בדיקת ביופסיה לצליאק בגיל צעיר ,האם אמינה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
053-4877824
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר
053-4877824 ללא פרסום בפורום
 
  • בדיקת ביופסיה לצליאק בגיל צעיר ,האם אמינה?
    אייל
    20/02/2019

    לבת שלי עשו בדיקת "ביופסיה" לגילוי צליאק בבי"ח שניידר בגיל 11 חודשים והיא הובחנה כחולת צליאק.עברו מאז 20 שנה .והיא חושבת שהיא לא צליאקית,האם יש אפשרות שהבדיקה התבצעה בגיל כזה צעיר והיא לא בדיקה אמינה ובאמת היא לא חולת "צליאק"?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877824

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • צליאק אחרי 20 שנה

    ד"ר אחיה אמיר
    21/02/2019

    שלום אייל.
    אבחנת צליאק היא לכל החיים וכרוכה בשינויים משמעותיים למשפחה.
    לפיכך, רופאי גסטרו מאוד זהירים לפני מתן האבחנה, והיא ניתנת רק במקרים בהם אין ספק.
    בהנחה שהרופאים עשו עבודה טובה לפני 20 שנה, איני חושב שיש מקום לפקפק באבחנה.
    במידה ובתך עדיין מפקפקת, האפשרות היחידה היא לחזור לכלכלה מלאה כולל גלוטן למשך מספר חודשים (לפחות 3 חודשים, רצוי יותר) ולחזור על התהליך האבחנתי- בדיקות דם ובמידת הצורך גסטרוסקופיה חוזרת.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


