תינוקת - קקי עם דם

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
053-4877824
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר
053-4877824 ללא פרסום בפורום
 
  • תינוקת - קקי עם דם
    אמא
    08/02/2019

    שלום הבת שלי בת 4 חודשים לפני חודש הופיע כמה נוקדות דם בצאוה
    היא יונקת ומוסיפה לה רק בקבוק מטרנה ביום
    יש לציין שהדם לא מופיע בכל יצאה אלא כל יומיים או פעם ביום אין לה עצירות
    קבעתי תור לגסטרו וכאשר הראתי לו את התמונות של הקקי עם הדם לא התרשם ולא התרגש אמר שלי שזו לא כמות משמעותית בדק אותה אין לה חתך אן משהו בטבעת
    גם עשינו לה בדיקת תרבית לצואה שיצא שלילי
    הרופא אמר שחבל לעבור לפורמלה צומחנית כי זה לא טעים ודווקא שהכמות של הדם לא משמעותית
    היום היה לה כמה יציאות לא היה עם דם
    בערב אכלה בקבוק מטרנה ואני שתיתי כוס נסקפה ואחרי שעתיים היה לה קקי
    ויצא לה דם ביצאה של כמות יותר מכל פעם אני מצרפת תמונה
    אני חסרת אונים לא יודעת מה לעשות מה הסכנה שאנחנו ממשכים לתת לה מטרנה
    מה לעשות האם לחזור לרופא גסטרו אחר לא יודעת מה לעשות בבקשה עזרה


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877824

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דם ביציאות- תינוקת

    ד"ר אחיה אמיר
    10/02/2019

    אכן בתמונה רואים שאריות דם בצואה.
    הכמות אינה רבה- לא מדובר בדימום משמעותי שמסכן אותה בטווח הזמן המיידי, אך לאורך זמן- דימום שכזה יכול לגרום לחסר ברזל וחסר דם (אנמיה).
    לאור שתרביות שליליות ומדובר בתופעה שנמשכת זמן רב- ככה"נ מדובר בתגובה אלרגית לחלבון חלב הפרה שבפורמולה החלבית (במטרנה).

    הגישה המקובלת היא החלפת הכלכלה החלבית באחת מהפורמולות המפורקות (נוטרמיגן, נוטרילון פפטי-ג'וניור או סימילאק-אלימנטום) שהן באמת פחות טעימות.
    פתרון ביניים אפשרי הוא לנסות להחליף לפורמולה צמחית- שהיא דווקא טעימה- אך יש לדעת, כי עד 30% מהילדים עם אלרגיה לחלבון חלב פרה, גם אלרגיים לחלבון הסויה הצמחי.

    למרות שפה ושם יש רופאים הממליצים על המשך כלכלה חלבית- תוך מעקב אחר ספירות הדם, הגישה המקובלת יותר היא כאמור להחליף כלכלה.
    ברוב המקרים, כעבור מס' חודשים- סביב גיל שנה לערך, האלרגיה חולפת, ורוב הילדים יכולים לחזור לכלכה חלבית. נדרש מעקב וליווי ע"י גסטרואנטרולוג ו/או רופא אלרגולוג בתהליך החזרה לחלב.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה לך על התשובה המורחבת

    אמא
    10/02/2019

    רק עוד שאלה בגלל רוב היום ניא יונקת אז אעסו מאכלים אסור לי לאכול וגם אפשר לשתות נס עם חלב סויה?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כלכלת אם מניקה לתנוקת עם אלרגיה לחלב

    ד"ר אחיה אמיר
    11/02/2019

    ברוב המקרים, חלבוני החלב שהאם צורכת אינם עוברים לחלב ולא מעוררים תגובה אלרגית אצל התינוק היונק. במקרים אלו, האם יכולה להמשיך לאכול כהרגלה, כולל מוצרי חלב ללא מגבלה מיוחדת.
    במקרים מועטים, חלבונים עוברים בחלב האם לתינוק (לא ברור אם החלבונים הם אלה שעוברים או שסף התגובה של התינוק מאוד נמוך). במקרים אלה, ובמידה ומעונינים להמשיך להניק, יש להימנע ממוצרי חלב.

    ספציפית אצלך, את צריכה לשאול את עצמך מה היה המצב כאשר התינקת ינקה בלבד- האם גם אז היה דם בצואה? אם כן- אז את צריכה להימנע ממוצרי חלב. במידה ולא- תאכלי כרצונך.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


