28/12/2018

שלום דוקטור. הבת שלי בת 7 שבועות.
    4 שבועות אכלה מטרנה והכל היה בסדר, מוציאה גזים ועושה גרפסים.
    ב 3 שבועות האחרונים פולטת מעט בכמות אבל בתדירות גבוהה.
    הרופאה המליצה לי לתת לה נוטרילון ar
    התחלתי לתת לה. יומיים ראשונים היה שלשולים. והיא מוציאה פחות גזים וגרפסים.
    לא חיכיתי בהכנה 7 דקות כמו שצריך אלא נתתי ישר כי לא ידעתי שצריך לחכןת.
    זה נראה לי סמיך מאוד ושמעתי שהנוטרילון ar עושה עצירויות.
    האם להמשיך לה? האם להחליף תמל? מה כדאי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לרפלוקס. נוטרילון ar

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריפלוקס ופורמולות AR

ד"ר אחיה אמיר
    30/12/2018

ריפלוקס- הוא כל עליית תוכן קיבה כלפי מעלה. לעיתים התוכן עולה עד מעבר לפה ואז אנו קוראים לזה פליטה, ולעיתים התוכן לא יוצא מעבר לפה- אלא נשאר בושט - כלומר ריפלוקס סמוי.
    ריפלוקס כשלעצמו, אינו מחלה. לכל התינוקות יש ריפלוקס ברמה זו או אחרת, והמצב כשלעצמו לא מחייב טיפול.
    נכון- זה מלכלך, יש ריח חלב חמוץ בבית אך לרוב לא מעבר לכך.
    לעיתים רחוקות, הריפלוקס גורם לבעיה של ממש - לדוגמא פגיעה בעליה במשקל, או כאבים ואי-שקט. כאשר זה המצב, אנו מדברים על מחלת ריפלוקס ולא "סתם" ריפלוקס רגיל.

צריך להבין מה התועלת בשימוש בפורמולות ה- AR למיניהן. הפורמולות הנ"ל מפחיתות פליטות הנראות לעין, אך לא מפחיתות ארועי ריפלוקס בכלל (כולל סמוי). כלומר הן לא ממש מהוות אופציה טיפולית כאשר מדובר במחלת ריפלוקס, אלא מקילות על פליטות הנראות לעין בלבד.
    החיסרון העיקרי שלהן הוא, שהן עלולות לגרום לעצירות כפי שציינת.

אם ילדתך עולה במשקל היטב, וממשיכה להרגיש בטוב ללא כאבים וללא אי-שקט חריגים- איני משוכנע שיש כלל צורך בפורמולת AR. אם תבחרי להשתמש- תעקבי אחר דפוס היציאות.

בילדים שפולטים המון- ניתן לנסות פורמולה מפורקת כדי לבדוק אם הפליטות הן על רקע אלרגיה לחלבון חלב פרה- אך מסיפורך זה לא נשמע המקרה.
    בכל אופן, חוסר ההמתנה של 7 דק'- אינו מסוכן (פשוט פחות יעיל).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דר על התשובה

אני
    31/12/2018

דר תודה רבה על כל הפירוט. פרט חשוב ששכחתי לציין (חדשה בתחום הריפלוקס) הילדה לא נינוחה.. שמשכיבים במיטה היא בוכה, מרימים אותה שוב היא פולטת/ מקיאה הרבה. לעיתים קרובות מתפתלת עלינו הרבה (גם בהפסקה בין הארוחה, גם אחרי הארוחה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת ריפלוקס

ד"ר אחיה אמיר
    31/12/2018

אי-נוחות היא דבר מאוד סוייקטיבי.
    אם יש הסכמה בקרב המשפחה (כולל סבתות) כי האי-שקט הוא חריג ואין מקור אחר להסביר זאת, ייתכן והוא נובע מדלקת בושט (אסופגיטיס) על רקע הריפלוקס, ואז לעיתים יש אינדיקציה לטיפול תרופתי. מציע להתייעץ עם רופא הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו